MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Béla, aki sok krumplit evett - Sínbohózat kurva sok felvonásban

2008. december 16. - georgejr

Ismét fellebbent a vdszsz rendezésében szabálytalan időközönként prezentált sínbohózat elől a függöny. Az éhes közönség epekedve várta, hogy újabb szopásadagját megkapja hőn szeretett vasútunktól, pontosabban annak renitens kis hangyáitól.

Kérjük kedves nézőinket helyezzék kényelembe magukat, ahogyan a kedves kollégák is teszik lassan több mint egy napja. Ám mielőtt elkezdenénk előadásunkat engedjék meg, hogy amolyan műsorajánlóként megemlítsem a Kárpátmedence Cabaret milyen más műsorral várja még Önöket:

A húszfős elbocsátás monológja, írta: GV*, bemutatja Kaposplast Kft.
5000 ember két felvonásban, írta: GV*, bemutatja a Whirpool és az Electrolux
Szigetelésmentes 116, írta GV*, bemutatja Rockwool Hungária Kft (Gógánfai vendégtársulat)
*GV=Gazdasági Válság
 

Köszönjük türelmüket, és most kezdődjék az előadás:

Sok sok felvonást bemutattunk, immáron csak a legfrissebb epizód hiányzik. Mivel a Kedves Közönség már a korábbi bohózatokon is sírva röhögött, vagy inkább csak simán sírt, így most nem tekintenénk vissza, hanem inmédiászréssel élve belecsapunk a lecsóba.
A GI JOE fanclub sztrájkot hirdetett mondván az a csúnya MÁV és az a Kóka gyerek sok sok pénzt ígért, hogy ne akadályozzák meg a MÁV Cargo értékesítését.  Ez a sztrájk olyan volt mint a mesében. Hol volt, hol nem volt.  Persze amikor volt, akkor aztán ment a mélytorok. Csak azért mert megtehették. Telt szépen lassan az idő a legutóbbi bohózat óta és lám úgy gondolta a drága társulat, hogy ismét előveszi, leporolja azt nyomorúságos forgatókönyvet.

Ez valami ilyesmi lehetett:
G:Te Krisz, né má sok píz van a sztrájkalapban. Csináljunk má' megint egy sztrájkot, mert azok csúnya kenyéradóink nem akarnak adni ingyen pízt.
Krisz: Hö, van píz a zalapban? Nosza kerekedjünk fel komám szóljunk a pereputtynak oszt sztrájkoljunk má egy jót.

No így is történt. Egy szónak is száz a vége: lőn sztrájk. Karácsony ide vagy oda, munkahelyek megszűnnek, ugyanmár, a sztrájk jó dolog. Így el is kezdték. Főhősünk nevezzük csak szerényen Mobilinternettel Küzdő VÉDÉESZESZESNEK, röviden Harci Biorobot (HB) neki is kezd a beszámolónak.

Miskolcon már a spájzban, akarom mondani a forgalmiban vannak sztrájkolók, így  természetesen a kedv is ragyogó.

Ácsi! Kedves Közönség, aludni, olvasni, leszarni tessék a darabot. Nem vesztenek semmit. Inkább segítünk és kiemeljük a maradandó poénokat, nem szeretnénk ugyanis kényes gyomrukat terhelni, felesleges szólamokkal, így az előzetes igények alapján csak egy kis kivonatot adunk ebből a zseniális bohózatból:

"A helyiségben páran már kókadnak, az asztalon a forgalmi szolgálattevő által előre megvásárolt sütemények édes halmaza. Rigójancsi - hallatszik a háttérből"

Írja HB Apple laptopján. De nézzük csak, már nem is babgulyás, vagy paprikáskrumpli a komfort szolgáltatás sztrájk alatt, hanem a Rigójancsi. Aztamindenit neki. Hogy milyen jó dolguk van ezeknek a sztrájkolóknak. De persze itt is bevált a jó öreg római mondás: kenyeret és cirkuszt a népnek:"Van, akiknek elsőre összejön az eredmény, el kell ismerni, hogy ez a mostani gördülő vasutassztrájk tipikusan nem ilyen. De attól még lehet eredménye, máskülönben nem érné meg csinálni. Mert hát csinálják ezek a vasutasok, sztrájkolnak rendesen.
Meg esznek, ugyanis rohamosan fogynak a sütik Miskolc-Tiszain, a tehervonatok jönnek-mennek, eddig kettő-három mehetett el. Nikotinmérgezés gyanúja forog fenn a III-as őrhelyen, a füstöt szinte vágni lehet. A miskolci kocsivizsgálók is biztosan sztrájkolnak, helyi kis színest azonban nem tudok kicsikarni ügyvivőjükből, mivel a telefont nem veszi fel. Vagy a hangulat ragadta magával, vagy az álom."

