MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Tisztelt Utasunk...

2007. szeptember 26. - georgejr
A MÁV-os kollégák továbbra sem tudják mi a tisztelet sajnos. A tájékoztatásról meg egy szót se! Ha valaki azzal védekezik, hogy keveset keres, annak csak annyit: ő választotta... és az fizetése nem jogosítja fel a trehány munkavégzésre, tahó flegma viselkedésre. (Bocsi kivétel). Azt tudom, hogy buszra nem lehet felférni, de könyörgöm ha már a vonatra sem, akkor nagy gondok vannak.


Az ember lánya mindig reméli, hogy rendeződnek a dolgok, és végre nyugodt körülmények közt mehet be a munkahelyére dolgozni.

Azt szeretném megtudni, hogy mi az oka annak, hogy immár harmadik napja felháborító körülmények közt kell utaznom utastársaimmal együtt! Szokás szerint reggel várom a 06:41-es Szolnokról érkező gyorsított vonatot Gyömrőn, hogy 7 óra után néhány perccel beérjek a Keletibe, és még 8 előtt beérjek a munkahelyemre.
Persze a vonat késik, 7 órára már be is érkezik az állomásra, amin annyi ember van, hogy -néhány ember kivételével- NEM FÉRÜNK FEL!!!
És én még mindig az állomáson állok!!!


07:15-kor megjön a következő, amivel néhány perccel 8 után be is érkezem a Keletibe.
PONT EGY ÓRÁVAL A TERVEZETT IDŐ UTÁN!
És ezt a héten harmadjára művelik velünk.
Azt nem tudom a munkahelyemen meddig tolerálják, hogy 3/4 9-re érek be, de az biztos, hogyha kirúgnak kártérítést fogok követelni a MÁV-tól!
Mert felháborítónak tartom, hogy bármit megtehetnek, és sajnos meg is tesznek az utasokkal, hiszen tudják, hogy rájuk vagyunk utalva, hiszen valahogy el kell jutnunk a munkába.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy busszaL is tudnék járni.
Talán meg is teszem...

De előtte tudni szeretném mi az oka a héten zajló eseményeknek. Mert a vasuti dolgozó a kérdésünkre (jelzem udvariasan, nem ingerülten tettük fel a kérdést utastársainkkal!) flegmán annyit közölt nem tudja.
Hiszi a piszi, hogy három napos kinlódás után nem tudják!

SZÓVAL A KÉRDÉSEM MÉG MINDIG AZ, MIÉRT VAN EZ ÉS MEDDIG TART???

Egy "Tisztelt Utas"!


Csapkó Mária_MÁV-START_Ügyfélszolgálat írta:
 *Tisztelt Utasunk!                                               *

 * *

 * *

 Köszönettel vettük 2007. szeptember 12-én e-mailben tett észrevételét.
 Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni.

 2007. szeptember 12-én az Ön által igénybe vett  23349 számú vonat
 Budapest – Keleti pályaudvarra forgalomszabályozási okokból kifolyólag
 19 perc késéssel érkezett.

 A rendszeres késésre vonatkozó felvetésével kapcsolatosan szeretnénk
 tájékoztatni, hogy a vonatok menetrendszerinti közlekedését -
 kötöttpályás jellegéből adódóan - sajnálatos módon több tényező is
 befolyásolhatja hátrányosan. Ilyenek például a szélsőséges időjárási
 viszonyok (szél, vihar, villámcsapás), műszaki meghibásodások
 (síntágulás, jármű szolgálatképtelenség, felsővezeték-szakadás),
 balesetek, forgalmi nehézségek. Mindemellett a bármely okból megkésett
 csatlakozó vonat bevárása is adott esetben további késéseket
 eredményezhet járataink menetrendjében. A normál üzemmenettől való
 eltéréseket - a kötött sínpálya és a közlekedés biztonságának szigorú
 szabályozása miatt - nem lehet a közúti közlekedésnél megtapasztalható
 rugalmassággal kezelni, emiatt bizony többször előfordulhatnak késések.

