MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Bűncselekményt elkövető fiatalok tisztítják meg a graffitis felüljárót

2011. december 02. - Vittore.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található Ferihegy vasúti megállóhely gyalogos felüljáróját graffitimentesíti pénteken a MÁV Csoport, és az akcióba bűncselekményt elkövető, ezért egyéni személyiségfejlesztő programon részt vevő fiatalok is bekapcsolódnak.

A MÁV idén harmadik alkalommal hirdeti meg tisztítási akcióját a nyáron útjára indított "Tisztán robogjunk" elnevezésű kampány keretében - adta hírül közleményben a vasúttársaság.

A mostani akció keretében első alkalommal - a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálatával együttműködésben - bűncselekményt elkövető fiatalokat is bevonnak a kampányba, ezzel is segítve őket személyiségfejlődésük útján. Emellett a tisztításba bekapcsolódik a helyszín szempontjából érintett XVIII. kerületi önkormányzat, a Malév Zrt., a HungaroControl Zrt., és részt vesznek még a Közlekedésbiztonsági Szervezet munkatársai és önkéntes vasutasok is.

A falfirkák eltávolítása nehéz, mert a festékek vegyi összetétele miatt a művelet speciális tisztítószereket igényel. A nehezen takarítható, graffitivel elcsúfított és megrongált vonatok nemcsak az utasok komfortérzetét csökkentik, hanem sokakat az utazástól is távol tarthat - véli a társaság.

A tisztítási munkákat pénteken 9 és 12 óra között végzik.

Forrás: MTI

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr223430993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit várhatunk 2012-ben 2011.12.02. 11:01:40

Éhen halunk 2012-ben? Az Internetes munka is egy nagy ámítás? A 2012-es év jelmondata: „Ember küzdj és bízva bízzál”???

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2011.12.02. 10:34:15

Na végre eszébe jutott valakinek ez is. Már régóta mondom, hogy lekapott graffitizőknek fel kéne ajánlani, hogy a tett súlyától függő időtartamban vállalhat graffiti takarítást a BKV,MÁV,Volán járműveken pl. Ha nem akkor meg pénzbüntetés, akár több száz ezer.

dzzsoni 2011.12.02. 18:22:24

@Adani: A tisztítás nagyobb büntetés, mert, ha gazdag a szülő, simán kifizetik. Helyes, csak így tovább, de többször!

kamubunti 2011.12.02. 18:27:58

@dzzsoni:

A cél az, hogy a kárt helyrehozzák. Ha lemossa a tettes vagy ha ráterhelik a költséget és kifizeti az ugyanaz végeredmény szempontjából.

kanálwarrior 2011.12.03. 14:23:19

Azok nem graffitik voltak, csak gagyi tag-ek. Azokért nem kár, de egy igényes graffiti sokat tud dobni mondjuk egy aluljárón.
süti beállítások módosítása