MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

MÁV közlemény: még a mai napon is vonatpótló buszokkal kell utazni a pécsi vonal egy szakaszán

2008. augusztus 04. - georgejr

A PÉCSI VONALON A TEGNAPI BALESET HELYSZÍNÉN A SÍNEK ÉS A FELSŐVEZETÉK HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZNAK – EGY SZAKASZON VONATPÓTLÓ BUSZOKKAL KELL UTAZNI
 
A Budapest – Dombóvár – Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között még a mai napon is folytatják a szombat délután kisiklott kocsik eltávolítását, illetve a vasúti pálya és a felsővezeték helyreállítását. Napközben az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, 20-30 perces késésekre is számítani kell.


A vasúti pályatesten 350 méteren belül ki kell cserélni a síneket, majd a felsővezetéket is helyre kell állítani. Várhatóan ma egész nap – a munkák ideje alatt – a Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Amint az ismeretes, augusztus 2-án, szombaton 14 óra 25 perckor Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó vonat több kocsija kisiklott. A mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A balesetben két utas könnyebb sérülést szenvedett, őket a dombóvári kórházba szállították. További tíz utas is könnyű sérülést szenvedett, de ők a helyszíni elsősegélynyújtás után folytathatták útjukat.

A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy a siklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta. A részletes, mindenre kiterjedő szakértői vizsgálat lezárta után derül ki a pontos, balesetet előidéző ok.

A MÁV-START Zrt. azoknak az utasoknak, akik a helyreállítási munkálatok ideje alatt utazásuk megkezdése előtt lemondanak az utazásról, kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a megváltott menetjegyek árát. Akik igénybe veszik a vonatokat, a pótdíj- és helyjegy köteles (InterCity) vonatok 15 percnél nagyobb késése esetén  a pótjegyeik árát a célállomások pénztáraiban válthatják vissza. Az útiköltségük visszatérítésére vasárnap 24 óráig is lesz lehetőség.

A MÁV elnézést kér az utasoktól a késésekért és a kényelmetlenségekért!  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság
(kiadta: Kavalecz Imre sajtófőnök)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr68599454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lurkó 2008.08.04. 12:53:14

Egy kicsit érdekes hogy a csonttörés néha könnyü, néha súlyos sérülés! Legjobb tudomásom szerint súlyos és 8 napon túl gyogyuló! Egyébként is tipikus MÁV közlemény tele csusztatásokkal!!! Irok hozzá néhány kiegészitést!

lurkó 2008.08.04. 13:36:23

Az IC-k nem 20-30 percet késtek hanem egész nap tartották a 60-65 percet. A hangos bemondók folyamatosan mondták a hülyeséget pl Déli pu. : 8204-es sz vonat "... a vonat első kocsijai gyékényesig,hátulsó kocsijai pécsig közlekednek" Pedig az egész szerelvény csak Szakály-Hőgyészig tudott menni! Szintén Déli pu. : "Értesitjük utasainkat... miatt Szakály-Hőgyész és Kurd álomások között vonatpótló autóbuszok szállitják.." -A buszok Szakály-Hőgyész és Dombóvár között közlekedtek! Kurdon csak lestek volna szegény utasok ha leszálnak mert arra a madár sem járt másfél napja nemhogy vonat! Még szerencse hogy nem minden jegyvizsgáló olyan mint amiket itt olvasok és korrektül tájékoztatták az utasokat. De Pécsen is alakitottak : 8055-ös sz. vonat: "...a vonat Dombóvártól vonategyesítés után gyorsvonatként továbbközlekedik Bp.Délipályaudvarra." De az a vonat buszként közlekedett Dombóvártól!
MÁV-nál a rendkívüli esemény = káosz! A baleset sajnálatos de nem kéne tovább tetézni a bajt! Hiányoznak azok a régi vezetők akik felelőséget válaltak! Most mindenki csak háritja. Az új utasitás is tele van olyan szavakkal hogy : lehet,és vagy!!! De ez nem utasitás hanem kérés!

lurkó 2008.08.04. 14:05:16

A miniszter"úrnak" üzenem : nem 160-as pályában kellene gondolkodni!!! Hanem a meglévő 120-as és 80-as pályákat lehetne felújitani hogy anyival közlekedhessenek a vonatok. Mert a mostani álapotok okozzák a problémákat! Óriási szerencse hogy nem lett több sérülés! Ugyanis pénteken, és vasárnap a 8203-as dugig szokott lenni utassal! A baleset szombaton történt. Mi lenne ha a egyszer végre megnéznék az okokat a kapásból mondunk valami hihető baromságot politika helyett! Egyébként nagyon felháborító a miniszter "úr" és a MÁV vezetés hozzánemértése, nemtörődömsége!

tmelinda04 2008.08.04. 15:01:40

Nem akarok kárálni, istenőrizz - de itt akkor lesz csak változás, ha egy óriási szerencsétlenség miatt halálesetek is lesznek! Mert ma, Magyarországon ez így működik. Vagy még így sem.
süti beállítások módosítása