MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Wc problémák

2007. október 10. - georgejr
Kiskicsicsiga érdekes kaland túrán vett részt...

Sziasztok!
Undorító körülményekkel találkoztam a BP-Tatabánya-Komárom vonalon, és megörökítettem az esetet.
Történt hogy 2007. 10. 08-án Bp ről Tatabányára kellett utaznom,majd onnan Komáromba


Tatabányáig egy gyönyörű,IC elsőosztálynál is kellemesebb vonattal utaztam,alig néhány ember lézengett rajta,a toalettet megörökítettem, ugy csillogott,alig találtam jó fényképpozíciót.
Ott elintéztem dolgaimat, majd felszálltam a következő Komáromba tartó vonatra
 Ilyen gyönyörű volt a szemetes és környéke az amugy egész uj vonatnak

Visszafele másnap reggel indultam, a 8.56-ossal szándékoztam menni.Már messziről hallottam,mondják be,előreláthatólag 80 percet késik

Várakozok,hátha kiderül ,hogy ma van április elseje,de nem történyik semmi, igy döntök,bemegyek a fűtött váróba.Ahogy ajtót nyitok,az ott fekvő,4csövesből 2 felhorkan,rám néz.Kifordulok,hagyom aludni inkább őket a padon.Bemegyek a mosdóba. A csap tekerője egy kis vasdarab csupán, felette éktelenkednek a tiplinyomok,melyek egykoron a tükröt tartották.
A WC felöli részt le is fényképeztem, a gyönyörűen felújított helységben egyik ajtón sincs kilincs, sőt telülről még be is van kis fadarabbal gyógyítva a helyük, és közöttük a lámpakapcsoló egykor helye is látszik-kizsigerelve.A WC tekerőjének pedig valaki vicceskedve a csap egykori tekerőjét nevezte ki.



Az állomáson kissé fáztam, meg ugyebár WC-re se mentem inkább el az állomáson, hát jó,akkor inkább megyek a 9.20-assal Tatabányáig(személyvonat,addig is melegszek,mert ugye lassabban megy), ott majd átszállok az onnan 10.18-kor induló gyorsra.Meg is érkezik,felszállván a következő látvány fogadott:ajtó WC
Igen,az ott szappan...Valami kis szocreál maradvány.Mint a tábla,hogy nem ivóvíz.Nem tudom,ki vetemedne arra,hogy hozzáér ezekhez az eszközökhöz,nemhogy meginni,ami jön belőle...
Inkább bementem a vagonba,ahogy az a tipikus lecuppanós zöld puffancsüléses látvány fogadott,no meg hőguta.Itt aztán fűtenek.Nem birtam leülni az ülésre,csak miután kitapintottam,hogy mely része nem izzik.A fal tele graffitikkel, az ablak undorító, és a következő kis matrica vigyorog rám szemből.



ekkor némi csattogásra lettem figyelmes.A szomszéd barakkban egy úr mellett egykuka lelógott, s a vonat rázkódásától folytonosan csöngött.Az ur lenézzett,majd konstatálta,hogy még gumikesztyűben sem érne hozzá,olyan koszos, és csattogtunk tova Tatabányáig

Ott leszálltam, és már mondták is be,hogy a Győrből érkező vonatom előre láthatólag 10 percet késik.

Sebaj,várok.9.50körül jár az idő.Bemegyek az állomásra, járkálok egy pár percig tétován,majd megkérdem a biztonsági őrt,merre van a wc.ő mutatta az irányt, de azt mondta,nem javasolja....Visszasétálok, észreveszem,hogy a vonat körül,amivel jöttem sárgaruhás nénik gyülekeznek hárman. Épp 10 óra.Felszállnak rá vödrökkel felszerelkezve-majd 10.15kor leszállnak.Eltudom képzelni a 7vagonban 3an 15perc alatt mekkora munkát vittek véghez...Lassacskán becsorgott a vonatom, és felszállva ismét sikerült megörökítenem néhány jelentős momentumot:az idő vasfoga nem kiméli a vonatot-a takarító viszont igen.a WCbe benyitván már csak egy képkockában tudtam megörökíteni az ott tapasztaltakat:a csap el volt dugulva, és undorítóan nézett ki az egész illemhelység.

