MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Ha az a kib****tt VDSZSZ lehozza!

2008. július 29. - georgejr

A határnál ki kellene írni, hogy welcome to Mávisztán, belépés csak 3 napi hideg élelemmel. Számomra abszolút érthetetlen, hogy miért van az, hogy a nagy magyar pusztában vihar van, a fa rádől a  vezetékre és az 5 óráig tartó szerelés alatt, még egy marmon kanna vizet sem tudnak vinni az utasoknak. Szánalmas banda. Sztrájkoljunk bmeg, mert többpénztérdemlünk. Na persze, az utas meg dögöljön meg...

 

Sziasztok!

Egy a hét elején történt esetet szeretnék megosztani veletek. Viharok vannak és lesznek is, a sínpárok mellett sorakozó fák pedig szép látványt nyújtanak, és az hogy ezek néha rá-rádölnek a sínre senkinek sem hibája. Ez történt vasárnap is a Bécs-Budapesti vonalon is - na bumm gondolja az ember 1-2óra késés... Szerncsémre nem én utaztam a vonalon, hanem egy barátom akit én a Keletiben vártam. A menetrendszerint 11.25kor beérkező vonaton ült, én pedig felhívtam 11kor, hogy mi újság, merre jár? Kicsit megdöbbentett a válasz amikor azt mondta, hogy még a határnál áll...hmm a fa. De megtudta, hogy 2órás lesz a késés. Na jó gondoltam akkor én még gyorsan hazaugrok és szunyókálok kicsit, meg is tettem. Éjfél után gondoltam megcsöngetem megint, hogy elhagyta-e már Győrt: Nemigazán, még mindig a határon állok, de azt mondták, hogy 1elött még továbbindulunk.
Végül 4kor mentem ki a Keletibe és mivel barátnőmnek előreváltott jegye volt aznap reggel9kor Bécsebe, gondoltam megkérdezem, hogy mi is lesz meg hogyan a sztrájk alatt. Nem volt egyszerű eljutni a pénztárig sem az ottragadt földön alvó külföldiek miatt (pont az a vonat amire én vártem ment volna tovább Bukarestbe). Én sejtem, hogy nem kellemes ha ilyesmikkel csesztetik az embert, hogy megy-e a vonat, ezért is kedvesen kérdeztem:

-Csókolom! Elnézést, azt szeretném megké..
-Száma van!?
-De nem áll itt senki sorban, csak egy rövid kérdésem lenne.
-Ott az autómata, hozzon számot.
Én vissza atomatához, számot kér, vissza pulthoz...
-Tessék itt van.
-Igen!?
-Csak annyi, hogy indul-e 9kor a Bécsi járat.
-Sztrájk van nem tudja?
-Tudom, azért kérdezem. (kicsit furcsának érezném ha minden vonat elött meg kellene kérdezni, hogy biztos elindul-e)
-Nem tudom, hogy indul-e.
-És mikor fogják megtudni?
-Ha az a kib****tt VDSZSZ lehozza!
Ezen kicsit el is mosolyoghattam volna egy más szituációban, mert a kb  60éves nénike szájából viccesen hangzott...
-De ez a vonat nemsokára indul és ráadásul van csatlakozása Frankfutba amit ell kell hogy érjünk.
Részéről ezt egy vállrándítással nyugtázta.
-Akkor ezzel ne számoljunk ugye?
-Én nem tudom.

Ekkor már kicsit kezdett elgurulni a gyógyszerem, de végül visszaváltottuk a jegyet és mentunk vissza az alók seregével tömött peronra várni a barátunkat. Amikor megjött és elmesélte az útját, akkor kezdtem tényleg ideges lenni. Gondoltam 5 óra késés nem semmi, de azért csak nem a MÁV hibája, hogy dülöngélnek a fák- még azon tippelgettünk, hogy valyon mit kaphattak az utasok: Barátnőm, aki inkább a nyugatabbra lévő vasúti társaságokat ismeri szendvicset+innivalót tippelt. Én kicsit pesszimistább voltam de biztos voltam benne, hogy legalább egy vizet kaptak, mivel a vonaton lévőt ugye nem lehet meginni. HÁT NEM. Nemhogy egy kis vizet, de információt sem kaptak! Az osztrák kallerek a határ elött dobbantottak, utána meg semmi, az  első magyar ellenör hajnali 3kor rohant végig a sorok között és kérte a jegyeket. (ekkor már az osztrák melegfelvonulásból érkező párocskák is agresszívan pattantak fel és ordították, hogy NINCS!!)

