MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Ne vegyen már ilyenkor ilyen jegyet, mert sokan állnak.....

2008. március 09. - georgejr
Szívatás GYSEV módra.

(2006. december) Hogyan távolítsuk el utasainkat a vonaton történő utazástól, máv, gysev módra: Történt egy hete, hogy 4 éves(némiképp vasútbarát) gyermekemmel, nekivágtunk az országnak, főleg nyugatnak. Már a kelenföldi pályaudvaron figyelnem kellett volna az intő jelekre. Kitaláltam, hogy elmegyünk vonattal hegyeshalomig (öbb, EC), majd onnan személlyel szombathelyig. Pénztárban mondom a néninek, hogy kérek egy első oszt. jegyet h.halomig, onnan meg személyt szombathelyre.
- Mire jött a kérdés, az hány km??? Ne vegyek már ilyenkor ilyen jegyet, mert sokan állnak.....
- Azt én honnan tudjam????
- (néni erre előveszi a menetrendet(!!!!), és onnan nézi ki. még jó, hogy nem én kértem útvonaltervet, hogy mesélje, má' el, hogy lehet átjutni a-ból b-be....) Tehát az utasnak kell tudnia, hogy hány km-et megy, a mávnak ez megoldhatatlan probléma, a pénztárosnak kézzel kell kiszámolnia.

2006, budapest.
Másnap (a bőrkanapés első osztályon, öbb first class JÓ!!!!) meg is érkezünk hegyeshalomba. A tájékoztató rendszer persze nem működik, ami ki van írva az is hülyeség.... A vonat másik vágányon, és más van kiírva a táblájára, de aki vonattal utazik kis hazánkban, annak tudnia kell, hogy mi, és merre jár, és tudnia kell kérdezni, és nem hinni semmilyen feliratnak kiírásnak, stb. Nosza meg is érkeztünk szombathelyre, délután 4 körül kisétáltunk a pályaudvarra, hogy megvegyük jegyünket másnapra, ugyanis szerettem volna bécsbe utazni euregio vonattal. Beállunk a sorba, végigálljuk: csókolom, holnapra kérek jegyet eurégióra oda-vissza.
Azt ő nem tud adni, a nemzetközi pénztár kell hozzá, az meg bezárt.
- És akkor nincs jegy?
- nincs
- és mikor kell jegyet venni?
- Jöjjön ki, reggel 6-tól itt van a pénztáros.
- De mennyivel vonat indulás elött? 5 perc? fél óra? 5 óra?
- azt nem tudom
Na sebaj, még ez sem vette el a kedvemet (igaz csak másfél órát sétáltunk ezért az infóért, de szeretünk vasút) Másnap úgy döntöttem, hogy hajlandó vagyok max fél órát szánni azért, hogy megvehessem a jegyet. Nem is voltak sokan, mondom a pénztáros néninek, hogy adjon jegyet bécsbe, onnan mivel nem jön direkt eurégió, azért bécs-hegyeshalom-győr-szombathelyre. Olyat ő nem tud adni!!!! De miért? Helyette kinézett egy vonatot, amivel át kell szállni, de sopronból szombathelyre meg lehet érkezni. Az már mellékes, hogy az a vonat nem is ment aznap, amit kinézett, bécstől sopronig..... Sebaj, bécsben megkérdeztem, volt egy másik vonat, amiről át lehet szállni bécsújhelyen. igaz csak 7 percünk volt, de az öbb képes volt pontosan érkezni regionalzug-nál is.... (igaz taurus rángatta az emeletes alstom vonatot, a gps szerint időnként 160 is volt, a 3 perc késést lefaragta....) Ott várt minket a gysev elején egy herkulessel. Nosza meg is érkztünk sopronba fél nyolcra. És ott ért mindket a feketeleves: A VONATPÓTLÓ BUSZ MENETREND SZERINT 15 PERCCEL A VONAT MEGÉRKEZÉSE ELÖTT MEGY EL!!!!!! Értitek??? A vonat amit pótol, azt nem várja meg, hanem elötte megy el!!!! Ott állok egy négy éves gyerekkel este sopronban, és közlik velem, hogy a következő vonatpótló 22.40-kor megy!!!!! (szeretném tudni annak a s@ggfejnek a nevét, aki megszivatott!!!!, és ezt ilyen jól megtervezte!!!!) Akinek kisgyereke van, tudja mit jelent, egy ekkora gyerekkel éjjel utazni. Gémover A szállóban befizetett vacsora, és mit csinálok a pályaudvaron egy igen fáradt gyerekkel???? 3 órát?
És jött a válasz: Meg volt hírdetve.
Meg ám, a .......................
A nemzetközi váróban nem volt, a szombathelyi pályaudvaron nem volt, és a pénztáros sem szólt, vagy jelezte, hogy ne menjünk arra, sőt kifejezetten ő mondta (leírta!!!!), hogy arra menjünk. Ez szerintem több mint felháborító, és az utasok semmibe vétele . Mivel se busz, se vonat, se semmi, ezért mehettünk taxival, 10.000,- forintért. KI FOGJA MEGTÉRÍTENI A KÁROMAT GYSEV????? TÖRJÖN LE A KEZEM, HA MÉG EGYSZER VONATTAL MEGYEK !!!!! és nem kocsival. a vasút mindent meg tesz azért, hogy az utasokat elriassza...