11.05kor sikeresen megérkeztem Kelenföldre,ekkor hallom,hogy a Báthory előreláthatólag 90 percet késik.
Megnéztem a neten( http://www.elvira.hu/elvira.dll/xsl2005/vt?v=5558&d=07.10.09&language=1),a Báthory 7.32 kor indul Rajkáról, és 7.44kor már át is lépi a határt Hegyeshalomnál.A Mávosok mindig azzal takaróznak,hogy azért késik a vonat,mert nem csak belföldi szakasza van.Több vonat is jár azon a vonalon,miért pont a Báthorynak kell mindig ilyen sokat késnie?És miért kell ilyen koszosnak lennie a vonatoknak?Nem,ezek nem egy-két hetes koszok.Ezek évek alatt le nem vakart koszok.Felháborító ,hogy ezt kapjuk a pénzünkért.


üdv:kiskicsicsiga

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr41192391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pumukli 2007.10.10. 17:22:21

A Báthory belföldi vonatrésze többnyire mindig pontosan szokott Rajkáról indulni, a nemzetközi vonatrész viszont a legyel vasút pályaépítési munkálatai miatt még hetekig minimum 100 percet fog késni.

kiskicsicsiga 2007.10.10. 17:28:15

nem az építési munkák a hibásak. 3évvel ezelőtt naponta kellett járnom reggelente a vonalon, és azért kellett az egy órával előtte indulóval mennem,mert a Báthory akkor is átlagban 100percet késett.Minden áldott reggel már előre ki volt pörgetve a 3számjegyű késés...

Ashi Valkoinen 2007.10.10. 21:18:00

Igaz, a Báthory tényleg állandóan 100 perc felett késik, késett és késni is fog.

magocska 2007.10.11. 08:01:03

Sajnos ez a megszokott, mármint a kosz. Ez van. Tenni úgysem tudunk semmit. Vagy IC-vel megyünk, vagy tűrjük.
A szappannak meg örülni kéne, mondjuk eldugult csap mellett nem sokat ér:) Én amúgy nem szoktam kezet mosni a vonaton, mert a víz is ismeretlen eredetű. Mondjuk nem is sokszor van rá lehetőségem -> nincs víz.

Lxxxx 2007.10.11. 09:17:43

Nos, ez egy teljesen átlagos MÁV-os utazás leírása. Sajnos.

Verbalis Inkontinencia 2007.10.11. 09:43:47

A komáromi vécén tényleg katasztrófa. Az egyetlen komfort, hogy víz van és a vécé lehúzható. Ajtón kilincs nuku=becsukni nem lehet, benn sötét, és papír? Áhh...úgyse találnánk meg a sötétben...Anno egy luk is volt, a nőiben, ahol az érdeklődő urak kukucskálhattak. Nem tudom, most van e, mert igyekszem elkerülni, h. használni kelljen, inkább kibírom.
A váróban pedig sztem évek óta élnek a csövesek - amikor elkezdtem az egyetemet jópár éve, már akkor is ott voltak.
Szerencsére max havi egyszer vonatozom, bőven elég is.

hattyú 2007.10.11. 10:46:54

Valamelyik régebbi (kb. másfél hónappal ezelőtti) hozzászólásomban már ajánlottam a komáromi várótermi WC megtekintését, örülök, hogy valaki lefotózta. Azóta már tudom miért ilyen a WC. Körülbelül két hete lekéstem a Budapestre induló 6:22-es gyorsat (reggel) és ott kellett töltenem az időt Komáromban a következő vonatig. Mivel hideg volt ezért beültem a váróterembe és volt szerencsém végighallgatni egy helyi karbantartó és a takarítónő beszélgetését (nem susogtak, teli pofával beszéltek, úgyhogy nem volt nehéz). Körülbelül az volt a lényeg, hogy odahívták a karbantartót merthogy folyik az egyik WC. Az nevetett, hogy ő szarik rá, nem csinálja meg, illetve majd mindjárt hoz egy szerszámot és elzárja végleg, mert az olyan emberek akik tönkretették nem érdemelnek senmmitse. A takarítónő erre ráduplázott és szintén: "az emberek ezt érdemlik ő leszarja nem törli fel". Nem kommentálom. Az a WC már 3 éve olyan, ha vannak is parasztok akik összetörik az ülőkét akkor is az utasok 90% biztosan nem ilyen és annak a 90%-nak a pénzén vehetnének új ülőkét meg csapot és rendberakhatnák meg megőrizhetnék...de nem érdemes folytatni, ilyen ganédombon élünk és kész. Egy takarítónő és egy karbantartó dönti el, hogy a komáromi WC milyen legyen...és nekem ne magyarázon senki, mert a saját fülemmel hallottam :D el tudom képzelni, hogy a főnökeik (hacsak nem ők irányítják ketten az egész MÁV nevű trágyadombot) milyen szuper szakik lehetnek, látszik a végeredményen...persze mindez csak kitaláció! Valójában minden oké és csak rinyálok! A késések sem igazak és meg kell érteni a MÁV-ot hiszen a fránya lengyelek a sok karbatartással keresztberaktak a NAGY MAGYAR PONTOSSÁGNAK! :( jaja.

