MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Egyszer hopp - Lakbér vita - Kilakoltathatják a MÁV vezérigazgatóságát?

2009. szeptember 09. - georgejr

A MÁV vezérigazgatóságának kilakoltatásától tart a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete: szerintük a vasút nem tudja fizetni Könyves Kálmán körúti új irodaháza bérleti díjait. A társaságnál cáfolják az érdekvédők híresztelését – írja a Népszabadság.


Két hónapja nem fizeti a lakbért új irodáiban a MÁV - állítja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz). Az érdekvédők szerint a kétmilliárd forintos bérleti díj időarányos részének elmaradása miatt a társaságot a kényszerű kiköltöztetés fenyegeti. A MÁV-nál látszólag meglepetést okozott a VDSzSz bejelentése.


A vasút vezérigazgatóságának illetékesei szerint ugyanis a szakszervezet állítása alaptalan: a társaság folyamatosan fizeti új irodaháza bérleti díját. Azaz kilakoltatása a legkevésbé sincs napirenden. Emellett a MÁV vezetői állítják: a vasút a jövőben is biztosan előteremti majd az irodák bérleti díját – írja a Népszabadság.


A vasútnál lapunk kérdésére cáfolták a VDSzSz azon állítását is, amely szerint a Könyves Kálmán körúti irodaház "szűk" a vállalatcsoport apparátusának elhelyezésére. Álláspontjuk szerint új székházukban mindenkinek jut hely, akinek a munkájára ott helyben számítanak. Ezért a MÁV szerint nincs szó arról, hogy a cégcsoport adminisztratív dolgozóinak egy részét kényszerűségből az Andrássy úti vezérigazgatósági épületben szállásolják el.

A VDSzSz ettől függetlenül közleményében hangsúlyozta: szervezetük a MÁV költözése ellen többször tiltakozott. Szerintük elfogadhatatlan, hogy egy állami cégnek a gazdasági válság közepén új irodák elfoglalása legyen a legnagyobb gondja. Ez különösen akkor nem szerencsés, amikor a kormány éppen a vasutasokat és az utasokat egyaránt érintő - az érdekvédők szerint értelmetlen - elvonásokra készül.

Azért az vicces lenne, megnézném ahogyan a fejesek, esetleg Gaskó székét marcona legények kihorják az utcára:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr451370624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.09.09. 11:50:02

:) na, az szép volna... :D

azallamenvagyok 2009.09.09. 13:48:41

Gaskó nevét törölni kellene a köztudatból:)
süti beállítások módosítása