MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A MÁV a hazai beszállítói kört szeretné bővíteni

2011. december 07. - Vittore.

A MÁV évente 60 milliárd forintot kitevő beszerzéseinek nagyobb hányadát külföldi cégek biztosítják, a társaság azonban a jövőben szeretné a hazai beszállítói kört bővíteni - mondta Werle Zoltán, a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója kedden Kecskeméten az MTI-nek.

Ma még a külföldi világcégek, akik járműveket gyártanak, ezekhez kapcsolódó szolgáltatást adnak, nagyobb arányt képviselnek a MÁV beszállítói között, mint a hazai kis- és közepes vállalkozások - mondta az igazgató a MÁV Beszállítói Roadshow első állomásán tartott előadása előtt.

Werle Zoltán hangsúlyozta: a MÁV csoport éves beszerzési volumene 120 milliárd forint összegű, de ebben az energiahordozók ára is benne van, melyek az összes beszerzés értékének a felét teszik ki.

Az igazgató szerint, a 60 milliárd forint összegű beszerzés közel felében olyan szolgáltatásokra, eszközökre és projektekre lehet pályázni, melyeken a hazai kis- és közepes vállalkozások is sikeresek lehetnek.

Werle Zoltán utalt arra, hogy a beszerzések mintegy 60 százaléka a pálya vasúti szakanyagokhoz köthető, melyek nagyobb részét hazai forrásból is biztosítani lehet.

A beszállítói találkozón a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója Bács-Kiskun megyei vállalkozóknak a társaság új alapokra helyezett beszerzési politikájáról tartott ismertetőt.

Hackl Mónika, a MÁV Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője elmondta: a jövő évben folytatják a beszállítói találkozókat, melyek során minden megyeszékhelyre el fognak jutni.

Forrás: MTI

 A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr213445067

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért fontos a mesehallgatás? 2011.12.07. 17:09:45

Share: Facebook Online mese A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, köti le figyelmüket és teszi kicsi lelküket

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2011.12.08. 17:37:08

A magyar beszállítóktól ments meg mindenkit uram...
NAGYON NAGY RÉSZÜK a lenyúlásra játszik, gyenge, szar, kispórolt termékekkel, versenyképtelenül...