Hát igen csinálják is ezek a vasutasok, sztrájkolnak rendesen. Miért? Tudnak mást is? (bocs dolgozó, korrekt vasutasok!). Néha azt érzem, hogy a kettesen nem, hiszen nap mint nap megkérdezik kétszázé' jó lesz? No de kanyarodjunk vissza, hiszen egy kellemes freudi elszólás zökkent ki mélabúnkból:"A Stooges/Dead Kennedys kombinációját szívom éppen magamba ébresztő gyanánt, bár ennyi punkzene után már illő lenne fejemet egy teszkósszatyor fölé hajtani, és ragasztót inhalálni."
Hát ki tudja, lehet jobb lenne.  De ne hagyjuk magunkat elcsábulni a pszichedelia felé, mert azonnal jön az újabb demagógia: "Különösen így van ez azok esetében, akiknek még családjuk is van. A végrehajtó szolgálatnál dolgozó vasutasok bére, tehát azoké, akik tevőlegesen csinálják is a vasutat, finoman szólva análisan fixált annak a bizonyos békának arra a bizonyos testrészére. Ráadásul, alulról.
És akkor jön a MÁV a nulla százalékos bérjavaslatával, amitől fenenagy önállóságában érdekes módon egyik MÁV Csoporthoz tartozó cég se hajlandó eltérni. A jó hír az, hogy ezzel a munkáltatói hozzáállással biztosan nem csökken a vasutasok sztrájkkészsége. Sőt."
 

Análisan fixálnák már az utasok is a sok sztrájkolót, mert kissé pofátlanok, kijátszák a magyar jogrendszert, de jön még kutyára fuckoff. De ne hergelődjünk, mert végre megtudhatjuk, hogy van akinek nagyon jó volt. Mint Csokinak az Üvegtigrisben:
"Nagyon jó volt, szépeket álmodtam, nőkkel álmodtam, három nap után most aludtam először, nagyon jó volt" Monja egy BI nevezető sztrájkoló. Legalább ezt elérték...
Igaz már áldozatok is vannak, ugyanis Béla levette 48 óra után a bakancsát. Biztos sok krumplit evett, mert a környéken a sztrájkolók bizony hamar hullani kezdtek, de ekkor Gandalf előhúzta a megváltó szappanyt. És lőn csoda, a harci kedv hamar visszatért. És máris tombol tovább az agyatlan sztrájk. Közben a főhősünk, aki a háttérben mozgatja a szálakat, kedves interjút adott a klubrádióban. És az alábbi tanulságos, már már őszintének tűnő mondattal kívánja lezárni a kényes kérdést: "Értse meg a vasút vezetése, hogy a munkavállalók, a nehézhelyzetben lévő munkavállalók tekintettel vannak egymásra, szolidárisak egymással, és kiállnak egymásért." Hoho nyargal be fakó lován az emberfia. Miről van szó? Ki szolidáris kivel? Itt valami kurva nagy fogalomzavar van. Gaskó és a bandája csak sajátmagával szolidáris. Ki kell rugni az osszes sztrajkolot, mert bizony van 15000 ember, aki szivesen dolgozna csak nem tud. Hát bazdmeg Gaskó.

Mint látom a közönség az előre bekészített rókazacskókat már elhasználta, így a kibuggyanni vágyó gyomrokat látva evakuáljuk a színházat, a bohózatot felfüggesztjük, legalábbis nem terheljük vele tovább gyomrunkat. Hadd játszanak Gaskó, HB és a sínbohócok tovább az emberek idejével. Aztán majd egyszer csak lesz ne mulass az új székháznál.

Kérjük a Nézőink használr rókazacskóikat legyenek szívesek a színpadfelé dobni, de ne túl gyendéden, és távozásuk után bökjenek egyet alant:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr64824220

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.21. 20:10:50

Gazdasági ki mit (nem) tud - az Alternatíva pénzügyi válságról szóló utcai felmérése, karácsony előttA gazdasági világválság ürügyén lapunk összeállított egy rövid kérdéssort, amely az átlagember alapvető gazdasági tájékozódottságát és tárgyi tudását hiva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2008.12.16. 15:48:39

Szia Georgejr! :)

Elég csak a Gaskó & sztrájkoló vasutasok formációnak megjelenni, és te is visszatérsz :)

Az imént olvastam a vicclap egyik friss bejegyzését:
"Rákos állomáson folytatódik a sztrájk, a VDSzSz kitette lobogóját a vároromra."

