MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

2 éves a Megint Állunk Vazze blog

2009. május 27. - georgejr

Igen. Tegnap töltötte a második születésnapját a MÁV Blog. Az elmúlt két évben a blogon 1200-nál is több post jelent meg, 12390 hozzászólás született, ami fél millió olvasót és közel kétméllió oldalletöltést eredményezett. Ezt bízvást nevezhetjük komoly teljesítménynek egy blogtól. Szándékosan nem írok eredményt, hiszen az más.

De milyen eredményeket is ért el a MÁV Blog megszületése óta?
2007-ben vonattakarítási akciót szerveztünk. Megmutattuk, hogy igenis ki lehet takarítani a kocsikat becsülettel, odafigyeléssel és kicsit több anyagi ráfordítással. A vonattakarításról több online, print médium, valamint a kossuth rádió is tudósított. Ezután egyre több vonaton érzékelhető volt némi változás. Megjelentek a tisztasági papírok, van víz a mosdókban stb. Persze naivitás lenne azt állítani, hogy mindez csak a MÁV Blog érdeme. Nem a blog csak felhívta a figyelmet ezekre a hiányosságokra. Emelett, hogy az utaspanaszok és a válaszok nyilvánosságot kaptak a blog által, az ügyfélszolgálat válaszideje is csökkent, jobban odafigyelnek a panaszokra. Hiszem, hogy részben a blog hatására. Nagyon sokszor tudott a MÁV blog közvetlenül is segíteni, javítani a helyzeten:
A 2008-as sztrájkok alkalmával, megjelent egy cikk, amiben egy anyuka panaszkodott, hogy súlyos beteg gyermekét nem tudta elvinni a sztrájk miatt a fővárosba kontroll vizsgálatra. A cikk megjelenése után kb fél órával jelentkezett az EÜ minisztérium, hogy segítene. Ezek csak apróságok, de olyan dolgok, amikre azt mondhatjuk, hogy igen megérte. Megérte a több száz-ezer óra, amit a bloggal eltöltöttünk. De mindez nem ment volna, ha nem vagytok Ti kedves Olvasók és Szerzők, és ha nincs az index.hu. Köszönöm!

A következő napokban régebbi postokból fogunk szemezgetni, a napi rendszeres cikkek mellett, hogy az elmúlt két év nagy pillanatait is felidézzük.

Boldog születésnapot MÁV blog.

 

ui: szeretnék blog találkozót szervezni, de erről később
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr631146574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopi3.14 2009.05.28. 13:00:37

Szóval hippi börzdéj. A képet honnan szerezeted, Linket kérhetnék hozzá?

kis javítanivalót modnanék: Opera alatt az oldal nem eszi meg az egérgesztusokat, csak nagyon nehezen. Ezen lehetne kicsit gyorsítani. Illetve nekem igen tetű a betöltődés sebesége, bár ezt sok más blognál is látom, lehet egy jobban öszerakott kód csodákat művelne. A címkéket is simán lehetne tömöríteni, irtózatosan sok helyet foglalnak el, s sok esetben nem oda navigálnak, ahova kéne. Beágyazott elemek, képek stb. szitnén rendkívül lasítják az oldalt.

nemuccaszoc 2009.05.28. 16:08:07

Boldog születésnapot, minden jót csak így tovább.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.05.29. 06:03:41

Köszi a jókívánságokat:)
@Kopi3.14:
Huhh megkeresem jo? A design mar nem lesz sokaig ilyen:)

Kopi3.14 2009.05.29. 20:06:08

@georgejr: kösz szépen. A design is változó sebességű, leignkább a címkék csoportjának mérete zavaró. Ennyi címke teljesen értelmetlenné teszi a használatot, ha midnen poszt saját címkével bír. ja, meg az operás használhatóságot remélem, hogy megkapjuk. :)
süti beállítások módosítása