MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hagyjátok egymást élni

2015. augusztus 15. - Vittore.

peace.png

Tegnapi bejegyzésünk nagy port kavart, egy beküldőnk mesélte el történetét. Késve ért a vonathoz, felszállt jegy nélkül, majd a kalauz adott neki jegyet. Később jött egy céges ellenőr, és meg akarta büntetni az utast, mert a vonaton vett jegyet, mikor az állomáson is lehetősége lett volna rá. Ráadásul valószínűleg a jegyet vonaton kiadó jegyvizsgálót is meg akarta hurcolni, mivel a beszámoló szerint az ellenőr vad telefonálgatásba kezdett.

Egyik hozzászólónk szólta ezt hozzá:

Komolyan ekkora szabálykövető erkölcsrendészet van otthon? Higyjük már el szerencsétlen poszternek, hogy sprintelt a vonatért. A kaller adott neki jegyet, mindenki boldog.

Nehogy már az utas tegyen szívességet! Ha a MÁV azt akarja, hogy ne a kallertől vegyünk, akkor legyen mondjuk 300 forinttal drágább a kallernál. De lehessen venni. Ha meg nem jön a kaller, akkor ne az utas legyen már a geci, talán a MÁV oldja meg, hogy igenis jöjjön. Méghozzá mosolyogva, nem pálinkaszagúan, nem "utálom ezt a melót" arckifejezéssel. Ugye, az utasból élnek, elvileg.

Higyjétek el, sokkal boldogabb lesz az ország, ha hagyjátok egymást élni!

Tovább

Nem hagyom magam megbüntetni

jegyek_1.jpg

Kedves MÁV blog!

Ma reggel felháborító viselkedéssel állt hozzám, a kedves MÁV. Gyáli megállóban szálltam fel, pont addigra értem a Desirohoz, mire beállt az állomásra. Mint ennél az állomásnál lenni szokott, az élő jegykiadás ellenére MINDIG a kalauz szívesen kiszolgált jeggyel, melyet Kőbánya-Kispestig váltottam meg.

Kis idő elteltével érkezett hozzám egy jegyvizsgáló nőszemély, aki jegyemet elkérve megkérdezte, hogy Gyál állomástól utazok-e, mire igennel válaszoltam. Kijelentette, hogy ott van jegykiadás és vad telefonálásokba kezdett. Megkérdeztem, hogy ugye nem a fülem hallatára szeretné megalázni kollégáját, mire azt a választ kaptam, hogy érvényes jegyem ellenére megbüntet a szokásos 2500Ft-ra.

Tovább

Örüljek, amiért nem órákat késett a vonat

keses_1.jpg

Sziasztok!

Valószínű már röhejes a már megint késik a máv sztori, de gondoltam megosztom veletek ami ma történt.

Ma Dunaújvárosból Budapestre akartam jönni (illetve jöttem is...) a 16:34-kor induló vonattal. Az állomásra már jó előre kiértünk a férjemmel mivel bicikli is volt velem, gondoltam jobb, ha előbb ottvagyunk, rendesen és időben fel tudjuk tenni a kerékpárt a vonatra.

Miután megvettük a jegyeket volt még 15 percünk a vonat tervezett indulásáig. 16:34-kor kellett volna indulnia.

16:30 volt, mikor bemondták a hangosbemondóban,hogy a vonat előreláthatólag 25 percet késni fog. Szenzációs! Aszalódjunk a 40 fokban tovább. Mindegy.

Tovább

Rossz bérletet adott az automata

ticket.jpg

Kedves Új MÁV blog,

A következő bérletvásárlásos történetemet szeretném megosztani veletek:

2015.07.06-án reggel félhavi bérletet szerettem volna vásárolni a ceglédi vasútállomás egyik jegy automatájából.
A történet többis része a MÁV-al folytatott levelezésne.

Ezt a panaszlevelet küldtem 2015-07-06-án reggel:

Tovább

Megint egy értelmes szabály

kutya_vonat.jpg

Azon lehet vitatkozni, hogy való-e kutya a vonatra, vagy sem, de mai beküldőnk egy érdekességre mutat rá levelében. Két ugyanolyan típusú kocsi egyikében lehet kutyát szállítani, a másikban nem, csak azért, mert az egyik helyjegyes. Biztos jól végiggondolták ezt a szabályozást a vasútnál?

Kedves Máv Blog!

A mai nap (július 4. - bocsi a késésért, a szerkesztő) szerettem volna helyjegyet venni a kedden induló Balaton Expressz 7:30 kor induló vonatra. Idén a kedves MÁV bevezette, hogy nem lehet élő állatot szállítani helyjegy köteles vonatokon még akkor sem ha az csak 2.osztályú.

Tovább

Tegyen panaszt az ügyfélszolgálaton

Kedves Új MÁV Blog,
továbbítva küldöm panaszlevelemet amit ma küldtem a MÁV-nak.
Üdv. E.

Tisztelt Ügyintéző!

Heti rendszerességgel utazom a Zalakomár-Székesfehérvár vonalon. Mivel Zalakomárban nincsen jegypénztár ill. jegynyomtatásra alkalmas automata sem, ezért eddig mindig a kalauznál váltottam meg menetjegyemet (2725 Ft), amit készpénzben kifizettem, a kalauztól pedig megkaptam a menetjegyet.

Tovább