MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kint még a villamosok is gyorsabbak

2008. június 30. - georgejr

Mutyizó kalauz, pisivel telt pottyantós a hétfő reggeli adag

Kedves Megint Állunk Vazze!

 
Jó ideje olvasótok vagyok, gondoltam billentyűzetet ragadok én is, hogy leírjam a tapasztalataimat.
180 km-re lakom a páromtól és elég gyakran veszem igénybe a vonatközlekedést. Körülbelül 2 hete utaztam Kiskunhalas felé Köbánya-Kispestről, amikor is Kunszentmiklóson 2 fiatalember szállt fel. Ellenőr jön, kéri a kezeletlen menetjegyet. Amikor hozzájuk ér, mondják a srácok, hogy nekik bizony nincs jegyük. erre az ellenőr felajánlja nekik, hogy ha kifizetik a jegyár egy részét neki, akkor úgy veszi,hogy ők nincsenek is a vonaton. A pénzt átnyújtják, zsebreteszi és elmegy. A párommal nézünk kikerekedett szemekkel. Aztán látom, hogy más utasok is elkezdenek susmogni. Erről beszéltek.
De a tegnapi eset is gyakori, ami a legfurcsább benne, hogy IC- vonatról van szó. Kiskunfélegyházán felszállunk a Paprika IC-re 12:31-kor. Három fiatalemberhez ülünk be egy kabinba és beszédbe elegyedünk. Ketten mondják, hogy a reptérre mennek,mert Németországba utaznak. És hogy teljesen le vannak döbbenve a magyarországi közlekedésen. A Kunszállás és Kecskemét közötti távolságot 25 perccel tovább tartott megtenni a vonatnak, mint általában. Így 13:57 helyett 14:28-ra ért be. Azon izgultak, hogy elérjék a gépet. Amíg vártunk, elhaladt pár vonat mellettünk és mondták, hogy "kint" sehol sem látni ehhez hasonlót, mint nálunk. Ott még a villamosok is gyorsabbak. És hogy a szemétről meg a koszról ne is beszéljünk.
A "pottyantós" WC megoldásról meg pláne! Máskor madjnem bokáig ért a vizelet a WC padlóján. Amikor rászántam magam szükségemben (Szolnokra utaztam), sejthettem volna az előtte álló tócsából,hogy valami gusztustalan vár odabent. Inkább  tartogattam még...
  Egyszerűen elképesztő, hogy 2008-ban Magyarországon kifizeti az ember a drága(!!!) jegyet és cserébe még a minimumot sem kapja meg. A tisztaságot. Lehet, hogy a "kiemeltebb" vonalakon rendes vonatok járnak, de én mégcsak egyszer utaztam normálisnak nevezhető vonatfülkében. És még van képük sztrájkolni? Ezért emljék meg a fizetésüket? Legalább elvégeznék rendesen a feladatukat! És hol maradnak a fejlesztések? A birka utas szívjon tovább? Azagyameldobommivanitt!
  Rengeteg mindenről lehetne még írni, de ezt mások úgyis megteszik:)
 
Maradok olvasótok.
Clyde béka

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr51545608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thrasher 2008.06.30. 11:33:48

Igazából már erről is megtették mások.

Hargita Nándor · http://sliceandsmile.blog.hu 2008.06.30. 11:37:23

azért ez vonatfüggő.

tegnap jöttünk fel balatonról, 130 km-re egész elviselhető volt a 26 év alattiaknak szóló jegy (1300 ft körül), nemzetközi vonat révén (belföldön ic) csak pótjegy kellett rá, a legfaszább máv kocsi volt, tiszta, működött a légkondi, tiszta volt a wc, rendes volt a kaller.

ugyan késett 10 percet, de ezt bőven ki lehetett bírni.

Manyizga (törölt) 2008.06.30. 11:37:29

Na igen. 11 éve járok vonattal munkába. Közben kétévente felújtották a pályaszakasz 1-1 kicsiny szeletét (logika nincs benne), aztán az állomásokat, aztán a biztosítóberendezéseket.
Eredmény: a menetidő gyorsvonatnál 10 perccel hosszabb "gyorsvonattal", mint 11 éve. :)
Mindez Budapest-Cegléd viszonylatban .

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.06.30. 11:45:54

Ez vonatfüggő.
Viszont volt, h az utastérben olyan büdös volt, h a kalauzt kértük meg, nyissa már ki az utolsó ablakot is, mert mi nem bírtuk. (A WC-szagot sem)

A sztrájk azért IS szokott lenni, h a dolgozók sem ilyen körülmények között szeretnének dolgozni. Érdemes lenne benézni egy mozdonyba, mozdonyvezető biztos tudna érdekeseket mondani.
Itt a fizetésemelés volt a cél, majd a privatizáció, amitől a dolgozónak ismét nem lesz jobb.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.06.30. 11:48:51

Lett jobb, időegyeztetés, bocsánat.

