MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Tamás jól járt, hogy nem az egész pénzét vitték el

2011. április 29. - Vittore

Tamás küldte az alábbi levelet, melyben leírja, hogy egy cigánnyal utazott a vonaton. Tamás elkövette azt a hibát is, hogy még az állomáson adott a "svéd állampolgárnak" egy cigarettát, így szinte ajánlotta magát a lehúzható áldozat szerepére. A levélből kiderül, hogy járhatott volna még rosszabbul is.

Szerintetek? Mit kellett volna ilyenkor tenni? Keményen elzavarni a vérbe a labilis cigányt, vagy bevállalva az áldozatot, elkerülni az esetleges késelést is? A kommentekben várom a véleményeiteket.

Tisztelt Megint Állunk Vaze blog!

Röviden a mai napon történteket szeretném leírni, nem vádolva a MÁVot.

Nyugati pályaudvarról, Lajosmizse felé tartó vonaton utaztam ma reggel, 12:18 perckor indult. A megálló előtti részen (ahol semmi nem utal arra hogy ne lehetne dohányozni, ha csak a máv területén alapból nem lehet, nem tudom) szívtam el egy cigarettát, amikor odajött hozzám egy kb 30 éves férfi, majd kért tőlem egy szálat, nem adtam, mondtam hogy ez az utolsó, majd megkérdezte hogy "melyik indul most?", mire én - talán hibásan - arra a vonatra mutattam amellyel magam is utazni szándékoztam. Láttam az emberen hogy jobb elkerülni, felszálláskor direkt leellenőriztem hogy nem utazunk-e egy kocsiban.

Nem volt szerencsém, mivel az út közben belépett a kocsiba. Csak én, meg a mögöttem levő ülésen egy nyugdíjas tartózkodott. A férfi, bizonyos Attila, kezett fogott velem, leült velem szembe, megkérdezte tőlem honnan vettem a pólómat, mert tetszett neki, és neki is olyan volt még régebben, mondtam neki hogy születésnapomra. Nemsokára elkezdett tőlem kéregetni, eleinte elzárkóztam attól hogy adjak neki, de rácsapott a zsebemre, ami mivel csörgött, ezért nem mondhattam hogy nincsen benne apró. Adtam neki száz forintot, de nem volt neki elég, hamar kétszáz, ötszáz, majd ezer kellett. A zuglói állomásig kéregetett, megemlítve hogy van nála kés, és ha nem adok neki, ő úgyis el fogja venni tőlem, de akkor nem csak ezret visz el, hanem mindent. Hozzátette hogy ő most normálisan beszél velem, más cigány már olyat lekevert volna nekem, hogy kiesik a szemem, illetve hogy mostmár ne idegesítsem fel, mert ugye látom hogy milyen, és ha felidegesítem, agyonver. Közben a nemdohányzó kocsin rá is gyújtott a saját cigarettájára. Miközben ezrest kért, folyamatosan a kezembe akarta nyomni az egyik ötszázast amit időközben már adtam neki, sugallva hogy én így viszonylag jól fogok járni, de akkor már tudtam hogy akármennyit adok, többet fog kérni.

Kőbánya-alsó állomásnál kétezer forinttal távozott, anélkül hogy különösebben bántalmazott volna.

Ezek után bementem az ellenőrökhöz, és tájékoztattam őket a helyzetről, de addigra annyira megijedtem, hogy féltem, velük tartani az éppen leszállni készülő Attilához, pedig ezt kellett volna, mivel az ellenőrök nem csak a jegyét bérletét akarták elkérni, hanem szembesíteni is akarták a vádjaimmal. Ez, tehát komoly hiba volt a részemről.

Attila leszállása után a két ellenőr humoros formában hangot adott azon véleményének, miszerint nem kellett volna adnom neki pénzt. Én pedig egyáltalán nem vagyok a fent leírt helyzethez szokva, így nem tudtam megítélni hogy valóban lehetett-e nála kés, de megpróbáltam a legroszabból kiindulni, valamint menekülés lehetőségét nem láttam (legalábbis Attila idegállapotát látva nem mertem megkockáztatni, hiszen ha erőszakot akart volna alkalmazni, előnyére vált volna hogy két, kétszemélyes egymással szembenéző ülés közt voltunk), és Attila láthatóan semmi áron nem akarta feladni.

Valószínűleg így is, ha a jövőben találkozom valahol Attilával, akkor kevésbé fog "normálisan" beszélni velem.

További kellemes húsvéti ünnepeket,

Tomi

----------------------------------

Egy szolgálati közlemény: már csak egy-két olvasói levél vár közlésre. Megkérek minden olvasót, hogy küldje el saját történetét, véleményét, észrevételét, hogy újra pöröghessen a blog. Emellett ha tetszik az Új Máv Blog, kattintsatok a "tetszik"-re a Facebook oldalunkon. 25 látogató alatt nem engedi a Facebook a Fanbox kihelyezését, mi most 20-nál tartunk. Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr42865066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...Ahoj... 2011.04.29. 18:59:04

Tanuld már meg: Mocskoscigánnyal nem állsz szóba, nem üzletelsz, nem adsz neki semmit... Kikerülöd, átszállsz másik kocsiba vagy megvárod a következőt!