Dr Borivoje Surdilovics 2007.10.11. 12:35:51

A váci,veresegyházi vonalon a takarítás 5 perc sincs.Leginkább azt a még megmaradt néhány szemetest ürítik. H nagynéha takarítanak abban sincs köszönet:egy nedves ronggyal (nem vödör vizzel)képesek felmosni az egész szerelvényt. Nekem mégis az ablakok tetszenek leginkább:nyáron nincsenek lehúzva,télen meg igen.Ember nincs aki kezelni tudná őket:olyan zár van rajtuk hogy a kalajnak sem jó hozzá a kulcsa.

Csakúgy kiváncsiságból érdeklődnék (hétha egy vasutas is olvassa): 1. már több mint tíz éve naponta utazok a vonaton,de soha nem láttam rendbontókat,firkálókat,rongálókat.Akkor mégis mikor és hol pusztulnak le a szerelvények?
2. mikor tűnik már fel a MÁV-nak hogy reggelente nemhogy ülőhely nincs a veresi vonaton,hanem még állva sem férünk fel mindig.(kb mint a 7-es busz)
3.A szerelvényeket kívülről miért nem kell időnként letisztítani?(ha másért nem hogy ki lehessen látni az ablakon)Amikor már elég mocskossak, jönnek a grafitisek és aztán csak a felújítás segít.

4. Ki látott mostanában pályamunkást,aki ellenőrzi a sínek állapotát,netán összeszedi a kidobott szemetet?
5. Hogy fordulhat elő a XXI. században, hogy a Nyugati-Fót közötti 15 Km-es távot jó esetben háromnegyed óra alatt teljesíti a vonat.(De igen gyakran késik a hazánkra jellenző extrém időjárási körülmények miatt)

krtek24 2007.10.11. 13:30:48

"már több mint tíz éve naponta utazok a vonaton,de soha nem láttam rendbontókat,firkálókat,rongálókat.Akkor mégis mikor és hol pusztulnak le a szerelvények?" - Akkor nyilván a vasutasok fújják össze őket a járműjavítóban :)

kiskicsicsiga 2007.10.11. 13:34:47

énis igyekszem elkerülni az állomási wct,dehát a szükség nagy úr...arra emlékszem,hogy volt egy idő,amikor direkt mindig bekukkantottam-még mindig folyik-igen,még mindig-merthogy hónapokon keresztül az egyik wc tartálya folyamatosan folyott.gondolom volt is vizszámla,dehát az már nem az ő gondjuk...
és igen,az is borzasztó,hogy belülről esetleg,nagyritkán még levakarintják az ajtót,nade mit érünk vele,ha kivülről rá van nőve a kosz?akkor se látni ki...
Egyébként hogy hol van kosz,meg hol nincs-volt már hogy az icn nem ültem a helyemre(volt üres hely bőven,1.osztály)-mert ragadt körülötte a padló.sőt,olyan is volt,hogy felszállás után helyet foglaltam óvatosan,a koszos ülőhelyeket kikerülve a 4.ülésre,és a kaluz mikor ellenőrizte a jegyemet,rámszolt,hogy fáradjak át a 2.osztályra...ja ,mondom,igy néz ki egy első osztály?az egyik vagon ajtaját nem lehetett becsukni pl...
a Báthory menetrendjébe pedig bele lehetne irni,hogy sokat késik...

Dr Borivoje Surdilovics 2007.10.11. 15:26:26

krtek!
cinikus megjegyzéseden csk te tudsz mosolyogni.Momentán én arra gondolnék, hogy amikor nem megy a vonat,hanem valahol pihentetik nem őrzik megfelelően és meglepik a csövesek.Nem is tudom hogyan lehetne úgy összefirkálni letépni bármit is,hogy egymást tapossuk még az ülések között is annyian vagyunk a vonaton.

krtek24 2007.10.11. 16:45:35

Dr. Borivoje Surdilovics!
Mivel nem ezt írtad, még páran biztosan tudtak rajta mosolyogni :)
A kiegészítéseddel már más az értelme...

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.10.13. 21:48:35

tavaly nyáron egyik éjjel az utolsó 23:40es vonattal mentem szolnokra... WC kinyit sötétség honol ezerrel... mondom akkor kinyitom az ajtót lássak is... WC CSÉSZE SE VOLT!!! grat máv :rant:

brown · http://magyarbeteg.info 2007.11.11. 19:44:19

Szerintem még elég jó képeket is kaptál el, van ennél rosszabb is..
süti beállítások módosítása