 /A késésekből eredő kellemetlenségekért ezúton szeretnénk szíves
 elnézését kérni./

 Biztosítani szeretnénk, hogy mindent megteszünk járataink menetrendszerű
 közlekedtetésének biztosítása érdekében, és bízunk benne, hogy
 törekvéseinknek köszönhetően a későbbiekben egyre kevesebb
 kellemetlenséggel találkozik szolgáltatásunk igénybevételekor. Megkeresését még egyszer köszönjük. Reméljük, hogy a megélt problémák
 ellenére is megtiszteli Társaságunkat és akkor elégedett utasaink között
 üdvözölhetjük. ** *Csapkó Mária***

 Ügyfélszolgálati szakelőadó

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr22177420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.09.26. 11:46:56

Ezt a postot akár én is írhattam volna. Én is Gyömrőn várom a szolnoki/nagykátai/sülysápi vonatokat Pest felé. A héten minden nap, valamivel 7 előtt kiérve az állomásra, hatalmas tumultus fogad, látszik, hogy legalább félórája nem járt ott vonat. (A vonatok menetrendje ilyenkor: 6.41, 6.48, 7.01, 7.08, 7.21 és 7.28). Ma pl. a 6.41es érkezett 7 után valamivel, és valóban nem fértünk fel a vonatra, az emberek mint Indiában, fürtökben lógtak ki az ajtón, az utasok nagy része természetesen megvárta a következő vonatot. Hering módjára tömörülve, emberhez nem méltó módon álltunk egészen Pestig, persze a vona több helyen is megállt és percekig várt ilyen-olyan előző vonatokra... végül mintegy 30 perc késéssel érkeztünk aKeletibe. Ami pedig igazán vérlázító, hogy a táblán kiírva és a hangosbemondóban is 20 perc késés volt feltüntetve, miközben a táblák órái is igazolták a 30, néhány esetben 40 perces késést a vonalon...

Erről az untig ismert sablonlevélről pedig inkább hadd ne nyilvánítsak véleményt...

Szeptember elején felhívtam a MÁV-ot, akkor azt válaszolták, azért késik a vonat, mert vannak felszállók. Ma reggel azt mondta a hölgy, hogy a késés a túl sok és túl sűrűn indított vonat miatt van, ha ritkábban járnának, nem lenne késés.

Tehát szüntessük meg a járatokat és az utasokat egyaránt és akkor működni fog a MÁV.....................

Attila31 2007.09.26. 11:50:23

Magyarán azért késik a vonat,met sinen megy és nem tudja a késett vonat az esetleges pontos vonatot átugrani:-)
Amióta ez az elővárosi és ütemes baromság van,azóta vannak ilyen sűrűn és ilyen mértékű vonatkésések.Ez Svájcban tökéletesen működik,de itt...Sok vonat=sok késés.A MÁV-val sohasem leszel elégedett,de az sem biztos,hogy a busszal igen!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.09.26. 12:00:58

Én is utazhatnék busszal, de a felénk közlekedő helyközi járat ritka egy kényelmetlen, lepukkant állatfajta - néha igénybe veszem, de télen nem elegendő a fűtés és a 62 perces út alatt széjjelfagyok.

Az pedig már csak hab a tortán, ahogy a MÁV és a Volánbusz közös együttműködéssel tönkrevágta a busz-vasút összeköttetést hétvégén: a helyközi járat Gyömrő távoli részeiről, Péteriről, stb. szállítja az utasokat a vonathoz, óra 38kor van a vasútállomáson. A vonat pedig óra 33-kor indul Pestre... szóval hétvégén
a. gyalog megyek 6 km-t a vonathoz
b. kunyizok fuvart valakitől
c. várok 55 percet a következő vonatra
d. otthonmaradok :D

Tibee 2007.09.26. 12:07:44

/"A késésekből eredő kellemetlenségekért ezúton szeretnénk szíves
elnézését kérni."/

Térítse vissza a jegy árát, és akkor talán elnézzük!
Lehetne 1 perc 1%.

Atika!!! 2007.09.26. 13:47:29

"csak annyit: ő választotta..."

szociologus 2007.09.26. 13:50:56

Ma reggel már Sülysápon sem lehetett felférni. Én ugyan a 6:51-essel akartam menni, de akkor sztem a korábbi gyorsított érkezett be. Tömve, mint a 7-es busz csúcsidőben. A peron + tele volt emberrel. Fel is préselődhettek kocsinként úgy 2-en. A nép nagy része felszált a Nagykátai személyre én megvártam a gyorsítottat, ami valószínűleg a tervezett vonatom volt, csak 1/4-ed óra késéssel. Reménykedtem, hogy Mendén megelőzzük a személyt. Hát nem. Pestig minden állomás előtt megálltunk... Nesze neked zónázás. 8:20-ra voltunk a keletiben. Éljen. 32 perces út 90 alatt...

VisszatérőJeti 2007.09.26. 14:02:19

Kitörni!
Visszalőni!
Barrikádharc!
Ajtóletépés, baccpapucs a pofájukba!

