MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

az étkezőkocsi a vonat végén található! Na de hová tűnt?

2009. április 28. - georgejr

Nem első eset, hogy valamiről azt állítja a menetrend, illetve más hivatalos forrás, hogy van, aztán kiderül, hogy mégse. Na jó az étkezőkocsi általában nem létszükséglet, hiszen ki a fene fog egy max 3 órás út alatt aranyáron enni-inni? De akkor is, ha rájönnek, hogy bukó, akkor miért nem lehet aktualizálni az adatokat???

Tisztelt Cím!

 
A múlt alaklommal volt szerencsém utazni a Kvarner InterCityvel Budapest-Keleti pályaudvarról. Nem is volt különösebb gond, szépen annak rendje és módja szerint fel is zálltam a vonatra, amikor egyszer egy megdöbbentő információt hallottam a bemondóból: "Az 1. osztályú kocsi a vonat elején, az étkezőkocsi a vonat végén található!" Nem olyan nagyon rég sikerült SZVÖR-t (=szerelvények összeállítási rendje) szereznem a nemzetközi vonatokról és eszerint valóvan van étkezőkocsi a vonatban (V43+Bmz+Bmz+Amz+Wrbumz), vagyis csak lenne, mert az itt leírt és az elhangzott összeállítás egyáltalán nem passzolt a valósággal. Arra lettem figyelmes, hogy a mozdony után mindössze három kocsi állt és ezek közül egyik sem volt étkező, de mégcsak a meghirdetett személykocsi-összeállítás sem volt ugyanaz (V43+Bmz+Bmz+Apmz). Egy ismerősömtől azt hallottam, hogy valóban volt étkézőkocsija ennek a vonatnak egy rövid időn keresztül, de nem érte meg, ezért nincs is már étkező a vonatban. Nem nagyon szoktam étkezőkocsiba járni InterCity vonatokon, mert drága, ezért nem is hiányolom, csak kicsit furcsa, hogy mind az előbb említett SZVÖR-ben, mind az elvira honalpján azt írja, hogy van étkezőkocsi a vonatban. Én személy szerint nem hiányolom, csak kicsit érdekes, hogy ezt a félretájékoztatást senki sem veszi (vette) figyelembe.
 
Üdvözlettel:
 
egy utas

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr31088702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákibard! 2009.04.28. 09:15:17

Igen, a Kvarnerből a Közf. Menetrend 1. módosítás kivette az étkezőkocsit, a postoló pedig gondolom még akkor járt a vonat által érintett állomáson, amik,or még nem frissítették a hangost.
Kis időbe beletelik mire átállítgatják, főleg a komoly változáshoz képest apróbb változást, mint az étkező...

rickyramirez 2009.04.30. 12:33:23

A módosítás tehát kivette az étkezőkocsit, csak erről az észrevétel írója nem tájékozódott (érvényét vesztett információkra hagyatkozott). Abban viszont igaza van, hogy a hangosbemondó miért nem a valós állapotokat közölte, de megjegyezném, hogy esetenként ennél sokkal nagyobb eltérések is vannak sajnos a hangosbemondás és a valós állapotok között.
Például a 39514-es vonat Győrtől Veszprémig csak pénteki, szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend esetén megy, egyébként csak Bakonyszentlászlóig. Na most én fültanúja voltam, hogy egy hétköznapi napon ennél a vonatnál Győr állomáson azt mondták be, hogy Veszprémig megy (holott ez nem volt igaz), és a kiírás is Veszprém volt. Akkor például a 39512-es vonatra azt mondták be egy napon, hogy minden állomáson és megállóhelyen megáll, holott Écsen és Ravazdon nem áll meg! Ezek azért nagyobb tévedések, nem?
Tovább folytatom a példák sorát: Győr-Gyárvárosban tavaly július óta van hangosbemondás, de teljesen megbízhatatlanul működik. Egyszer azt is bemondja, hogy a vágány mellett vigyázzunk, mert mozdony halad át, egy másik esetben viszont - fültanúja voltam! - miután a "B" vágányra érkező vonatot megfelelően bemondta, az azt követően 10 perccel a "C"-re érkezőt egyszerűen nem! Egyetlen bemondás sem volt, pedig nem áthaladt, hanem megállóhelye volt a vonatnak (jómagam fel is szálltam)! Azt már nem is merem megemlíteni, hogy a Talent vonatnál azt mondja be, hogy a vonat ajtajait csukjuk be (holott önműködően záródnak), a régi kék kocsiknál pedig azt: a vonat ajtajai önműködően záródnak. Lenne mire odafigyelni...
süti beállítások módosítása