Engem a Szegedin talált már be egy 30-40 körüli aki állítólag valami könyvkereskedő, de azért adjak már neki cigire! Egy istennek se hagyott békén Ceglédtől Kecskemétig, aztán leszálltam otthagytam a f..ba a rétinégerét

Adani 2011.04.29. 22:13:43

Na igen nekem is sikerült már a saját káromon megtanulni ,h c igánynak semmit sem elhinni ,nem üzletelni vele, nem szóbaállni, azt se szabad elhinni, amit kérdez. Vonaton végveszélyben lehet még mentsvár, h ráuszítod a kalauzt, mert 99%, h jegye sincs így ameddig igyekszik kidumálni magát büntetés alól leléphetsz.

krasnaja (törölt) 2011.04.29. 23:05:01

Kedves Tamás!
Okulásként nekem is van egy színes történetem. Pár hete a 16.53-as IC-vel mentem a Nyugatiból Szeged felé, még a folyosókon is szorongtak az emberek. Zuglónál felszállt egy inka úriember (bőrkabát, gyűrű, egyebek), és azonnal beviharzott a klotyóra, ott is maradt. Igen ám, de valahol Monor körül kijött az idiótája, nem is értem, és meg akarta előzni a már távolodóban lévő jegyvizsgáló hölgyet, aki persze kérte tőle a jegyet. Nem volt, a hölgy borzasztó bátor és rámenős volt, úgyhogy megbírságolta az egyre idegesebben kapálózó és hangosabb apacsot. Amikor végeztek, az apacs végképp elszállt, artikulálatlanul üvöltözött (ilyen zs zs sidó, olyan k uúrv aanyja egyebek), összevissza rohangált, verte a falat, olyan volt, mint egy megsebzett vadállat, mindenki félreállt előle, és senki sem mert rászólni, én sem. A folyosó végén álltam, mellettem csak egy 40 feletti úr állt a budi mellett, zömök, testes, bele volt hímezve a kabátjába, hogy MÁV. Odajött az apacs verte a falat, óbégatott, és felszólította az előbbi urat, hogy álljon ki érte. A vasutas elutasította, az apacs nem hagyta annyiban, sőt, el is küldte a k uú rva aanyjába. Erre a vasutas ráüvöltött, hogy mit képzelsz, te rohadt svéd, és ököllel kétszer orrba vágta. Nagyon megijedtem elsőre, jézusom itt bunyó lesz, biztos kése is van az apacsnak. De nem, valami elképesztő hatása volt annak a két pofonnak. Az apacs a padlóra került, nyöszörgött, hogy ő a hibás, és a fejére húzta a kabátját. Mintha másik film került volna a vetítőbe! Az apacs visszamászott a budiba, én hüledezve megjegyeztem a vasutasnak, hogy elment az apacs hangja, erre ő csak annyit mondott "ezt így kell".
Gondold meg!

Adani 2011.04.30. 11:47:14

Hát ja a mozdonyszőke barnasvéd (egyem a szívét a moderátornak, most fogalmathatom át:) csak az erőszakból ért.

Hasonló történetet én is hallottam ott is a retyóban próbáltak elbújni, de balszerencséjükre belefutottak a kallerbe jegyeket kért mondták ,h nincs és em is lesz majd fenyegették si, erre kaller balra el, majd erősítéssel tér vissza, a következő megálló még messze, mert gyors vagy IC volt ,ami nem áll meg minden fánál, rendőrt hívtak a következő állomásra. Itt cseréltek lemezt az ombrék és könyörögtek, h ne hívja a rendőrt, mert egyiküket körözik is, ezt az információt megköszönték és ezt is közölték a 107-el, h valszeg egy körözött is van a társaságban. Az egyiket meg ha igaz tényleg bilincsben vitték el.

banpepe 2011.05.01. 13:15:33

Gázspray 2000 ft. Ezért tartom magamnál mindig. Zsebbe elfér, és legális.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.05.01. 22:53:11

engem még diákkoromban talált meg két hasonló kaliberű nő a buszpályudvaron. az volt a duma, hogy váltsak fel egy ezrest (ott lobogtatta az egyik a kezében), mert nincs aprójuk a buszra. én is tudtam, hogy a sofőrök húzzák a szájukat a nagyobb címletre, előszedtem egy ötszázast, kotorásztam még apró után, úgy kikapta a kezemből a pénzt, alig vettem észre. én nagyon megijedtem, elkezdtem kiabálni, hogy tolvaj, foják meg. egy ismerős buszsofőr szerencsére arra jött, elkapta, visszaadatta vele a pénzemet, és elzavarta. de gondolom másnap újra ott voltak...akkor még fiatal voltam és naiv, ma már ilyen trükknek azért nem dőlök be. a határozott fellépés általában segít.

Adani 2011.05.02. 08:01:54

@etuska:

Hasonló pályaudvaron mikor azzal jön, h adjak már egy kis aprót, mert haza akar menni és még hiányzik némi pénz a vonatjegyre. Általában pont egy feles vagy egy kannásbor ára a restiben. A legjobb leszerelési mód az, h bocs pénzem nekem sincs, de mondja csak meg hová megy, és adja ide azt, ami eddig összegyűlt megveszem a jegyet és kártyával kifizetem.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.05.28. 15:33:51

Én egy húszasal szerlem le valakit, bár ő nem tartozott semmilyen kissebbséghez (látszólag). Udvariasan megszólított, hogy adjak egy kis pénzt, de csak egy húszasom volt, azt odaadtam, utána egy áldjamegazistennel távozott.
süti beállítások módosítása