Lehet, a határ után ahol megáltak, még nem volt még ellenőr a vonaton, de azért van ennek más útja is, hogy tudassák velük mi újság, ezzel szemben gyakorlatilag3+5órát ülhettek a vonaton étlenszomjan. Nem is beszélve arról, hogy 5óra alatt nemcsak hogy vizet, de még pótlóbuszokat is meg lehet szervezni!!!

Persze a peronnál lévő "információs" tábla is csak a "120percen túl" késési időt mutatta, az alatta fekvő bukarestbe vágyóknak -az ő helyükben sem lettem volna.

Persze sztrájkoljon, ha túlságosan unatkozik -lehet én is sztrájkolnék, ha úgyse rúgnának ki, esetleg a végén még pénzt is kapok érte... De akkor legalább míg nincs sztrájk csinálják a dolgukat olyan szinten amilyen szintű árakat fizetnek az utasok a jegyekért, vagy amilyen szintű fizetésért sztrájkolnak!!



Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr93589073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitti 2008.07.29. 08:28:59

Ez a VDSZSZ meg a máv olyan hülye.Ha ők sztrájkolnak mi is sztrájkolhatnánk.Mi meg azért sztrájkoljunk mert nem adják meg nekünk azt amit várnánk a kényelmet és a tudatot hogy biztos megérkezünk a kívánt időre.

laposmacska 2008.07.29. 13:37:04

Igaz, bojkottálni kéne a vasútat, ott rohaggyanak meg, ahol vannak. Az összes (általam használt) tömegközlkedési vállalat ilyen. Épp tegnap írtam a Hajdú Volánnak...

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.07.29. 22:41:48

"Viharok vannak és lesznek is, a sínpárok mellett sorakozó fák pedig szép látványt nyújtanak, és az hogy ezek néha rá-rádölnek a sínre senkinek sem hibája."

Viharok valóban voltak, és lesznek is. Éppen ezért, ha a vasút védterületén belül nem egészséges fát dönt ki a vihar, hanem mondjuk olyat, amit már csak a szentlélek tart a helyén állva, akkor az biza vastagon a vasút hibája (és nem vis-major).

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.07.30. 07:17:27

Vihar? Minek az?
Vasárnap Budapesttől Kelebiáig 3 és fél óra késést szedett össze a Bécs-Belgrád IC szintén egy felsővezetékre dőlt fa miatt.
Tökéletes, derült, napos, szélcsendes idő volt.
Ja, hab a tortán, hogy addigra természetesen megtelt a WC-k zárt tartálya a vagonban, és mivel nem engedi a rendszer lehúzni ezután, automatikusan le is zárja az ajtókat, azaz nem lehet WC-re menni.
Mert Bécstől Belgrádig nem ürítik, tartsd vissza, ha még 5 órát is kell rajta ülnöd...

efi 2008.07.30. 11:46:08

Persze, hogy rádől a fa, ha közvetlen a sín mellett van. Miért nem lehet kivágni? Minap utaztam a 60-as vonalon Pécs-Gyékényes között, ha az ablak le van húzva a faág bejön szendvicset kérni. Nemhogy űrszelvényben van, az ablakot súrolja sokszor. Mondjuk az is igaz, hogy ott a felsővezetéket nehezen szabná le, mert nincs, de a sínre rá tud dőlni.

4321 2008.07.31. 10:31:39

München-Budapest, Budapest-München járattal utaztam nemrégiben. Be voltam tojva, hogy nem indul a sztrájk miatt... Nem kellett volna, mert ahhoz még sztrájknak sem kell lenni, hogy a vonatok késsenek... és nem 10 percet... Győrben vártam a Budapestről induló vonatot. Késett... Már megszoktam, mert a személy is állandóan késik, akkor egy nemzetközi... 10 perc múlva már ideges lettem, semmi tájékoztatás a táblán. Infópulthoz mentem, az idős néni semmit nem tudott, de telefonon megkérdezte budapesti kollégáit, mi van a vonattal...várok... Hát,az még el sem indult... hangzott a válasz. Arra, h mikor fog, semmi válasz nem érkezett. Aztán kis idővel látom a táblát: 30 perc késés... aztán később 20 perces késés... aztán megint 30 perces, aztán éjfél előtt már 50 perces volt a késés... És amikor letelt az 50 perc, akkor már mást nem is írtak ki. Hajnali 1 körül aztán csak sikerült átjutnom a határon...

4321 2008.07.31. 10:36:56

És azt még elfelejtettem, hogy visszafele milyen volt... Miután elhagytuk a magyar határt álltunk a semmi közepén még Hegyeshalom előtt jó sokat. Érdekes, h amint a határhoz érünk, a vonatok állnak, késnek, stb. És mintha megszűnt volna minden, amit természetesnek vettem azután h kifizettem a jegyet. Az első ilyen volt a légkondi...
süti beállítások módosítása