Ha a kalauz jobban keresne, jó pénzért akár a vesztegetőket is feljelentené, ha az lenne a feltétel, h nettó x, de ha vesztegetnek, kirúgás vagy juttatásmegvonás. Hosszú, ezt hely hiányában nem részletezem, de amíg ennyit kerenke, érdekük lesz a vesztegetés, nem pedig szabályellenes. Sőt, ilyen büntetés mellett nekem is érdekem.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.06.30. 11:51:11

A pályafelújytás kimaradt: szükséges javítás a legrosszabb szakaszokon. Van péánz, csak sosem arra, amire kéne.

Javítás után 1 háétig 20km/h korlátozás van, amíg a töltés kiszikkad (vagy mi, régen olcastam), majd újra lehet 100-zal haladni rajta. Ha mindig máshol csinálják, mindig lesz lassú szakasz. Ezért lenne logikus egyben felújítaani szakaszokat. Forgalmas vonalat viszont nehéz mondjuk 4 hétig pótolni.

ChGeri 2008.06.30. 11:54:14

Még csak egyszer utaztál rendesnek nevezhető fülkében? Utazz többet.

tapptarapp 2008.06.30. 12:09:40

Hehe mintha a szemet eldobalas, mellehugyozas/szaras, vonatok sebessege stb a sztarjkolo MAV dolgozok piszka lenne:)
Van egy iszonyat nagy erteku, de egyre romlo allapotu jarmuparkja a MAVnak. Erosen veszteseges, valamint pluszban meg valami idiota kitalalta, hogy szervezzunk ki mindent. A legkevesbe veszteseges (talan nyereseges?) CARGO - teherszallitassal kezdve termeszetesen.
Villamgyorsan valtoznak a vezetok, mindegyiknek sajat elgondolasa van, mindegyik felmereseket, tanacsado cegeket foglalkoztat, megallapit es kaparja a sajat kis gesztenyejet.
Idiota emberek logikatlan lepeseket tesznek es oket hagyjak a helyukon... eh szar az egesz.
Amit nem a felsovezetes, azt az alsobb szintek baszarintjak el. Hidd el, a piramis legaljan alloknak mar edeskeves elcsesznivalojuk akad:)

A masik meg az utazokozonseg. Kivancsi vagyok mikor lesz a szep piros FLIRT-okbol csunya, koszos kék kocsi a nivos, szolid es rongalastol teljesen tavolallo utaskozonsegnek koszonhetoen...

úrilány 2008.06.30. 12:19:48

a német turisták le vannak döbbenve? :O
azt hittem, direkt ezért a feelingért járnak ide :P

avogadro00 2008.06.30. 12:26:36

welcome to the real word :)

bloodhound v2.0 2008.06.30. 12:27:56

németo-ban élő rokonom (nyugdíjas) nem konfrontálódik az országgal, ha eljön megnézni minket, hogy megvagyunk-e még (neki telik rá, hogy megnézzen minket, meg rá is ér, nekünk meg nem telik rá, hogy megnézzük őt...:D), az ő módszere:
idefele: szárnyashajó majd taxi;
visszafele: taxi vagy rokon kocsival a szárnyashajóig... :)

pecs2010 2008.06.30. 12:38:52

Sajnos ezek a problémák mind alapok a mávnál. Ilyen már jóideje, ilyen is lesz. Mindig lehet lejjebb süllyedni, az emberi hülyeségnek csak alsó határa van. Maaaaaajd akkor írj ha 12 órát állsz egy üres vágányon fonyód és kaposvár között, elég közel állunk hozzé.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.06.30. 13:03:42

Legutóljára első osztályon utaztam mávval, oda és vissza.
Sehol senki, üres, normális.

Node, miért vannak ledöbbenve? Balkán ez, meg hát..a kelet az kelet.

someoneelse 2008.06.30. 13:08:43

Nekem a kedvencem az volt, amikor a TV két éve talán? csinált riportot a MÁV szóvivőjével, hogy miért olyan mocskosak a WC-k.
A szóvivő, szemrebbenés nélkül a következőt mondta:
"Amikor kigördül az állomásról, akkor minden tökéletesen tiszta"

Érdekes lehet MO légköri viszonya, és úgy egyáltalán, csodák történnek errefelé, ha egy állomással odébb már tiszta rozsda, hónapos szar odarohadva, hogy hogynem eltúnik a papírtörlő és nicsak, a víz sem működik a kocsiban...

Pofátlan hazugság, hogy rendben vannak a WC-k.

A másik kedvencem, hogy költséghatékonyságból az IC mindenütt megáll, mert rajta vannak a sima kocsik is.
Milyen jogon kérnek hely-jegyet?
Mert le tudok ülni?
Ennek alapnak kéne lennie, ahogyan a légkondinak is.
AZ IC lényege, hogy nem áll meg minden kocsmánál, és gyorsabban odaér a végcélhoz...elvileg.

