MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Vágányzár az Északi összekötő vasúti hídon (Újpesti vasúti híd)

2008. április 17. - georgejr
Április 18-án 19.45-től, április 20-án 24.00 óráig lezárásra kerül az Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd), a lezárás következtében Óbuda vasútállomás- Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel!


Pénteken 19.45-től, vasárnap este éjfélig az Esztergom-Budapest vasútvonal szerelvényei csak Esztergom és Óbuda vasútállomások között közlekednek, innen vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Nyugati pályaudvarig, illetve vissza az Árpád híd (budai hídfő), és a Margit híd (budai hídfő) megállóhelyeken keresztül. A vonatpótló autóbuszokon a személyszállító vasúttársaság jegyvizsgálói a MÁV-START Zrt. által elfogadott utazási okmányokat fogadják el, az autóbuszokat jogtalanul igénybe vevők esetében a MÁV-START Zrt. büntetési tarifarendszere kerül alkalmazásra.
A vonatpótló autóbuszok nem érintik Rákosrendező, és Budapest-Angyalföld állomásokat, illetve Újpest és Aquincum felső megállóhelyeket. Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az Esztergom vasúti vonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról is értesülhetnek az utasok.

Háttér:
A MÁV csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Esztergom –Budapest elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. Az Esztergom-Budapest vasútvonal rehabilitációs program első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.
Az Északi összekötő vasúti híd lezárása két ütemben történik, áprilisban 2 napig, illetve a nyári időszakban a tervek szerint júniustól-szeptemberig, 3 hónapig.



A változásból adódó kellemetlenségekért az utazóközönség szíves megértését kérjük!




MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr49430156

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cat quilt pattern 2017.10.17. 13:26:46

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2008.04.20. 09:28:20

Arról tud valaki valamit, hogy az esztergomi vonatok a Margit hídig fognak-e járni a HÉV vonalán? Nemrég úgy hallottam, hogy nem, és marad a vonatpótló - és a plusz kiadás a MÁV-nak, plusz bosszúság az utasnak...
süti beállítások módosítása