MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Akarsz te is úgy járni, mint a tükör?

2009. március 24. - georgejr

 

Na ez azért nem semmi. Az nem értem, ha ez ismétlődő jelenség, akkor miért nem csinál már valaki valamit?  Szerintem 2 dolgot lehetne tenni, ácsi kallert ne bántsuk, te veszélyeztetnéd az épséged, ha egy ilyen kreténről van szó? Megoldásaim hajtás után.
Kedves Megint Állunk Vazze és MÁV Figyelő!


Szeretném, ha az általam tapasztalt jelenség nyilvánosságot kapna és eljutna az illetékesekhez is! Rendszeresen utazom a Budapest-Nyugati - Nagykőrös viszonylaton, és az elmúlt hetekben sajnos többször is találkoznom kellett egy férfival.
Ez a bizonyos férfi azzal szórakozik, hogy beül olyan fülkékbe, ahol egyedül ül az illető és pénzt kér. Amennyiben az illető nem ad pénzt, úgy alternatív javaslatokkal áll elő, kedvence a mobiltelefon. Kifejezetten szereti hangoztatni agresszív természetét: néha azt meséli, hogy éppen most szabadult ki a börtönből, vagy éppen azt emeli ki, hogy kit milyen brutális módszerekkel intézett el. Sőt, előfordult olyan is, hogy erejét szemléltetendő, a tükörbe ütött egy nagyot, ami megrepedt, majd megkérdezte: "Akarsz te is úgy járni, mint a tükör?"

Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az utasok egy része már nagyon jól ismeri, hiszen egyik közelmúltbeli utazásom alkalmával egyik utastársam megjegyezte: "Már megint itt ez a fura arc."
Van, hogy a vonat indulása előtt le is száll a szerelvényről, majd átszáll egy másikra, ám nem ritka, hogy Budapest határán belül nem száll le - persze nem azért, mert Budapest Bérlete van... Így tehát nem csak terrorizálja az utasokat, de jogosulatlanul is utazik, ami egy újabb problémát vet fel, hogy következmények nélkül megteheti.
De most koncentráljunk a fő problémára: miért lehetséges, hogy a pályaudvaron a vonatra bárki felszállhat jegy és bérlet nélkül, és terrorizálhatja a fizető utasokat? A jelenség kétségkívül nem a napokban kezdődött, ahhoz túl sokan ismerik, és túl sok a sztori vele kapcsolatban. Egyébként a szóban forgó férfi tippem szerint 30 év körüli, néhány milliméteres barna haja van, bajuszos és viszonylag kigyúrt.


Üdvözlettel:
D. SáraÍ
 
 
1. Civil ruhás rendőr, látszatra valami málészájú, emberünk felszáll rendőrt zsarolja, rendőr bilincset elő, stb...
2. Málészájú embert beültetni, közelben kedves vasútőrök, emberünk felszáll, beleköt a beépített arcba. Vasútőrök/rendőrök berontanak, egy két atyai kiséretében szigorú SÜN     formációban leszállítják vonatról...
Mint az előző postomnál is írtam sajnos nem lehet mndenhová rendőrt ültetni. Tudom jó egyedül ülni miegymás, de legalább az esti vonatokon ne üljünk egyedül egy fülkében.


 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr251021651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.03.24. 07:47:15

Lehet vasutas, és szabadjegye van, azért száll ide meg oda, és utazik ingyen :D

Nem lehet mindenhová rendőrt ültetni, ez tény, de ha ismert ez a jelenség, és nagyjából tudják, hogy hol és mikor bukkan fel, meg lehetne próbálni.

Nagyon szomorú történet.

greggrant 2009.03.24. 09:43:58

Nem kell rendőrt ültetni, ki kell hívni, ha látja valaki ezt az ürgét. A következő állomáson felszállnak, megkeresik, leszedik, és szaporíthatja börtönélményeinek számát.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.24. 09:50:14

3. Málészájú embert beültetni, kezében walkie-talkie, másik fülkében 5-6 két-háromajtós szekrény, náluk a WT párja. Agresszív fickó bemegy, málészájú megnyomja a csengető gombot. 5-6 emberke átjön, összecsomagolják. Merthogy az ilyenek csak ebből értenek.

Abd 2009.03.24. 14:07:32

Messzire vivő gondolat: minek van a vasutörség, vagy mi a szösz? Vagy a nagyobb állomásokra több rendőrt vezényleni. vagy ami régen is volt: Kulturált normális európai módon megoldani ami régen is volt: peron jegy, jelképes összegért. :-) de itt senkinek semmi sem érdeke. Elég érdekesen néz ki, ha egy turista a Railjettel begurul a Keletibe, és a szép csábító magyar látvány fogadja. Röhej

Mirko 2009.03.24. 15:44:44

Nem vagyok jogász, de ez erősen hasonlít a pszichikai ráhatással elkövetett rablás iskolapéldájára. Durva.

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2009.03.25. 10:41:34

@Blackmore: Valószínűleg igen, de nem ez itt a lényeg. Hanem az, hogy minél hamarabb elkapják. Ott a Rendőrség a Nyugatiban, nem igaz, hogy nem lehet csinálni egy akciót az illető elfogására. Jól mutatna a statisztikákban, nekik úgyis csak az a fontos...

sarah_ 2009.03.25. 15:47:31

Blackmore: nem, nem cigány az illető! Fehér bőrű, néhány milis barna haja van, szintén barna bajsza. Azt kifelejtettem a levelemből, hogy a leggyakrabban a Nyugatiból 20:53-kor induló, Szegedre közlekedő gyorsvonaton szoktam látni, de előfordult már több korábbin is, mások beszámolója alapján is.

Mkiki 2009.03.25. 17:39:41

Az illetővel sajnos én is találkoztam(azért jegyezzük meg, hogy van benne egy-két vonóval), először múlt héten láttam, akkor bejött és cigányul bocsánat
lováriul hadovált valamit, azt mondta azt kérdezte ismerjük-e egymást, majd előadta a szokásos dumát 150Ft kellene neki vonatjegyre mondtam, hogy nincs ekkor fogta magát és elment. Mostanában egyre többször látom tegnap (18:17-es Záhonyba menő gyorson) és
ma (14:17-es szintén záhonyin) is láttam .

Jó az ötlet, hogy ne üljünk egyedül, de
ha egy olyan utastársat fog ki az ember akkor sajnos nem igazán (amikor tegnap bejött ez az emberke pénzt kérni (ezúttal 30 ezret akart) fogta magát a
kedves utastársam és
átült egy másik kupéba)

Tényleg nagyon jó lenne, ha a rendőrök csinálnának már valamit!

HideousGenius (törölt) 2009.04.07. 12:06:16

Ezért nem utazok én vonaton. Buszon kevésbé tud valaki terrorizáklni, mert ott ül mindenki egymás szájában, csomó szemtanú van.

mt85 2009.11.03. 13:36:13

"Jó tudni", hogy ez a probléma még mindig megvan: múlt hét előtti vasárnap, a 17.50-kor Nyugatiból induló szegedi vonaton "futottunk össze".

Azért azt hittem, ennyi idő után már történik valami az ügyben.
süti beállítások módosítása