Mindig eszembe jut erről a BKV vicce a BKV+ szolgáltatással kapcsolatosan, mely ismertetőjében pofátlanul a következő áll:

- Pontos, követhető menetrend
- Mindig tiszta kocsik

Könyörgöm!!!!
:DDDDDDDDDDDDD

RAS 2008.06.30. 13:48:26

Amig el nem adjak az egeszet ez jobb nem lesz, majd ha minden vezetőt, osztalvezetőt kirugnak és átképzik az egész MÁV-ot európai társasággá akkor lesz esély, a probléma az ahogy akkor mar nem magyar/állami tulajdon lesz: bar ez nem lesz akkora gond, hisz igy megsporolunk 100 milliardot evente...viszont az hianyozni fog a sok bennfentes zsebéből. Ami itt állami pénezken működik az totál korrupt lenyulás 5x áru szolgáltatások, túlfizetések, magyarázkodás, és hézagpótlás nélkül lehetelen működés: minnel hamarabb belatjak annal jobb: ami állami az korrupt, és nem lehet normálisan működtetni. Egyszerüen az évi 100 milliardot nem lehet csak ugy puszira dobálni mert hogy "kozlekedni kell", vagy majd veszünk fel ra hitelt? Már vettünk is... Ne sajnáljuk, dobjuk a tűzre, ez senkinek sem éri meg csak a csókosóknak, azokból meg igy is van elég.

mekkelek20 2008.06.30. 18:49:29

"180 km-re lakom a páromtól és elég gyakran veszem igénybe a vonatközlekedést. Körülbelül 2 hete utaztam Kiskunhalas felé Köbánya-Kispestről, amikor is Kunszentmiklóson 2 fiatalember szállt fel. Ellenőr jön, kéri a kezeletlen menetjegyet. Amikor hozzájuk ér, mondják a srácok, hogy nekik bizony nincs jegyük. erre az ellenőr felajánlja nekik, hogy ha kifizetik a jegyár egy részét neki, akkor úgy veszi,hogy ők nincsenek is a vonaton. A pénzt átnyújtják, zsebreteszi és elmegy. A párommal nézünk kikerekedett szemekkel. Aztán látom, hogy más utasok is elkezdenek susmogni. Erről beszéltek."
Már ne haragudj, detéged ez miért zavar?
Nem figyelj oda ha nem tetszik, törődj csak a saját dolgoddal...

20-05 666 2008.06.30. 21:30:50

ha jól vettem ki, szegedi kocsikról van szó :D (ott a fenntartásijuk). Javasolnám megtekintésre a debreceni gyorsvonati kocsikat, vagy a nyugatis Bhv-kat :D

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.06.30. 23:33:12

mekkelek20 2008.06.30. 18:49:29

"Már ne haragudj, detéged ez miért zavar?
Nem figyelj oda ha nem tetszik, törődj csak a saját dolgoddal..."

Mutyizó kalauz-e vagy?
Vagy mutyizó "utas"?

mekkelek20 2008.07.01. 10:26:48

chipetke 2008.06.30. 23:33:12

"Mutyizó kalauz-e vagy?
Vagy mutyizó "utas"?"

Most megfogsz lepődni, de egyik sem.

nemszolidaris 2008.07.01. 11:46:30

Mekkelek20!
Nem tartana itt ez az ország, ha az emberek nem így fognák fel a dolgokat.
Vigyen mindenki amit akar, lopjon, csaljon hazudjon.
Ha ekkora fizetéskiegészítést lehet szerezni a vonaton mi a szarért sírnak mindig a vasutas szakszervezetek...

mekkelek20 2008.07.01. 14:13:20

nemszolidaris!

"Nem tartana itt ez az ország, ha az emberek nem így fognák fel a dolgokat.
Vigyen mindenki amit akar, lopjon, csaljon hazudjon."

Ezzel a mondatoddal gondolom szolidan az állambácsira és barátjaira gondoltál és persze elötte tükörbe néztél ugye?
Mert ha nem:

"Nem tartana itt ez az ország, ha az..."

dontals 2008.07.01. 14:52:29

A MÁV egy olyan maradvány, ami azért nem tud normálisan működni, mert a múlt rendszer szabályai szerint üzemeltetik. A piacgazdasági szemlélet sajnos csak addig terjed náluk, hogy a csúcsvezetőket jól meg kell fizetni, mert különben elmennek a cégtől.
Emellett ott van több, mint 30 ezer vasutas, ennyire nincsen szükség, ezt mindenki látná, ha összehasonlítaná a máv paramétereit, pl a német, a spanyol, hovatovább az osztrák vasúttal. Igen, ez a helyzet, még akkor is, ha ez fájó leépítéshez vezetne, de ezzel szemben gaskó urasága 250 e ft-ot akar mindegyiknek. Talán nem ártana tisztában lenni a közgazdaságtan alapjaival egy ilyen pozícióban lévő embernek. De ez az alak csak egy saját pecsenyéjét sütögető alattomos ember.

