MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

The Má(v)trix has you - feltörés és fejtörés

2008. december 22. - georgejr

Már egy éve várom, hogy erről írhassak. Feltörték Gaskóék honlapját:) Ép eszű ember elkezd gondolkodni, hogy huha itt valami gebasz van. Először ismeretlen tettes fenyegetőzik, majd a csodás (drupal alapú) szennylapunkat is felnyomják.

Mint tudjátok a vdszsz.hu-n folyamatosan ment az elmúlt egy évben a gyalázkodás, vezetők sértegetése. Szerintük a MÁV vezetésének valamelyik fegyintézetben lenne a helyes stb. Aztán volt a tavalyi szavazógépük, amit egy sima reloaddal lehetett hackelni. Hát meg is tette egy pár utas, majd ezt látva, gondolom sql updatetel nyomatták mindig felfelé a saját javukra hackelve a szavazást. A végén már annyi szavazat volt, hogy annyi vasutas a világon nincs. Aztán lecserélték az új motorra, ami stílusosan egy nyílt forráskódú engine volt. Szeretem a nyílt forráskódot, csak nem a weben. Ugye egy okos programozónak, aki ért a szóbanforgó drupalhoz, csak kevés guglizás kell, vagy még annyi se, és lenyomja az oldalt. Nem baj. Megérdemlik. De szerintük ez is biztosan azt bizonyítja, hogy tovább kell harcolni középföldéért. El kellene gondolkodni, talán nem tetszik az embereknek a sztrájk? Mi lesz a következő? Megvernek egy jegyvizsgálót? Vagy valami vagyoni kárt okoznak? Természetesen folytatják majd kisded ki játékaikat,  magukat, hősnek mártírnak tekintve. Igenám, de egyszer majd elfogy a sztrájk pszichedelikus érzése és újra az utasok szemébe kell majd nézni.
 

Na akkor legyenek kemények kedves Bélák, amikor a dühös utas kurvaanyázik, esetleg szembeköp, na adj' isten orrbavág. Ja, hogy olyan nincs, mert a civilek támogatnak. Ja persze, Dr. Göbbels is ezt nyomatta annó még a bunkerban is aztán fejbelőtte magát. Lehet szélmalomharcot vívni, csak minek? De folytassák, amíg bele nem fulladnak. Aztán majd a januári bérlapon ne tessék csodálkozni. Se fizetés, se 250... hmmm szar világ lesz.

De addig a vasutas szeme előtt lebeg a 250 nettó, (lassan a sztrájkokkal vesztettek ők már annyit) a vezetés szeme előtt pedig a 100 millió... Lebeg mint buddha a delirium tremenszes elott.... hiszen 100 000 000 -azaz 100 millio forint- nagy penz. Fussa belőle egy újabb szolgálati Volvora Pistának ugyi? De hogyan is jön ki ez a 100 miska? Tessék velem számolni:

250 000 x 40 000 (gyenge vasutas letszam becsles)=10 000 000 000 (nettó 10 milliárd) =>10 000 000 000 * 0,03 (szakszervezeti tagdíj) = 300 000 000 ezt elosztom hárommal így kijön a 100 millió, hiszen a vasutasok egy harmada tagja a nyomi VDSS-nek. Ha ez a vicc bejön, akkor a szagszerv kasszája 100 misivel nő. De szép is lenne ugye? Örülnének neki, mint Csita a banánnak...  Most akkor ki is járna jobban???

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr42836469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.12.22. 12:37:25

Szia ismét Georgejr! :)

Hát, nos, a nyílt forráskódú programmal, vagy CMS-sel igazából nincs baj, akkor van baj, ha
- hozzá nem értő ember telepíti fel, nem olvassa el a manualt, nem olvas utána fórumokon,
- ha nem figyelik a biztonsági javításokat.

A pénzért vett programok, CMS-ek sem 100%-ig biztonságosak, talán egyedül a sima HTML oldal ad védelmet.

Azért fogalmazok ilyen óvatosan, mert én is foglalkoztam ilyen CMS-t használó oldallal, és nagyon nem örültem volna, ha egy ilyen felnyomott címlap vigyorgott volna a képembe. Igaz, én nem léptem rá, a fél ország dolgozóinak a tyúkszemére :) és emiatt nem is utál senki sem.