Atyaisten, mint valami óvodás csetepaté a homokozóban. A poén az, hogy itt most abba rúgnak bele, akitől enni kapnak.

A jó gazda ilyenkor nem felejt...

petya.bacsi 2008.12.16. 15:50:48

A legnagyobb poén majd jövőre jön, a Munkaügyi Központban.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.16. 16:01:09

Szia petya.bacsi:)

Bizony, bizony egy ilyen temat nem tudok megallni szo nelkul.
Es biztos lehetsz benne, hogy senki nem felejt;)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.16. 16:39:59

Valaki mar szervezi a tuntetest, alairasgyujtest?

Az iras, meg jo volt, irta az elet, kommentalta a felduhodott utazo.

Mas:

Ezentul a VDSzSz nevezze at magat Vasuti Nem Dolgozok Szabab Szakszervezeteve, roviditve VNDSzSz.
A Szolidaritast, meg huzzak ki mogule es rakjanak be oda egy hatalmas egyezmenyes jelet (gy.k.: Fuck Off nektek nem szolidaritas).

mizrolist 2008.12.16. 16:50:34

Ha már sztrájkkal kapcsolatos poén, akkor ezt sem érdemes kihagyni: www.hirmax.net/cikk/magyar-diak-aranyermes-a-nemzetkozi-terepasztal-versenyen
AMúgy az írás jó lett :D (vagy :( nézőpont kérdése)

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.16. 16:59:23

Emlekszik fszt-re valaki? Egy idoben allandoan veszekedett velunk, hogy miert fikazzuk a sztrajkot. No a vdszsz.hu oldalon levo troger szavazas alatt kommentelt:
"Ezek lopnak, csalnak, hazudnak, nekünk meg azért is könyörögni kell ami jár!
Sajnálják pedig nem is az övék.
Fel a fejjel, kitartás a tisztító "tűz"-ig!"
Gyanitom ua az emberke:) lol

dontals 2008.12.16. 17:04:25

mizrolist: Meg ezt sem, ha már poén :)
www.youtube.com/watch?v=8tBXleVdgrQ

Amúgy jó írás a Bélás tudósítást én is olvastam véletlenül a honlapjukon. "Ízlésesen" kommentálják ott végig a történéseket, nem hazudtolják meg magukat

Kopi3.14 2008.12.16. 17:16:07

mizrolist:
ahogy a nemet mondana ekesen egy kis alfoldi telepules tortenelmi varosreszenek a nevet- Odabas(z)

Dr Kangörény 2008.12.16. 19:53:04

Ezek lopnak, csalnak, hazudnak, nekünk meg azért is könyörögni kell ami jár!
Sajnálják pedig nem is az övék.

Persze, tényleg nem az övék, hanem a miénk, adófizetőké. Az agyam eldobom, hogy a vasutasok ezt nem képesek felfogni.

pulya 2008.12.16. 20:30:25

Csak megjegyezném halkan csendben,hogy ha a szakszervezetek nem tudják végig csinálni a sztrájkokat(itt most nem csak a vasutasokról beszélek),nem tudják megmutatni az "erejüket" akkor el fog szabadulni a pokol.Bármit megtehetnek a munkavállalokkal,nem lesz képviseletük,ti meg úgy járhattok ,hogy nem fizetik ki az órabéreket rendesen,éjjel-nappal dolgozhattok,szabadnap nélkül és még sorolhatnám.Mert nem mindenki lop csal,hazudik azért még vannak becsületes emberek.Akik éhbérért dolgoznak és éppen 10,15 év után elegükvan az ígérgetésekből ,hogy majd!!

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2008.12.16. 20:38:40

Pulya, a mostani helyzetben (sőt máskor is) tanácsold légy szíves egy Suzuki vagy egy MOL dolgozónak, hogy sztrájkoljon... Az legalábbis elgondolkoztató, hogy ehhez csak azoknak van pofájuk, akik a mi adónkból élnek. (Érdekes, ha a munkaadó talpraesett, és megoldja a gondot, akkor már megy az etatista hőbörgés, mint ahogy most beböfög a KDNP a BA-nak.)

..::Froschlama::.. (törölt) 2008.12.16. 20:38:45

ÉVgre georgejr...nem mondtam semmit:D MI lenne ha te írnád megint a blogot?:D

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.12.17. 02:55:29

Az ne zavarjon senkit, hogy a magyarok átlagba kurva kevesek sztrájkolnak és nagyon igaza van a VDSZSZ-nek, csak ez az ország nem szokott hozzá a civil kurázsihoz.

