MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Menetrend váltás, kicsit korábban

2009. június 17. - georgejr

Két felháborodott levelet is kaptam, amiben arra panaszkodnak, hogy a váci vonalon kicsit korábban köszöntött be a nyári menetrend, és a változtatás a munkábajárókat érinti leginkább, mivel olyan időszakban is szüntettek meg vonatokat, amikor diákok még nem utaznak. Nem értem, hogy miért ezeken a járatokon kell "spórolni". Az elvira tartalmazza, hogy a hajnali fél 5-kor induló vonat, csak iskolaidőben közlekedik, de komolyan, hány diák jár fél hatra iskolába???

 

 

"Tisztelt" MÁV-Start!

Veresegyházról Budapestre naponta ingázó, bérletes utasuk vagyok (még). Már megszoktam, hogy hetente többször is késünk, kosz van, mocsok, zsebredolgozó kallerok vannak, miközben én becsületesen fizetek és tűröm a "szolgáltatásukat".

De ma reggel betelt a pohár! Mi az, hogy a tegnap hétfőn még közlekedő járat mától már nem közlekedik, a nyári menetrendre hivatkozva és így majdnem fél órát késtem a munkából, mert csak óránként egy vonat maradt - holott ugyanúgy járunk dolgozni, és a reggeli vonatokon főleg nem csak diákok utaztak, illetve utaztak volna (mert sokan elmentek inkább busszal és csak mi , hülye, bérletesek maradtunk ott az állomáson). Ki az az idióta, aki ezeket a járatokat megszüntette?! Így is, hogy sokan elmentek busszal, állni kényszerültünk a 12.000 forintos bérletünkkel a kezünkben! Ez milyen szolgáltatás?! Ahol van utas, azt is el kell üldözni?! Szégyellje magát, aki ezt jóváhagyta! Miért kell nyáron is ugyanannyit fizetni, ha csak fele annyi vonatot hajlandó közlekedtetni a Start?!

A panaszlevelemet elküldöm a MÁV-blognak és a minisztériumnak is, meg az önkormányzatnak és a képviselőnknek, remélem, működnek ezek az e-mailcímek és valaki lépni fog ez ellen!

Üdvözlettel,

T. Péter

Veresegyház

Második levél:

 

Tisztelt MÁV-blog!

Lelkes olvasója vagyok a blognak, úgy látom, hogy erre figyelnek még a MÁV-nál is úgy hogy ide küldöm a panaszomat, mert sok értelmét nem láttam, hogy a Nyugatiban reklamáljak, bár remélem voltak ott is panaszkodók.

Ma hajnalban többedmagammal megtudtok, hogy az a vonat, amivel eddig dolgozni jártunk nap mint nap, mától nem közlekedik, mert csak tanítási időszakban közlekedik. Ezt roppant furcsállom, mert a vonat hajnal 4:37-kor indul Őrbottyánból és 5:14-re érkezik meg Rákospalota-Újpestre, és eddig az elmúlt három évben még diákkal nem találkoztam a vonaton, nem tudom elképzelni, hogy ki az az őrült, aki kitalálta, hogy ez diákvonat és most (hétfőről keddre virradóan) nem közlekedik tovább, mert kitört a vakáció?! 

Emiatt fél órával később értem be és így 13 perccel elkéstem a munkahelyemről, ennyivel tovább kell bent maradnom, illetve holnaptól jöhetek az eggyel korábbi vonattal (4:01-kor indul Őrbottyánból - gondolom, az ilyen döntések meghozói ilyenkor még a másik oldalukra fordulnak és eszükbe sem jut, hogy ilyenkor is van legalább kétszáz utas, aki DOLGOZNI megy és nem az íróasztal mellé...).

15e Ft-ba kerül a bérlet (a cégem nem téríti...) és ezért koszban, büdösben, állandó késésekkel közlekedünk, és ma hajnalban, aki már Fóton szállt fel a vonatra még állhatott is PAlotáig, mert annyian voltunk... Egyszerűen hihetetlen, hogy ebben az országban mindent meg lehet tenni...

Tud valamit tenni az ügy érdekében?!