Gaskó úr ezt nyilatkozta a Hír TV-nek (forrás: Forrás: www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=250891 )

"Kitettek egy olyan közleményt, ami hamis, gyakorlatilag a sztrájk visszavonására, de nagyon gyalázkodó szöveget tettek ki, és, hát, olyan megjegyzéseket tettek, ami sérti a vasutasokat, és mindezek alá aláírták, hogy ezt a VDSzSz vezetősége szövegeként veendő figyelembe. Hát, nyilvánvaló, mivel ez bűncselekmény, a rendőrségi följelentést megtesszük."

Jó a mostani post is, csak kevesebb személyeskedés kellene, szerintem. A kevesebb néha több ;)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.22. 12:41:33

Nagyon kapós lett ez a vdSS :), akkor már megmutatom, amit találtam:

kepx.info/files/1oeoay3oj5gejy05piwb.png

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 12:57:32

Sziasztok!
Próbáltam már erről a nevetséges sztrájkról saját blogomban is írni egy nyílt levelet Pistának - de valamiért behalt a szerkesztőm..
Ez a hackerkedés úgy hiszem mindenki szívéből szólt, és biztos vagyok benne hogy az Utasok java része szívesen ott ülne a leendő tárgyaláson alperesként is, vígan nyerítve mikor a bíró maga is röhögését visszafogva olvasná fel a "gyalázkodó" szöveget.
Felesleges volna ezredszer leírnom miért is érthetetlen, demagóg, és felháborító a VDSZSZ viselkedése - ám érthetetlenül állok a MÁV hozzáállása előtt: mint munkáltató most már több, a munkabeszüntetést szakértők által is elítélő véleményekre támaszkodva miért nem lép fel erélyesen Gaskóék és a naplopó "munkásaik" ellen!?
Rengeteg munkanélküli szívesen dolgozna a vasutasok fizetésének tört részéért is - kedves hölgyeim és uraim, lehet venni a kabátokat és a soha viszont nem látásra! Hogy sztrájkjog meg munkaügyi bíróság? Itt volna a remek alkalom kiállni a lakosságért: azokért az emberekért akik az ünnepek alatt ebben a helyzetben sem szeretteikhez, családjukhoz, de egyáltalán HAZA sem tudnak jutni egy valag senkiházi miatt!
Valaki álljon már talpra - Magyarisztánban pont a többség képtelen kiharcolni a jogait!!!

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:03:13

Figyelő az a baj hogy ez a borsodi szarházi nem egyedül kevergeti a trutyit - sok kis apródot még a képe mellé!

r@ek (törölt) 2008.12.22. 13:04:51

Na a vasutas igy reagalja le:

"„Ide gyertek, vazze!” - A vasutasok szemtől-szemben szeretik elrendezni az ügyeket, Miskolcon mindenképp, ahol a sztrájkoló kocsivizsgálók felajánlották, hogy szívesen elbeszélgetnek a honlapunkat többször feltörő egyénnel vagy csoporttal. Persze, csak úgy, szigorúan mélylélektani alapon. Elvégre most munkaidőben állandó ügyfélszolgálatot tartanak fenn. "


Forras: www.vdszsz.hu

Ezeknek? Penzt?!! Na neee....
Huzas dolgozni, barmok!

petya.bacsi 2008.12.22. 13:10:07

"A vasutasok szemtől-szemben szeretik elrendezni az ügyeket"

Miért nem mernek kiállni az utasok elé? Szájkarate ezerrel, mikor sztrájk van elbújnak, bezárkóznak... Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy "összes sztrájkban résztvevőnek táblával a nyakában, a váróterembe ki kellene állni az utasok közé".

"szívesen elbeszélgetnek"

Képzelem milyen magasröptű társalgás lenne. Muhahahaha!

Chris79 2008.12.22. 13:19:58

Elmeboy:

Sajnos a MÁV vezetésének is megvan kötve a keze abban hogy hogyan tudnak fellépni az egyértelműen törvényt szegő sztrájkolókkal szemben:(

Sajnos a sztrájkoló vdss-ek nagyon is belekapszkodnak a sztrájk törvénybe, vagyis annak kiskapuiba:(

Amennyiben a MÁV fellépne keményebben a sztrájkolókkal szemben, a MÁV lenne meghurcolva, perelve, meg minden az ő nyakukba zúdítva. Szerintem ez senkinek se lenne jó, főleg nem a MÁV-nak.