Kádári maradvány a fél ország, kádári gondolkodással, sok esetben úgy hogy észre sem veszi.

Szerintem többet kellene, határozottabban sztrájkolni, például kellene egy teljes közszolgálati sztrájk, oktatástól kezdve vasutason át postáson keresztül az összes többi közalkalmazottig.

Mondom úgy, hogy vonattal járok.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.12.17. 02:58:46

Ja Bastie, sztrájktörőket alkalmazni legutóbb a 19. századi amerikában volt divat (de ők is kinőttek belőle), nem pedig 2008-ban egy EU-s országban.

Lacibetyár 2008.12.17. 07:00:02

Hajár, hajrá, sztrájkoljanak csak a vasutasok, igazuk van!
Csak azzzal tisztában kell lenni, hogy az állam, az utazási alapszolgáltatásért nem köteles a MÁV-val biztosítani, hanem akár a Volán társaságokkal is köthet ilyen sezrződést, ugyanis neki, mint tulajdonosnak, olyan mindegy. hogy hova melyik zsebébe teszi a pénzt, hiszen mindkettőnekőnek ő a gazdája. A vasutasok, ezzel a hozzáállással csak a saját cégük lehetőségeit rontják, lehet, hogy nekik jó lesz a fizetés, csak közben a fizető utasok átszoknak a buszokra, amelyek útvonala, megállóhelyeit könnyebben lehet módosítani, ha éppen szükséges. Ha nincsen utas, nem lesz szükség a MÁV-ra, és az addig "jól" kereső vasutasokat elküldik, mert felszámolják a céget. Ki jár jól?? A rendszerváltás óta, ha jól megnézitek, a régi állami vállaltokat nm sikerült átalakítani, csak úgy lehet, ha megszüntetik, eladják stb., és az új tulaj újra felépíti, dolgozni akaró emberekkel. Az a véleményem, hogy kis cégek azért működőképesek, mert a dolgozók látják, érzik az egymásrautaltságot a cég vezetésével, látják, hogy akkor kell dolgozni, ha befut egy megrendelés, a munkahelyüket magukénak érzik. Nagy cégnél, multinál, állami tulajdonú vállalatnál már elmosódik a vezetés, mindenki azt gondolja, hogyha nem is dolgozik,neki a fizetés(emelés) jár, annak kigazdálkodása nem az ő dolga, hiszen ő csak kis kerék a gépben. Ha meg leáll a nagy gép, panaszkodik, hogy ő nem tehet róla, igaz néha-néha akadozottt, meg-megállat, de akkor is jár neki a munka, a fizetés stb. Ezt nevezik piacgazdaságnak, kapitalizmusnak, jó lenne megtanulni és hozzászokni. A vasutasoknak is. Amúgy meg teli hányózacskót minden sztrájkoló fejére. Na, jól megmondtam.

petya.bacsi 2008.12.17. 07:59:49

Szeretnék egy újabb sztrájk-témát ajánlani: követeljék a sztrájkolók, hogy Demjén Ferenc nyilvánosan kérjen tőlük bocsánatot. Hogy miért? Mert rossz hírét kelti a vasútnak, a vasutasoknak.

"A vonat nem vár,
a sorompó áll
és a szerelem, ha beindul,
nincs megállás.

A vonat nem vár,
elindult már
és a szerelemvonatból,
nincs kiszállás."

Az énekes azt sugallja, hogy úgy jár ki egy vonat az állomásról, hogy a sorompó álló helyzetben van - ez bizony hanyagság! Illetve utal a vasúti kocsik rossz állapotára, hiszen azt énekli, hogy "nincs kiszállás" (a rozsdás, rosszul karbantartott ajtók miatt).

Nos?

2008.12.17. 10:03:49

nem jó ezzel viccelődni, de ez a dal sjnos egy megtörtént tragédiáról szól.

a monorierdei balesetben nyitott sorompón ment át a vonat, mert állítólag a vonatvezető és kalauznő között a szerelem beindult - és nem volt megállás, se kiszállás

petya.bacsi 2008.12.17. 10:11:25

Wowww: Ez a dal legalább 30 éves...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.12.17. 14:36:35

"A FigyelőNetnek nyilatkozó Arató Krisztina szerint, sem a követelések, sem a VDSZSZ sztrájkjának lebonyolítása nem lehet szimpatikus a közvélemény körében"

Úgy birom, amikor egy politológus eldönti a tényeket, ahelyett hogy csinálnának pár közvéleménykutatást.

