MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

foter panaszkodik az átszállás miatt

2007. június 14. - georgejr
Sok dologban egyetértünk. Az utolsó bekezdést is kitettem, de nehogy politizáljatok! :)


"2006. december 10-ével a MÁV megszüntette az amúgy sem működő Keleti pályaudvari IC-csatlakozási rendszert. Menetrendváltástól újra a Nyugati pályaudvarról járnak a Budapest-Szolnok-Debrecen
-Nyíregyháza viszonyltaú InterCity-k. Ezáltal nem biztosított az átszállási lehetőség a dunántúli települések felé. A MÁV ugyan hivatkozik a BKV-ra és a zuglói megállásra, de Budapest Zugló, valamint a metróállomások nincsenek akadálymentesítve. A MÁV hivatalos indoka az volt, hogy nincs igény (ami valóban szerény volt amiatt, hogy 4-5 percet hagytak az átszállásra és azt kevesen kockáztatták meg a nyregyházi IC-k óra 17-re érkeztek, a győri IC-k 25-kor mentek).
Ezzel párhuzamosan a vágányzár miatt ugyanazon a vonalon járnak a vonatok, csak a Nyugati pályaudvar, 15 perc többletmenetidővel.

Megfigyelhető, hogy az érintett járatok, annak ellenére, hogy az ország két legnépesebb régióját és két legforgalmasabb vonalát érintik, a MÁV mégis menetrendváltástól a magasabb komfortot nyújtó, klimatizált Gosa és Deutsche Waggonbau gyártmányú kocsikat Győr felé közlekedteti, ahol az EC, különösen az ÖBB-EC-k kimagasló színvonala miatt az InterCity szolgáltatás már így is jobb minőségű volt.

Különösnek tűnik Csabai Lászlóné (MSZP), Nyíregyháza polgármestere és Kósa Lajos (FIDESZ) Debrecen polgármestere között kialakult koalíció. Mindkét politikus elég aktívan lobbizott azért, hogy az InterCity-k újra a Nyugati pályaudvarról járjanak, figyelmen kívül hagyva saját választóik érdekeit, különösen a mozgássérültek alkotmányban biztosított jogait. A két legnagyobb párt bárcsak az ország problémáinak megoldásában is ennyire egyetértene..."

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1298805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aldwyn 2007.06.15. 08:38:40

Amúgy tudja valaki,hogy mi a rohadásért kell ezeknek az IC-knek a nyugatiból indulniuk? Én pl. a szegedin vagyok kikészülve,egy csomó haver jár szegedre Gy-M-S negyéből,többek közt orvosira. Beérnek a keletibe és még az a kellemes kis troli(mert ugye az általában kényelmesebb),majd GO tovább szegedre!
süti beállítások módosítása