Amúgy teljes mellbedobással támogatom a sztrájk azonnali felfüggesztését, vagy bármely ésszerű vagy drasztikus fellépést GI ellen. /drasztikus= tüntetni ellene a vdszsz székháza, vagy a lakása elött, és ilyenek.../

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:21:03

Had személyeskedjek picit - mindjárt kiderül miért..
Párom volt férje mozdonyvezető, még mindig megy a per a gyermekelhelyezés ügyében.
Volt szerencsém egy tárgyaláson részt venni tanúként - hát az az ember (függetlenül hogy most sztrájkol-e avagy sem) még a bírónő előtt sem tudott viselkedni, hiába szóltak rá.
Ilyen figurákra bízni az életünket..mindenesetre egyre igazabb a hülye, hülyébb, leghülyébb fokozás szinonímája: postás, rendőr, vasutas.. :D

titan 2008.12.22. 13:26:27

Elmeboy · elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:21:03

nem mindre igaz, ne általánosítsunk plz

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:28:01

Chris nyílvánvaló amit írtál, de mivel a MÁV nagyrészű tulajdonosa maga a Magyar Állam - a már a kormány által is kiböfögött új sztrájktörvények kimondásával könnyen elkerülhető volna a meghurcoltatás. Én így gondolom..
Mondjuk a menetrend-változásokkal én sem értek egyet - de köszönöm szépen, ezen véleményemet véletlen se a VDSZSZ képviselje a maga módszereivel..!

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:29:58

Titan most a vasutasokon van a hangsúly! ;)

titan 2008.12.22. 13:36:06

Elmeboy · elmeboy.blog.hu 2008.12.22. 13:29:58

Asszem félreértettél :) A vasutasok között is vannak normális, emberséges, munkájukat tisztességesen elvégző emberek, sőt úgy gondolom, hogy a jelenlegi sztrájkolók között is vannak ilyenek, csak ők gyengébbek, elhitték a sok maszlagot, vagy csak engedtek a nyomásnak.

azbest 2008.12.22. 13:48:18

kicsit off:
olvastam, hogy a nemzetközi jegyet visszaváltják, de ez gondolom a fel nem használt jegyre vonatkozik.

Mit lehet tenni akkor, ha a határ előtti utolsó állomáson megáll az EC és elköszön az utasaitól?
Egyik ismerősöm járt így, azt még nem tudom hogyan jutott végül haza, de azt hiszem némi kártérítés járna ilyen esetben is.
Hol lehet ilyen infót találni?

Köszi :)

veronyy 2008.12.22. 13:52:13

Egyetértek elmeboy-al abban, hogy itt azt akadályozzák meg, hogy az ember a szeretteihez hazajusson. Akit érint ez a probléma, az biztos, hogy nem tud azonosulni a sztrájkoló máv dolgozókkal. Nagyon együttérzek minden embertársammal, aki emiatt jelenleg bizonytalanságban van. Kérem az autós társaimat, hogy akinek van szabad hely a kocsijában és közlekedik valamerre az ünnepek előtt/alatt/után, ajánlja fel a szabad helyeket. Megteheti ezt a www.utazzunkegyutt.hu oldalon. Én is ezt teszem.

dontals 2008.12.22. 13:56:35

Most már szerintem teljesen mindegy, hogy lesz-e sztrájk Karácsonykor. A legtöbb utas ugyanis nem Karácsonykor utazik, hanem előtte.

Aki már tehette, az megoldotta, leszervezte másképp az utazást, nem hiszem, hogy sokan várnának gaskó öméltóságos főúr döntésére, hogy kegyelmet gyakorol-e, felfüggeszti-e a sztrájkot. Nem egy ilyen sz.r alak fogja tervezni, hogy az emberek megtartják-e a Karácsonyt szeretteik körében, vagy sem.

Mindenki jobban járt volna, ha éhségsztrájkba kezd a disznófejű nagyúr, akinek úgy látszik semmi sem drága. Ebben az országban megtehette, megteheti következmények nélkül, amit csinál. De egyszer majd... felelnie kell tettéért.

