MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Támadás a vasútállomáson - "Ilyet nem mondhat egy rendőr"

2009. augusztus 05. - georgejr
A Budapest-Soroksári úti MÁV-állomás és környéke igen veszélyes, az elmúlt években több támadás is történt a területen. Egy alkalommal, úgy tudjuk, fegyverrel fenyegették meg az egyik MÁV-munkatársat. Biztonsági őrt közel s távol nem látni, ráadásul az ott dolgozók szerint a rendőrök is elkerülik a környéket. A rendőrség cáfolja ezt, mint mondják, naponta egyszer elmennek arra a kollégák. Az állomás közelében egyébként egy iskola és egy óvoda is található.


Treczkó Andrea több mint 10 éve ingázik Kunszentmiklós és Budapest között. Július 28-án délután is épp a vonat felé tartott a MÁV Soroksári úti állomására, amikor két fiatal megtámadta. A táskájára utaztak, amit kis huzavona után el is tudtak tőle venni. A hölgy elmondása szerint a fiatalok ezután leszaladtak az állomás melletti építési területre, ahová nem akarta követni őket. Ez érthető is. A terület délután-estefelé igen veszélyes, hajléktalanok és szipusok tanyáznak az ott lévő hatalmas, elhagyatott épületben. 

A STOP riportere a helyszínre látogatva megállapította: a nő igen szerencsés volt, hogy különösebb bántalmazás nélkül elengedték, mivel több száz méteres távolságban a MÁV forgalmi irodája az egyetlen hely, ahol segítséget lehet kérni egy esetleges támadás esetén. Az ott dolgozók pedig állítják: a messzebbről jövő kiabálást már nem hallják meg. Tehát, ha valaki ennél messzebb sétál, akkor hiába kiált segítségért, nem lesz, aki észrevenné. Az állomáson naponta többen szállnak le, a vidékről bejárók innen sétálnak el a belvárosba vezető 2-es, 24-es villamosig. Egy általános iskola és egy óvoda is van a környéken, szóval az sem kizárt, hogy kiskorúak fordulnak meg a területen. 

Az állomásnál több támadás is történt az elmúlt években. Egy MÁV-dolgozó elmondása szerint körülbelül két évvel ezelőtt - amikor még működött az irodában jegypénztár - egy férfi bemászott a rácsok nélküli ablakon és fegyverrel kényszerítette egy munkatársukat a kassza tartalmának átadására. Sérülés nem történt, hiszen a rabló feladta a próbálkozást, miután rájött, hogy a hölgy nem tud hozzáférni a pénzhez. Egy évvel később újabb komolyabb eset történt, akkor az egyik mozdonyvezető arra sétáló feleségét próbálták leteperni. Néhány napja pedig Treczkó Andreát támadták meg. 

A rendőrség szerint évente négy hasonló jellegű bűncselekmény fordul elő a területen. Lopásokról és támadásokról van szó, melyeket este, sötétedés után követnek el. Az áldozatok általában a MÁV utasai, akik épp leszállnak a vonatról. 

A rendőr beküldte a nőt a veszélyes területre

Treczkó Andrea a lopás után a forgalmi irodába sietett, ahonnan kihívták a rendőröket. Állítása szerint a járőrök 40 perc múlva érkeztek meg, ezután pedig hiába kérte őket, hogy menjenek le vele az építkezési területre - azt mondták neki, hogy ennek nincs értelme, mert túl nagy a hely, de ha akar, menjen le egyedül, miután kihallgatták. 

Mivel a kapitányságon nem volt senki, akinél megtehette volna a feljelentést, elindult megkeresni táskáját családja segítségével. "Lementünk a gödörbe, elsétáltunk az egy szem csarnokhoz. Ott rögtön találtunk egy szipust. Na, miért nem mentem le egyedül?" - tette fel a költői kérdést. Andreáék végül sikerrel jártak, a táska meglett, az iratok úgyszintén. A hölgy pénze és a telefonja ugyanakkor eltűnt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr691289740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasutassrác 2009.08.05. 17:18:45

Azt hiszem, ezt a környéket kerülni fogom.
süti beállítások módosítása