MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

MÁV morgás

2007. december 12. - georgejr
No comment

Bár közvetlenül nem vagyok szerencsére érdekelt a személyszállítás jelenlegi állapotának élvezetében, de több mint tíz évig rendszeresen ingáztam Budapest és Vác között, így át tudom érezni a problémát, ami a vasúti utazás jelenlegi állapotának erős ütemű visszafejlődését jellemzi. Tegnap volt az új menetrend első napja. Bár abszolút civilként, illetve szerényértelmű medvebocsként nincs módom arra, hogy rálássak magasabb üzletpolitikai- és egyéb rendező elvekre, amik egy menetrendi változást kikényszerítenek, de úgy gondolom, bármit csak akkor kellene megváltoztatni, ha azáltal az a valami jobb lehet. Ha az a dolog rosszabb lesz, akkor  inkább hagyjuk úgy, ahogy most van. Szóval, a menetrendváltozás legjobban a vasutasokat lepte meg. Abszolút teljes volt a fejetlenség, reggel vonatok maradtak ki, hatalmas volt a tömeg, teljes a káosz. Hazafelé, este 6 tájban, a Nyugatiból induló, családomat hazaszállítani akaró vonat 3 perces késéssel indult (Ez még nem lenne nagy szám, ilyen bármikor megesik..) a megállóból kihaladván megtett körülbelül 200 métert, majd megállt és visszatolatott és várt még negyed órát. Gondolom, túl pitiánernek tartották azt, hogy csak 3 perc legyen a késés. Az utastájékoztatás is csúcson volt, az Alsógödi állomáson csak a vonat várható beérkezése utáni ötödik percben mondták be azt, hogy előreláthatólag 10-15 percet fog késni a vonat. Ami azért jó dolog, mert az ember nem tudhatja, hogy mikor jön végül a várva várt szerelvény. Gondolom hatalmas pluszterhet jelentene az, ha azt is hozzátennék, hogy a vonat várható érkezése 39 óra 95 perc...
Forrás:http://sparhelt.blogter.hu./?post_id=214798

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr54261940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efi 2007.12.12. 21:58:18

Mint máshol említettem volt, a személyzet menetrendi anyaggal való ellátottsága konvergál(t) a nullához. Ebbe beleértendők természetesen a szolgálati célú anyagok is.
Jelenleg sincs még kész semmi sem.
Feltételezem a GKM, karöltve G. úrral boldogan rendezik a kárt, ők ugyanis abban a tévhitben ringatták magukat, hogy a dec 9-i kezdésű új menetrendről úgy kb 8-án 23:59-ig lehet egyezkedni, aztán a kb 20 millió oldal elkészítése, kinyomása, kiszállítása és szétosztása az meg kb 60 másodperc.
Minderről továbbá arra is lehet következtetni, hogy azalatt a 60 mp alatt milyen minőségű munkát lehet végezni...

Emmet Ray 2007.12.13. 00:38:48

remélem a csodálatos kettős felsővezeték szakadásról is lesz post... Vácon leszállítottak, vonatpótlóbusz sehol, az utasok nagy részét átzavarták a Volán pályaudvarra (vegyenek Volán-jegyet, majd megtérítik, muhaha) aztán mégis lett egy busz, persze a sofőr eltévedt, véletlenül Göd-alsóra vitte az utasokat, tájékoztatás nulla, utasok tébláboltak, mint birkák, egymást (félre)tájékoztatták, 19kor indultam Verőcéről, 22.30-ra értem a Nyugatiba, gratula MÁV

z8 2007.12.13. 00:47:07

tényleg igy van amugy, 10 percet átlagban késik majdnem minden vonat..

gross_: jogos, én Nyugatibol akartam haza menni kb. 3 ora alatt sikerült végül volan busszal(amiröl nem is beszélek hogy milyen szar lett igy hogy kirakták városkapuhoz, még jegyet se lehet venni elöre).. itt se az a gond hogy leszakadt a vezeték erröl máv nem tehet, hanem 1x nem értem miért nem tájékoztatják utasokat, nyugatiba hirtelen minden máv alkalmazott elbujt, hangos bemondo se mondott be semmit. ez van.. sajnos mindig van lejjebb.

mildi 2007.12.13. 09:39:55

gross,
ez a mávstart honlapjáról idecopyzva:

"2007. december 13.
Jegyvisszatérítés a leszakadt felsővezeték miatt

A Budapest-Vác-Szob vasútvonalon Göd és Vác között december 12-én 18 óra 15 perckor egy vasúti útátjáróban nagy valószínűséggel egy teherautó nyitott platója leszakította mindkét vágány felett a felsővezetéket, emiatt a vonatok Göd és Vác között nem közlekedtek.

A helyreállításig a Budapest-Nyugati pályaudvarról közlekedő vonatok csak Gödig, a Szobról közlekedők, pedig csak Vácig közlekedtek. A menetrendszerinti közlekedés csütörtök hajnali 4 órára állt helyre.

A Göd-Vác-Göd állomások között utazók a Volán menetrendszerinti járatait vehették igénybe. A baleset ideje alatt a volánbuszon megváltott menetjegyek árát a MÁV-START Zrt. csütörtök 12 órától szombat 24 óráig a pályaudvarok személypénztáraiban kezelési költség levonása nélkül visszatéríti."

JuAn 2007.12.13. 10:10:05

Ha a vezeték 18:15-kor szakadt, akkor honnan tudták már 17:35-kor a Nyugatiban, hogy a 17:40-es csak Gödig közlekedik?
2,5 év alatt talán 5 olyan vonaton utaztam a kb. 500-ból, amelyik a menetrend szerint indult és érkezett. Eddig általában 5-10 perc volt a késés, a menetrendváltozás óta két nap alatt ez 10-20 lett.

Nudli80 2007.12.13. 16:54:47

És mi lenne a véleményed ha minden nap arra járnál... :)
Az új menetrend nekem már 1 hónapja megvan. Tehát ehhez no comment...
Az utastájékoztatás nem hiszem, hogy ezért ilyen silány. Egyszerűen csak tojnak bele az egészbe, mindenki mindent lesz*r. Nagyon közeli tapasztalatból tudom.
Késések állandók (Pest fele mindennap!!!visszafele már kevésbé) ezen a vonalon és most még a 10 perces csúszás miatt mindenki kénytelen korábbi járattal járni (pedig ha nem késnének beérnénk a későbbivel is).
Én személy szerint Szobról járok be minden nap reggel és este/délután meg haza.
De ami a leges legjobban felháborít, hogy tényleg nem csak, hogy nem fejlődnek, korszerűsítenek,stb., de még vissza is csökkentik a szolgáltatást.
Pár éve "hernyók" és "szolnoki" szerelvények mentek erre, most meg visszarakták a jó öreg fekete műbőrüléses marhaszállítókat, amin fűtés néha van, ujjnyi kosz, ablak nem szigetel már (eső, hó, huzat bejön rajta), minden 2. lámpa ég, ablakon nem látsz ki... csoda hogy nem esnek szét.... Persze minden más vonalon normális vonat megy. Csak erre látok ilyeneket... Fáj nézni abban a csotrogányban ülve, indulásra várva a Nyugatiban, ahogy kényelmesen terpeszkednek a modernebb vonatokban az Esztergom, Monor, Veres felé menő utasok.....Nem értem milyen alapon, hisz Dunakanyar, Vác, kultúráltabbak erre az emberek, mint Veres, Monor felé. :( Szégyen.
süti beállítások módosítása