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr91373282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2008.03.09. 22:26:47

tördelés, központozás, kevesebb felkiáltójel, nyugi :) amúgy tanulságos, majd amikor sok időm lesz, és beutazom fél európát vonattal, akkor mindenképp számolok ezekkel

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.09. 22:58:54

Nem értem: "(2006. december) ... Történt egy hete"

Most vagy nem 1 hete történt, vagy nem 2006 decemberében.

Arra gondolni se merek, hogy a sok mávos szivatás miatt elő kellett ásni egy lassan másfél éves gysevet érintő történetet..

mokkercukker · http://theoneandonly.freeblog.hu 2008.03.09. 23:09:27

ha a nemzetközi penztar bezar es te öbb-t vagy roee-t (gysev) akarsz igenybevenni ausztriaban akkor nincs para, mert felszallsz a vonatra es a kalauznal veszel jegyet. mert ad. mert ausztriaban lehet a vonaton is jegyet venni. es bar bevezettek azt hogy 3euro pluszt kell fizetni annak aki a vonaton veszi (abban az esetben ha a jegypenztar nyitva van az adott allomson ahol felszalls - tehat ez teged nem erintett volna) a kalauzok megsem szamolnak felarat.
es igen a becs-sopron vonatrol szombathelyre atszallok mindig sprinteltek a vonatra hogy elerjek, benan volt osszehangolva, de most mar ez is megoldodott hiszen nem kell ujra atvonulni a hatarorokon es az igazolvanyt lobogtatni hanem at lehet jarni az otos es harmas peron kozt.
az hogy a vonatpotlo elobb indul az pedig eleg sok helyen ki volt plakatolva, meg volt hirdetve (es nem ok nelkul tortent igy)

egyebkent volt olyan is h par szombathelyi vonatra atszallni szandekozott ember dekkolt az eppen becs felol keson, szoltak a kalauznak aki odatelefonalt az allomasra, kozolte h kesik a becsi, harman at akarnak szallni, varja meg oket a szombathelyi es megvarta.
ennyit arrol h a gysevnel tobbnyire segitokesz, udvarias, kulturalt emberek dolgoznak...

Baszkurátor 2008.03.10. 06:31:45

Hát én elmondom, hogy mióta a Szombathely - Szentgotthárd vonalon ( körmendiek a szüleim, szhelyről utazunk oda )a GySEV vette át a "hatalmat" azóta :

- TISZTA vonatok járnak
- kultúrált, normális emberi hangon beszélő, rendesen felöltözött, udvarias személyzettel találkozni ( kaller, stb..)
Szóval mióta GySEV van megint jó vonaton utazni.

Már csak azt nemértem, hogy ez miért nemmegy a MÁV-nak 0.o

grigorij (törölt) 2008.03.10. 07:18:25

A vonatpótló busz miért is indul ELŐBB?????
Most akkor az nem is vonatpótló?
Vagy ha vonat lenne, akkor az is előbb menne?
És minek mész Szombathelyre? Sikeres ember nem lehetsz...

mahabharata 2008.03.10. 07:36:04

Tudom a Te dolgod, de Hegyeshalomból Bécsbe eljutni már gyerekjáték lett volna. Szinte óránként mennek, nagyon is kulturált, vonatok. Nem értem a szombathelyi kitérőt, de ha valaki direkt meg akarja nehezíteni az életét, akkor azt könnyen el is éri.

bad_choice 2008.03.10. 09:41:33

a srác már elsírta fájdalmát annak idején valamelyik vasutas fórumon is, persze azért pár tényt sikerült kihagynia, csakhogy "szebben" szóljon a történet:-)

Duce 2008.03.10. 09:56:02

Érdemes (ha még lehetséges) kilométer jegyet váltani, ha belföldön akar az illető utazni, előtte azért nem árt kiszámolni a távolságot a menetrendből vagy az Elvirán, s akkor 1 kínos kérdéssel kevesebb lesz...

zoli_ 2008.03.10. 13:05:19

Kitérő inkább Hhalom volt. Szerettünk volna bűzmottal végigdöcögni, mielött a szállóba érünk. Másnap mentünk Bécsbe kirándulni.
süti beállítások módosítása