Üdvözlettel,

T. Csilla

Őrbottyán

Megjegyzés:

Tegnap este beszélgettem egy jegyvizsgálóval. Azt mondta, hogy sikerült egy-két módosítást korábbra tenni, így egy hónapon belül van több menetrendi módosulás, mert nem tudták kivárni a június huszadikát... logisztika felsőfokon....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr651190205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.06.17. 07:25:06

De tényleg van olyan őrült diák, aki fél hatra jár suliba?

A sulikban változóan 7:30-8:00-ig kezdődik a tanítás.

Ákibard! 2009.06.17. 07:35:31

Nem tudok mást mondani, tessék megköszönni a "szak"minisztériumnak, aki azt böfögtwe novemberben, hogy bocs megtakarítás, tessék átszervezni a amenetrendet. Akkor kerültek bele a 30-as korlátozások, mert ha tetszik ha nem, akkor sem lehet több vonatkm mint tavaly.

Sajna ez van üdv Hungarisztánban.

Amúgy a 0. óra van ahol 6:15-kor kezdődik, és akinek az iskolája nem az állomáson van valszeg a 5:30-assal megy.

Ákibard! 2009.06.17. 08:27:57

"A panaszlevelemet elküldöm a MÁV-blognak és a minisztériumnak is, meg az önkormányzatnak és a képviselőnknek,"

Meg a NASA-nak CIA-nak, titkosszolgálatnak, rendőrségnek, katasztrófavédelemnek, Meterológiai szolgálatnak, Vöröskeresztnek, emellett a Hajléktalanszállóknak, és a CBA üzletláncnak is. :))))))))))))

De a minisztériumnál jó helyen kopogtat, remélem majd bevallják hogy az ő balfaszságuk az egész. (Bár a tök tudja, lehet nem is az a miniszter van már... :-S )

Ákibard! 2009.06.17. 08:31:09

", hogy sikerült egy-két módosítást korábbra tenni, így egy hónapon belül van több menetrendi módosulás, mert nem tudták kivárni a június huszadikát... logisztika felsőfokon...."

Ez így ebben a formában, hogyismondjam... SÜN. A kalauz hátsójába...
Minden úgy van mint eddig, csak a minyisztérium miatt "kicsit" több vonat kapta meg a 30-as korlátozást.

kispista 2009.06.17. 10:39:49

És ezzel ráadásul semmit sem spórolnak, mivel a vonatok üresen állnak a nyugatiban, a kalauzok és mozdonyvezetők meg unatkoznak az állomáson.
Egyik minisztériumi seggfej sem jött még rá, hogy a MÁV-nál a költségek 90%-a fix költség, emiatt az ilyen megszorítások semmit sem érnek.

És a délutáni csúcsban Göd felé jópár vonat 4 kocsival megy 7-8 helyett, hogy garantált legyen a tömegnyomor. És még csodálkoznak, hogy növekednek a dugók

lurkó 2009.06.17. 21:37:34

Tölünk meg sajna elkezdték a halbik költöztetését. Mennek nyaralni nagykanizsára. De ne busuljunk miskolci Bo Bko Ao fülkés kocsik nálunk nyaralnak :-( tavaly a szegediek voltak csereüdülésen (szegény három aki még azóta is itt rozsdállik)

MTBence 2009.06.17. 22:17:12

Akkor kezdjünk bele.
Veresegyház és Őrbottyán is a 71-es vonal, ahol BDV motorvonatok járnak. Ezekből amúgy sincs sok, úgyhogy a 70-es és 71-es vonalon kívül másfelé ritkán látni. Az említett 71-esen azért járnak ezek a bizonyos BDV-k, mivel a pályaállapotok miatt a hagyományos mozdonyos vonatok lassabban közlekedhetnének.
Mondjuk, ezeket a motorvonatokat nyáron másfelé is akarják közlekedtetni. Adódik a kérdés, hogy minek? Mutatóba, hogy ilyen is van? Merthogy iskolaidőszakban úgyis vissza kell őket rakosgatni a helyükre. Bár ez a kora hajnali "iskolai időszakos" vonat... kicsit elnézték. Szerintem az van, hogy valahonnan el kellett venni egy vonatot, hogy kijöjjön a nyári forda is.
Amúgy a levélírónak üzenem (a további kellemetlenségek elkerülése végett): tessék feliratkozni a MÁV-Start menetrendi hírlevelére, ahol megadható, hogy mely vonalakon történő változásokról szeretne időben értesülni.
süti beállítások módosítása