MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

30-as vonal takarítása

2008. május 05. - georgejr
Úgy látszik új seprű mégse seper túj jól, gondolok itt a takarítócégekre, akik az elmúlt év tendere alapján lettek kiválasztva.
Ugyanis már többször is láttuk, hogy bizony az a fránya dzsuva nem akar csak úgy harakirivel megszűnni, hanem noszogatni kellene egy kis súrolószerrel. Ez bezony nem látszik az alábbi post beküldője szerint.

T. MÁV !!!!!!!!!
 
 
Ha már a 30a fővonalról elvitték az új vonatokat, legalább havonta egyszer takarítsanak !!!! (már úgy igazából)
 
Szánalmas mikor a takarító egy vödör vizet szétken a teljes szerelvényen...huhh a hideg kiráz, mikor a hátsó kocsiból a húgyszagot 3-4 kocsin át vonszolja-maszatolja..
 
Mellékelek egy képet (mobillal készült, nem minőségi), a fejtámlán 3 éves retek --mint az olajsár !!!!!!!!!!!!!
 
 
TÁN LE KÉNE VAKARNI !! AZTÁN OLDÓSZERESEN LEMOSNI ...NÉHA !!! ( ..meg a Déliben a hajléktalanok ellenőrzés nélkül mászkálnak ki-be ..brrr)
 
 
Üdv.:
S György - egy utas aki sokat szenvedett maguktól

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr76454666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balintjozs 2008.05.05. 12:56:25

A közebeszerzések teljesen "jogszerűen" zajlanak le. A pályázati borítékba mindenki tesz egy kis cetlit, rajta egy számmal amit százalékban kell érteni. Annak az összegnek a százalékát amit profitál a cég az üzleten. Ezt az összeget kapják majd meg az elbírálok, innentől kezdve sejthető ki lesz a nyertes. Ez máskor is így történik, például mikor az ágyneműket Nagykanizsáról Nyíregyházára hordják mosni, hol ott kevesebbért mint a szállítás díja a helyi patyolat is kimosná. És ugye minél kevesebb a kiadás, annál több a haszon. Ebből kifolyólag csak munkás van akit nem ellenőriz senki sem, ezért minek dolgozzon normálisan. Meg hát a semmivel nem lehet takarítani. Mert nem a technológiának a megfelelő tisztítósszert használják hanem vmi pancsolt vackot.

cukorborsófül (ex-mesterséges) 2008.05.05. 15:20:13

tessék az uraknak kevesebbet lopni a keservesen befizetett adónkból....!

én eszondom.

aneurysm 2008.05.05. 15:30:59

Ne utazz másodosztályon, az még intercitynél is retkes.

Czigler Zsolt 2008.05.05. 15:31:36

Tessék mondani,lehet itt lapostetűt kapni?-Természetesen!Tessék parancsolni az első osztályra fáradni!
-Köszönöm./?/.

maccar 2008.05.05. 15:38:30

Nem vagyok biztos benne, hogy ezekben a szakadt kocsikban takarítgatással kellene elvesztegetni az időt, inkább a bontóba kellene küldeni őket, ha már az évtizedek során se nem renoválták, se nem takarították őket.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.05. 16:11:04

Az a szomorú, hogy az új-felújított (piros csíkos) kocsikban is minimum ekkora kosz van, a pár évvel ezelőtt még élénk színekben pompázó plüss ülések mára már szürkéssárgák a kosztól, ontják magukból a bűzt, az ablakok környéke pedig simán van annyira dzsuvás, mint a a legrégebbi szerelvényekben.
A műbőr ülést sem találom jó megoldásnak, mert egy 35 perces út alatt a nyári kánikulában simán bepállik a segged ha rövidnadrágban utazol, vagy frankó izzadságfoltok keletkeznek ugyanott, ha hosszú cucc van rajtad. Nem tudom, ezt mások hogy oldják meg, valami tippeket adhatnátok nyárra :D

aDoayen@HWSW 2008.05.05. 16:22:12

Rékuc: én erre azt a megoldást találtam, hogy Magyarországon nem ülök vonatra :)
szerintem más verzió nem nagyon van

nem várt fordulat 2008.05.05. 16:52:23

Rékuc, ne légy má ilyen nyafka...
Vigyél magaddal minden vonatútra egy szép nagy strandtörölközőt, amit hazaérvén bedobsz a mosásba 90 fokon, és kész.

HgGina 2008.05.05. 17:09:43

Rendes lakkozott-festett faüléseket, fekete-sárgát, amilyenek a villamosokon is voltak! Nem lehet felhasogatni, nem ragad bele a dzsuva, nem pállik bele a feneked, le lehet mosni. Na bumm, kicsit kemény. Legalább nem lesz puha a tomporod.
Avagy delizsánsz legyen vonat helyett! Hangulatosabb, még a lószélnek is megvan a feelingje.

Edömér 2008.05.05. 17:34:22

Ugyan már, Rékuc, te is láttad biztos, hogy csinálják mások. Nyáron minden második utas pamut- vagy vászonkendőt terít az ülésre, arra ül rá. Nem foglal sok helyet a táskában :)

petya.bacsi 2008.05.05. 18:37:12

A fene, Rékuc megelőzött. De annyival kiegészíteném a leírtakat, hogy ezeknél az "új" vonatoknál kék a fejtámla... vagyis csak kék volt, mert már sok helyen fekete a retektől.

Nagy észlény volt az, aki plüssüléssel rendelte meg a vonatot. Ahogy Rékuc is írta, el vannak színeződve és BÜDÖSEK! Minden nap a ruha megy öblítésre, mert azt már nem lehet még egyszer felvenni.

Lehet, hogy a Tescós szatyrokból összehegesztek egy utazóruhát, ami fejtől talpig takar, így tutira nem lesz büdös a ruha - meg én sem.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.05.05. 19:34:46

A levélíró EZZEL a chat.hu-s stílusával !!!!!!! nem FOG SOK mindent elérni az ÉLETBE !!!!!! !!!!!!

---
:)

Edömér 2008.05.06. 07:05:28

Petya bácsi: elképzeltelek Tesco szatyorban :) A nylon nyáron nem túl jó választás, mégis büdös leszel :(
süti beállítások módosítása