A színvonalra nincsen jobb szó, katasztrofális, döbbenetes. Az ember már-már várná, hogy valami javul, de az az ember érzése, hogy egyre rosszabb lesz. A váci vonalon rendszeresen ledöglenek a vonatok.

Egyik pénteken azt se lehetett tudni, hogy mi jár, mi nem jár. A tisztelt máv sokszor arra nem képes, hogy tájékoztassa azt a nyomoronc utast, hogy mikor honnan hová megy vonat. Vagy ha áll a nyílt pályán 15-20 percet, akkor közöljék, hogy most mi lesz. De azért fizetésemelést nekik, nem is 250 ezret, 2,5 milliót!!!

Az állomások állapota siralmas, a szerelvényeké úgyszintén. 30-40 éves kohóba való roncsok. A felújított bhv-s szerelvényekben meg lehet dögleni, ugyanis voltak olyan értelmesek, hogy csak minden második ablak nyitható, légkondi az álom, szellőzőberendezés talán van, de az állítólag elromlott, de amúgy se sokat érne.

Úgyhogy ennyit röviden a mávról, legjobb lenne teljesen felszámolni és normális embereket felkérni, hogy alakítsanak ki egy olyan vasutat, aminek van értelme.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.01. 15:26:19

mekkelek20 2008.07.01. 14:13:20
tehat szerinted a mutyi teljesen normalis mindket oldalon (utas, kalauz)? A mindenkori kormány cselekedete nem jogosíthat fel soha a lopásra. mert ezért tartunk itt tényleg. papolunk, hogy fúj köcsög gyurcsányorbán mennyit lop, kozben mi magunk is lopunk, de az már nem bűn? hogy is van ez?

mekkelek20 2008.07.05. 22:11:09

georgejr · megintallunkvazze.blog.hu 2008.07.01. 15:26:19

Már neharagudj, de sztem sok veszteséget termelt neked az a mutyizó kalauz
és tudod miért tartunk ott ahol tartunk? mert az olyan emberek mint te hagyják, hogy meglopják, bár erősen kétlen, hogy Te sose követtél volna el hasonló dolgot, ez annyira hihetetlen. Persze, hogy nem normális, de tudod miért elfogadható?:
Mert mig gyurcsány 1 millát keres a semmiért, addig szerencsétlen kaluz 80 rugóért dolgozik kiváló minőségő vonatokon. Na ez hogy tetszik? Most gondolom jön az, háát minek ment kalauznak milyen csicska munka az nem?
Az bárki elvégezné nem de? Ha ennyire jó vagy menj el kalauznak te is, na? Tetszik?

mekkelek20 2008.07.05. 22:12:30

Tudod az a szánalmas itt vered a nyálad azért a pár száz forintért, amikor millókkal lopnak meg, kb ennyi...
Miért nem csinálsz egy gyurcsányos blogot is ennyierővel...

mekkelek20 2008.07.05. 22:15:25

Ja, és milyen jogon gyanúsítasz azzal, hogy én loptam?

mekkelek20 2008.07.05. 22:20:09

Addig óké hogy nincs rendben a máv, csak azt nem látjátok, hogy hol kéne kopogtatni....

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.07.06. 09:53:51

mekkelek20 2008.07.05. 22:15:25
sztem valamit felreneztel. senki nem mondta, hogy lopsz. Te gyanusitgatsz engem. egyebkent megjegyzem olyan egy orszag vezetese, amilyen a nepe. lehet szidni gyurcsanytorbantgardat, de amig az atlag ember is ilyeneket tesz, addig nem lesz valtozas. tovabbra is ugy latom, hogy az a motto vezerel, hogy kicsit lopni nem bun. nem a lof@szt nem.

Tudod az a szanalmas, hogy Te vered itt a nyalad, hogy miert nem gyurcsanyt fikazzuk, miert szegeny mavot, szegeny korrupt kallert. legyszives gondold vegig. amig tamogatod a kis lopast, addig Te sem vagy kulonb mint gyurcsany meg a tobbi... politikai tema lezarva, ha gyurcsanyozni akarsz indits Te egy blogot...

mekkelek20 2008.07.06. 10:37:14

"egyebkent megjegyzem olyan egy orszag vezetese, amilyen a nepe."
Szerintem helyesebb ha azt mondjuk, olyan egy ország népe, amilyen a vezetése....
Nem akarok politika felé mozdulni, de nem lehet mást tenni ha minden oda vezethető vissza....
süti beállítások módosítása