ZBR 2008.12.18. 00:24:05

br · sortores.blog.hu 2008.12.17. 14:36:35 >>>
Az egy dolog, hogy eldöntötte. De igaza van. Tényleg nem szimpatikus. Kivéve talán neked, de te csak eleme vagy a köz alaphalmazának.

br · sortores.blog.hu 2008.12.17. 02:55:29 >>>
Lehet kádárizatni, de ennek sok köze nincs a sztájkhoz, mint Gaskónak sincs a civil kurázsihoz. Mentő, rendőr, tűzoltó, mindenki hirdethetne egy jó nagy és általános sztrájkot. Senki nem tudná őket visszatartani ebben. De nem teszik, mert nem akarják tönkretenni (még jobban) az ordzágot, nem akarnak ártani az embereknek! Pedig a helyzetük ugyanolyan rossz..

Hiába törvényes a sztrájk, ha egyszer erkölcsileg helytelen.

A sztrájkoláshoz való alapjog nem korlátozhat más alapjogokat, pl. a szabad mozgáshoz való jogot... Ilyen alapon, akár ki is lehetne mondatni egy bírósággal, hogy ez a sztrájk törvénytelen...

petya.bacsi 2008.12.18. 06:36:11

Kezd kifújni a sztrájk. 5. napja semmi.

Majd mekkora meglepik lesznek januárban a decemberi fizuk kifizetésénél. Persze nem mindenkinél, hiszen nyilván a "vezér"-t nem érinti majd ez a probléma :)))

ZBR: elég sok, köztük szerintem alkotmányos jogokat is sért a sztrájk. Úgy látszik manapság már ez is oké.

Adani 2008.12.18. 08:51:29

wowww 2008.12.17. 10:03:49

A Nyitott sorompó igaz, de a kalauznővel dumált a vezér az nem, mivel egyik vonaton sem volt női kaller, sőt a szemtanúk közül is mindenki aztán állította, h a vezér egyedül rohant ki az utastérbe. Ha lett volna vki mellette és látja, h a vezér rohan ki és előttük egy vonat akkor nem szaladt volna ki ő is? Dehogynem.

Rusalka 2008.12.18. 17:05:14

Pulya, felőlem sztrájkoljanak, jogukban áll, de ezt a pofátlanságot, hogy karácsonkyor teszik meg ezt az UTASOKKAL, na ezt nem nyelem le nekik. Szolidaritást? A nagy büdös **********-át azt. Azzal hogy karácsonkyor sztrájkolnak nem a MÁV-ba rúgnak nagyobbat, hanem abba a sok százezer emberbe akik emiatt nem tudnak hazamenni a családjukhoz karácsonykor! Miért nem lehetett volna ezt januárban csinálni? Vagy december eleején? NEEEEEM, csesszünk ki a jónéppel, ha nekünk nincs Cargo-s jutalom, leszarjuk, hogy más szeretne hazamenni.

Na ezután várhatja tőlem a vdszsz a szolidaritást, a középső ujjamat kapja válasznak.

2008.12.19. 10:59:24

én egy hete fagyoskodom és buszozom, de szolidaritásból inkább szívesen buszozok tovább, ha azon múlik, hogy sztrájkolók NE kapjanak semmit. mert megérdemlik.

érdekes, a BKV-sokkal megállapodtak, a közszférában dolgozókkal megállapodtak, Gaskó követelődzik, a vasutasok nem kaptak semmit - most akkor ki járt jól? és a süsüvasutasok erre vajon mikor jönnek rá?

(a dalhoz: petya nem mondod hogy ez a dal régi?:) eszerint hogy az, hogy a vezető beszélgetett valakivel, csak urban legend, én úgy csak olvastam vhol - megy a ködösítés. egyáltalán vezette vki azt a vonatot?)

veronyy 2008.12.22. 13:55:03

A baj, hogy a sztrájkkal azt akadályozzák meg, hogy az ember a szeretteihez hazajusson. Akit érint ez a probléma, az biztos, hogy nem tud azonosulni a sztrájkoló máv dolgozókkal. Nagyon együttérzek minden embertársammal, aki emiatt jelenleg bizonytalanságban van. Kérem az autós társaimat, hogy akinek van szabad hely a kocsijában és közlekedik valamerre az ünnepek előtt/alatt/után, ajánlja fel a szabad helyeket. Megteheti ezt a www.utazzunkegyutt.hu oldalon. Én is ezt teszem.
süti beállítások módosítása