Aerensiniac (törölt) 2008.12.22. 14:29:10

Gyerekek, csak egy pillanatra álljatok már meg légyszives. Előre szeretném lekötni hogy nem vagyok vasutas és nem érint a kialakult helyzet, de amit itt csináltok az már kész. Csak egy pillanatra álljatok le és gondoljátok már végig a helyzetet. Adott a vasutasok társasága akik beszüntették a munkát, mert keveslik a pénzüket. kellemetlenül, sőt mi több felettébb szarul érinti az ingázókat ugyan akkor megtapsolok minden kis értelmi fogyatékost aki most a dolgozók helyett a vezetőség kezére játszik azzal hogy a vasutasokat anyázza. Gyerekek. Jobb helyen ilyenkor a VEZETŐSÉGNÉL szoktak panaszt tenni és nem a dolgozókat anyázzák. Csodálkoztok hogy itt tart ez az ország? Még én is kiröhögöm a problémáitokat pedig a felső tízezer közelébe se vagyok, gondoljatok bele kicsit azok hogyan röhögnek
Máv honlap: www.mav.hu/hirek/hir.php?mid=1494f8fcdd36d0
Idézem: "JÓ LENNE, HA KARÁCSONYRA HELYREÁLLNA A VASÚTI KÖZLKEKEDÉS" mert hát ugye érted hogy abszolúte de nem rajtuk múlik hogy mikor mennek a vonatok. Az újságok tele vannak olyan emberek hozzászólásaival akik az állásukat féltik és inkább az újságok hasábjain meg az interneten játszák a nagyfiút a főnök irodája helyett. Na aztán ha kirúgnak amúgyis akkor mi lesz? Akkor elvárnád hogy érezzen veled együtt mindenki meg állam bácsi és a munkaügyi osztály.

Nyaljátok a főnök seggét éhbérért aztán másokon azt kéritek számon hogy miért nem képesek befogni a pofájukat úgy mint ti minta emberek. Hát úgy is jön karácsony vegyétek a fáradságot hogy átöleljétek édesanyátoknak és hogy megköszönjétek neki hogy nem köttetett el benneteket pedig ahogy így ma elnézlek benneteket több mint elég oka lett volna rá.

*szom tele van az ilyen kis hőbörgő fogyatékosokkal. Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok. További sok sikert az óvodás szintű beszólásokhoz

PR32 (törölt) 2008.12.22. 14:32:11

Aerensiniac: Köszönjük Emese.

(Leülhetsz, egyes)

Aerensiniac (törölt) 2008.12.22. 14:36:48

Szólj hozzá vagy ne szólj egy szót-se PR.

brlv24 2008.12.22. 14:39:38

Aerensiniac:
Jo, de kovetelhetnek akarmannyit a minusz x milliardbol.
Semilyen cegnel nem lehet ezt megtenni, csak a mavnal.
Emellett a legtobb atalakitasi, racionalizalasi folyamatot a VdSS es tarsai hiusitottak meg...

brlv24 2008.12.22. 14:40:55

ja es az unnepekre:
www.oszkar.com
:D jo utazast

titan 2008.12.22. 14:42:48

Aerensiniac 2008.12.22. 14:29:10

Kérlek, de igazán, hogy mondd el, ismered-e azt a kifejezést, hogy elégséges szolgáltatás, tudod-e hogy miért létezik. Ha igen, légy szíves mondd el, hogy szerinted miért jogos, hogy bevallottan direkt nem is akarnak megállapodni, tartani ezt.
Aztán kérlek mondd el, hogy ismered-e ezeket a további fogalmakat: gazdasági válság, nominál- és reálbér, elbocsátás, leépítés.
És végül, mondd el, hogy van-e autód, avagy jó buszközlekedéssel rendelkező városban laksz-e, esetleg mindkettő.
Ja, és még kérlek, hogy fizesd ki azokat a pluszköltségeket, amiket okozott az első bekezdésben említett elégséges szolgáltatás hiánya, vagy legalábbis intézd el, hogy rendezve legyenek.
köszönöm.

PR32 (törölt) 2008.12.22. 15:14:04

Aerensiniac: hehehe.

(Majd pont te mondod meg nekem, mit csináljak?)

