MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Veszélybe kerülhet a vasúti személyszállítás

2007. június 18. - georgejr
Gergely hívta fel a figyelmet erre a cikkre. Tanulságos:

Könnyen előfordulhat, hogy mégsem tudja megkezdeni munkáját a MÁV Zrt. önálló személyszállítási üzletágából létrejövő MÁV Start Zrt. július elsején. A Magyar Vasúti Hivatal (MVH) ugyanis elutasította a társaság személyszállításra vonatkozó vasúti működési engedélykérelmét. A régi vasúti törvény alapján június 30-án lejár a MÁV Zrt. jelenlegi személyszállítási engedélye is - olvasható a Világgazdaság cikkében.



Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója április végén jelentette be, hogy a csoport július 1-jére önálló cégbe szervezi a személyszállítás üzletágát, hétezer fővel. A tervek szerint az új vállalat magával vitte volna a személyszállítás közvetlen eszközeit, tehát a személyszállító kocsikat és a motorvonatokat is. Heinczinger István korábban azt közölte, hogy az új társaság alaptőkéje mintegy húszmilliárd forint lesz, de megörökli az eszközbeszerzéshez kapcsolódó hiteleket is.
A teljes cikk itt:
http://www.mfor.hu/cikk.php?article=36516&pat=30

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr76101175

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2007.09.06. 17:17:42

A vasút múltja, jelene, jövőjeAz 1836. évi XXV. törvénycikk alapján alkották meg az első vasúti törvényt, aminek alapján (magánkézben) létrejött a Magyar Középponti Vasút Társaság. Ez a társaság egy Pest-Pozsony, valamint egy Pest-Debrecen vonal építésére…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása