MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Az országon átvonuló vihar fákat dönt a vasútvonalakra, szakadnak a felsővezetékek

2008. március 01. - georgejr
Az országon átvonuló vihar fákat dönt a vasútvonalakra, szakadnak a felsővezetékek

Az országon átvonuló vihar több helyen fákat döntött a vasúti pályára, felsővezetékek szakadnak le. Késések a vasúti közlekedésben.

Az országban a vihar nyomán egyre több helyen szakadnak a felsővezékek. A Budapest-Hegyeshalom vonalon Kimlénél, Mosonmagyaróvárnál, Tatabányánál, Herceghalomnál és Bicskénél fa dőlt a pályára, a felsővezeték rongálódott illetve ideiglenes sebességkorlátozást vezettek be. Szintén felsővezetékszakadás keletkezett a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon Iváncsánál, itt is kidőltek fák. Zalaszentivánon szintén fadőlés miatt nem lehet Zalaegerszeg felé közlekedni. Budapest-Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között egy táblát vitt a szél a felsővezetékre itt ezért késnek a vonatok. A Budapest-Vác, és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon áramszedő törés miatt szakadt le a felsővezeték, itt is jelentős késésekkel közlekednek a vonatok. A Budapest-Kelebia vonalon Kunszentmiklós-Tass állomásnál, továbbá a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Felsőzsolcánál szakadt le a felsővezeték. Leányvár és Dorog között az Esztergomi vonalon fa dőlt a pályára, Csorna állomásnál is emiatt késnek a vonatok a Gysev vonalán.

A jelentős károkat okozó vihar továbbhaladásával várható még a nap folyamán, hogy több helyen szakad le a felsővezeték fákat dönt a pályára, illetve a kilengő felsővezeték miatt sebességkorlátozásokat vezetnek be a vonatok közlekedésében. A vasút berendeli a készenlétben található munkavállalókat, hogy minél több helyen egyszerre folyamatosan végezhessék a felsővezeték-szakadások helyreállítását, de mivel sok helyen rongálódott meg a vezetékhálózat ezért a nap folyamán késésekre és várakozásokra kell számítani főként a felsővezetékes vasútvonalakon utazóknak. A hibák elhárítását a vasút megkezdte, de a vihar elhaladása után, várhatóan csak az éjszakai órákban állhat helyre a menetrendszerinti közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr87360882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.03.01. 19:13:09

Budapest - Székesfehérvár vonalon Tárnok és Martonvásár között felsővezetékszakadás. A 19:05-ös személy elindult, de csak Kápolnásnyékig közlekedik...

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.03.02. 06:24:50

ecch.. tegnap este... Székesfehérvárról indult az a vonat. Még ma is késések lesznek szerintem.
Nem irigylem most a helyreállítást végző vasutasokat.
süti beállítások módosítása