PR32 (törölt) 2008.12.22. 15:15:51

Aerensiniac: télleg. Óvodás szintű: csakazértsemmondom, beee :P

Edömér 2008.12.22. 15:26:14

Aerensiniac: még ha jogos lenne is, amiért sztrájkolnak (bár, mint látod elsöprően nagy százalékban mondják, hogy nem), ez a fajta hozzáállás a sztrájkjoggal való visszaélés. A BKV-nál pl. közlik jó előre, hogy mettől meddig sztrájkolnak. A gördülő sztrájknál is mindig megmondják külföldön, hogy mely időpontokban nem lehet utazni. Ugyanis a sztrájk célja nem lehet(ne) az utasok szivatása. Semelyik másik szakszervezet, se magyar, se külföldi nem ezt tűzi ki célul, kivéve a Gaskó féle bandát.

Aerensiniac (törölt) 2008.12.22. 15:36:50

Titan elmagyaráznád nekem hogy miért mindig a dolgozóra nincs pénz? Mert oké. Megszorítások, válságok, leépítések ésatöbbi. Teljesen jogos a felháborodás én nem is ezt firtatom, de nem feltétlenül a dolgozókat kéne ezért anyázni. Így csak a saját kezetekből veritek ki a kártyákat.
Ki veszi komolyan innentől a sztrájkot ha már a vezetőség is arra játszik hogy majd a közvélemény megbuktatja a dolgozókat?
Vagy most térjünk ki arra hogy miért nem vezető pozícióból rugdalják ki az embereket? Esetleg arra hogy azok a zsíros végkielégítések és juttatások amiből egy gyár dolgozóinak fele még 4 hónapig fizetést kapna miért röpködnek ugyanolyan töretlenül az állítólagos állam csődös meg válságos idők közepette?

De nem. Mi jól elvagyunk itt lent, a milliós fizetésű vezetőség helyett egymást anyázzuk hogy ki viseli büszkébben hogy szarúl megy neki.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2008.12.22. 15:39:51

Ha lesz tüntetés valamikor a vasutasok ellen, ott leszek.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2008.12.22. 15:41:52

Pontosítok a sztrájkoló vasutasok ellen... mint civil, lássák mennyire támogatom őket...

r@ek (törölt) 2008.12.22. 15:42:29

A legszebb az az6 egeszben, hogy ugye bejelentettek, hogy meg ha TELJESULNEK IS A KOVETELESEIK akkor is FOLYTATJAK A SZTRAJKOT szolidaritast vallalva a repulosokkel..

Pff...

Hat akkor PERSZE HOGY NEM fogjak teljesiteni a koveteleseket bazz.. :-D

titan 2008.12.22. 15:45:54

Aerensiniac 2008.12.22. 15:36:50

Nem tudom, hogy nem tudod vagy nem akarod-e megérteni amit mondok. Összefüggésben meg egyáltalán nincs az amit mondtál, arra amire mondtad. Mellesleg nézzük más oldalról: ki veszi komolyan innentől a sztrájkot ha már a szakszervezet is arra játszik, hogy majd a közvélemény megbuktatja a vezetőséget? Értsd meg: nem a sztrájkkal van a gond, hanem az irreális követelésekkel, és azzal, hogy nem képes közeledni, mindenképp ki akar tolni az átlagemberrel (ugyebár említettem: bevallottan szándékosan nem állapodtak meg az elégséges szolgáltatásról).
Ha meglenne az elégséges szolgáltatás, és nem irreális követeléseket adnának elő sértett kisgyerek módjára, nem mellesleg vérforraló stílusban, akkor a közvélemény a sztrájk mellé állna, és átmennének a követelések.
Ja és igen, engem is felháborít, hogy csak a havi prémiuma a vezetőknek több, mint másoknak az éves fizetésük, felháborít, hogy önhibájából elbocsátott vezetők is megkapják az iszonyatos mennyiségű végkielégítést. De erről egy szóban sem szól a sztrájk...

LlamaDalai 2008.12.22. 15:59:06

Gaskó nem valami vezető pozícióban ül??? Akkor ha őt szidom, kap a vezetőség is, nem? Valszeg megengedné, hogy az egész MÁV vezetőségre ráboruljon a mennyezet...
Szolidáris. Naja.

Jetta13 2008.12.22. 16:03:19

Aerensiniac 2008.12.22. 15:36:50

Ha elolvastad az oldalon szereplő másik cikk "Szombaton éjféltől folytatódik a vasutassztrájk" hozzászólásait. Ott én azt írtam, semmi baj nem lenne a sztrájkkal, ha azért tiltakoznának, hogy XY vezetőknek csökkentsék le a fizetését Irreális szintről a reálisra.
Mert igenis baromi sokat akasztanak le, sajnos sokszor érdemtelenül.
És akkor az emberek is melléjük állnának. De addig amíg a többség állását veszélyeztetik az irreális elképzeléseikkel, addig ne várjanak támogatást.
Jut eszembe, hogy mirét nem a vezetőket küldik el hanem a melóst, mert kapitalizmus van.
Mi kértük most szívunk is vele.(Hozzáteszem ezzel nem azt mondom, hogy a régi rendszer jobb volt)

YZ 2008.12.22. 17:38:10

Nem szoktam kommentálni, de ami a vdszsz.hu-n jelentleg olvasható, az enyhén szólva is undorító...

"Munkabeszüntetésük gyűjtögető életmóddal párosult, ennek eredménye az a hatvan kocsi, ami időközben felgyülemlett a tárolóvágányokon. ... amikor egy kocsiirányító – aki nagy nehézségek árán megkaparintotta a kocsivizsgálói vizsgákat – fogta magát, és gátlástalanul megcsinálta a vonatok fékpróbáját"

És hasonló kellemes blogbejegyzés-szerű üzeneteket lehet olvasni...

Ilyen hozzáállást... egy személyes vasutas-ismerősöm még a sztrájk kezdete előtt így reagálta le a híreket: "De jó, akkor legalább nem jönnek vonatok."

Ha nem lenne olyan barátom, aki hazavisz holnap Budapestről (csak ezért utazik 160 km-t), akkor - mivel mire a munkával végzek, elmegy az utolsó busz - Szenteste délután tudnék beesni a családi karácsony közepére... oszkar.com-on sajnos a szükséges viszonylatban nincs meghirdetett autó.

Amint lehetséges lesz, veszek egy autót, és megszabadulok a mávhoz kötöttségemtől: busszal csak kb. 1,5 óra többlettel tudnék járni, nincs közvetlen járat. Bármennyire is támogatom a közösségi közlekedést.

hitomi 2008.12.22. 18:06:08

na igen, ahogy ezt már valaki fentebb említette, a mostani sztrájk gyakorlatilag a sztrájkjoggal való visszaélésről szól, semmi másról.
az jutott eszembe a minap, hogy most, a gazdasági világválság küszöbén, amikor az átlagember összeteszi a két kezét hogy van (még) munkahelye, pont akkor hiányzik egy olyan vasutassztrájk, ahol még az elégséges szolgáltatást sem hajlandóak biztosítani, mert a vezetők közül pár seggfej a sértődött óvodást játssza. komolyan, most már nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége.

Aerensiniac, rólad meg kilométerekről ordít, hogy abszolúte nem vagy érintett a sztrájkban. ellenkező esetben ugyanis nem hordanál össze ennyi ökörséget.

uff.

petya.bacsi 2008.12.22. 19:07:51

VDSzSz ismét Drupalon...

petya.bacsi 2008.12.22. 19:09:28

Nem merték meglépni a sztrájkolók, FELFÜGGESZTETTÉK a sztrájkot...

A VDSzSz Szolidaritás Sztrájkbizottsága a munkabeszüntetés 2008. december 22-én éjfélkor történő felfüggesztéséről döntött.

hitomi 2008.12.22. 19:45:07

le vagyok döbbenve én is.
gondoljátok, hogy gaskó észbe kapott?...
(bocsánat, van mihez kapnia?...:) érezte, hogy túllépett egy bizonyos határt? vagy csak politikai húzás áll az egész mögött?
mindenesetre drukkolok mindenkinek, aki útnak indulni készült, hogy hazajusson az ünnepekre.

2008.12.22. 19:54:28

azt írják az iq harcosok:

"Szakszervezetünk történetének – a VDSzSz Szolidaritás által egyedül szervezett – leghosszabb és egyik legsikeresebb sztrájkja ellenére semmilyen előrelépés nem történt követeléseinkkel kapcsolatban"

ez igen magasan szofisztikált gondolkodásmódra vall, mármint a sikeres/semmilyen előrelépés ellentmondás tömör feloldása, de ha feltételezzük, hogy ez két külön dolog, akkor most mitől is sikeres? Eredmény ugye nincs, a szervezés nem volt az, a kommunikáció se, a támogatottság se, nem maradt más, minthogy számukra az országot megbénító káosz és károkozás a siker - igazi sikertörténet, gratulálok, a szakszervezetek gyöngye.. bár az félsiker, hogy egy sínbohócot se vertek meg, az igaz.

én kíváncsi vagyok hogy ez a gaskót a saját emberei mikor unják meg, hány "sikeres" sztrájk után?

semk700 2008.12.22. 22:12:55

azért ez is megér egy kis utánagondolást:
A VDSzSz Szolidaritás – ígéretéhez híven – tiszteletben tartja a karácsony békéjét, amit a tárgyalópartnerek semmibe vettek:

egy erős, a vasúti közlekedést az egész országban megbénító sztrájk folytatására akarták kényszeríteni az elkeseredett vasutasokat,


amikor konstruktív ajánlatok helyett csak egyet voltak képesek ismételgetni: „Nincs alku!”

a közepe a lényeg. annyit üzennék az elkeseredett vasutasoknak, hogy senki sem kényszerítette őket arra, hogy ezt a szakmát, munkát válasszák. el lehet menni dolgozni az uránbányába is, többek között. annyit azért elértek nálam, hogy megfogadtam, jövőre már autóval megyek haza a szeretteimhez (bp-db-hb)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.22. 22:15:04

Szerintem inkabb Gasko attol fel, hogy a felduhodott emberek lampavasra logatjak fel az osszes VDSzSz dolgozot.

titan 2008.12.22. 23:38:18

Úgy gondolom, hogy a sztrájk felfüggesztése a lehető legokosabb lépés volt, és pozitívan értékelem. Nem tudom kié az érdem, de remélem helyrehozzák az eddigieket, és ha sztrájkolnak, ésszel teszik, és akkor biztos, hogy sikert fognak elérni.

hitomi 2008.12.22. 23:55:33

"A VDSzSz Szolidaritás – ígéretéhez híven – tiszteletben tartja a karácsony békéjét, amit a tárgyalópartnerek semmibe vettek:

egy erős, a vasúti közlekedést az egész országban megbénító sztrájk folytatására akarták kényszeríteni az elkeseredett vasutasokat"

ezen még a tyúkok is röhögnének. a szomorú az, hogy van, aki ezt a dumát tényleg bekajálja.

peticio 2008.12.25. 23:56:37

www.gopetition.com/online/24094.html

Írjátok alá, vessünk véget a szakszervezetek terrorjának! Szerveződjetek!

morcsi 2009.06.04. 18:58:49

@semk700: és jogsid, autód is lesz addigra?

Isaak_Asimov 2009.06.05. 08:55:00

Jó így visszaolvasgatni a hozzászólásokat, hogy mennyire nincsenek tisztában emberek bizonyos dolgokkal! :-) A "Nincs alku" a MÁV szlogenje-csak úgy zárójelben!
Elítélitek azokat az embereket, akik még ki mernek állni azokért jogokért amit évekkel, évtizedekkel azelőtt elértek?! Csak mert kellemetlenül érint bizonyos embereket, máris a sztrájkoló a hülye?! Eszünkbe nem juk a kormány álláspontját megnézni, csak isszuk a média szavait?! Utána sírunk a gáz, villany, távhő stb árának emelése miatt!
A mentalitásunkhoz egy példa: -ha kicsit jobban nézegetnétek a netet; angliában a bevándorolt kőművesek sztrájkot hirdettek, mert kevesebb volt a bérük, mint az angol mestereké. És mi lett a vége? Anyázás? Köpködés? Nem! Odaálltak a bevándorlók mellé, hogy igazuk van, egyenlő munkáért egyenlő bért!
Mi meg egymást tapossuk -a munkáltatók legnagyobb örömére- nehogy valaki egy picivel többet bírjon keresni!
süti beállítások módosítása