Layosh 2007.09.26. 14:34:00

Én 3 évig jártam vonattal Tápiószecsőről. Ott még fellehet férni, de Sülysápon már nemnagyon. 2 évig busszal jártam, na az sem jobb, csak akkor ha valahonnan a közelből érkező buszra száltam fel. Mostmár pestre költöztem, egy darabig kihúzom itt, legalább nem kell korán kelni.

hagymácska 2007.09.26. 14:53:36

na én meg akkor dobtam hátast mikor kiderült h. a vonat drágább, hosszabb, koszosabb mint a busz legalábbis 3 órás távolsági szinten..ja és még át is kell szállni h.Pestre érjél.. na egy vicc az egész és mi meg csak dotáljuk-dotáljuk évről-évre..

Big-B 2007.09.26. 15:44:56

Aki dolgozni jár, az nem lehet sikeres ember.

pinmik 2007.09.26. 15:53:17

Ebben van valami!
De ha mégis sikeres lehetnél ennek ellenére, majd a MÁV meggátol!

pinmik 2007.09.26. 15:55:46

Amúgy nem értem, hogy a "MÁV" és a "tisztelet" szavak hogy kerülnek egy topicba! Ez csak költői kérdés volt...

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.09.26. 15:58:19

20 perc a keletibe? koltozz pestre, en annYi ido alatt erek ki a 18bol kokire bkv-val, gyalog is annyi lenne csak utalok gyalogolni. egyebkent van egy masfel mazsas rokonom aki sulybe mindig felfer, tessek peldat venni rola :D peteribe nincs allomas egyebkent? vagy az masik peteri? monor mellett

Istennő · http://www.veledutaztam.hu 2007.09.26. 16:20:37

Én is arról járok. Könnyű azt mondani, hogy költözz Pestre. Mondjuk ma egész jól szórakoztam, mert találtam egy honlapot, pont az ilyen szitukra: veledutaztam.hu Legyintsetek az egészre, nézzétek a csajokat, pasikat. A MÁV már csak ilyen... Egy ismerősöm 1 óra alatt jár be Nagykőrösről. Egy másik ugyannyi idő alatt van bent 3.kerületből... :-)

üvöltő dervis 2007.09.26. 18:55:56

Én rászorulok a MÁV-ra, alapból nincs is vele bajom. Egyszer azt mondja meg nekem valaki, hogy a Váci vonalon mikor cserélik le a hányás kinézetű vonatokat a szép pirosakra? :) Tudom nekünk nem jár. a kommunikációról meg annyit, hogy a késéseknél is csak azt vallják be amit már jócskán túlléptek. Értsd: 20 perces késés után a hangosból>> Tájékoztatjuk a tisztelt utazóközönséget, hogy a XX szerelvény előreláthatólag 10 percet késik. ez a lol.

kovácspéterke 2007.09.26. 19:01:20

Forgalomszabályozási okok, hihihi.
Ez aztán mindenre ráhúzható.

Celtic 2007.09.26. 20:34:09

"annak csak annyit: ő választotta..."
Miert kell vonnattal jarni?
"annak csak annyit: ő választotta..."

Nem ilyen egyszeru ez.

petya.bacsi 2007.09.26. 21:03:46

Késés

történhet
-forgalmi ok
-műszaki ok
-vis maior

és egy új fogalom:

-forgalomszabályozási ok

magyarázni azt nagyon tud a MÁV. de szolgáltatni...

knif3 2007.09.26. 21:11:53

Birom, h egy rakás okot felsorol, de ezek közül egyáltalán igaz vmelyik?

üvöltő dervis 2007.09.26. 21:46:34

sűrűn járó piros vonatot mindenkinek, a forgalomszabályzóknak meg belezőkarmolót.

iurko 2007.09.26. 23:42:13

Csapkó Mária szakelőadónak egy laza kiruccanást kellene tennie a MÁV ZRt. által biztosított szabadjegyével (ingyen) a nem EU tag Svájcba. Svájcról azt érdemes tudni, hogy a vasútvonalak 100%-a villamosított és a legelhagyatottabb mellékvonalon is óránként közlekednek a szerelvények, ütemes menetrend szerint. A nagyvárosok közelében pedig egész éjjel zakatolnak a vonatok a buliból hazatérő svájci ifjúsággal. Lehet arról beszélni, hogy a svájciak milyen gazdagok, de nem mondható el róluk az, hogy szórják a pénzt. Az ottani vasutakon az 1960-as években gyártott vagonoktól kezdve a vadiúj motorvonatig mindent megtalálhatunk. A járműállomány színesnek, már-már tarkabarkának tűnik a szemlélő számára.

Úgy gondolom, hogy Csapkó Mária (is) egyetért velem abban, hogy Svájcban keményebbek a telek. Ennek ellenére a késést hírből sem ismerik.

Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a jóval nagyobb forgalmat lebonyolító svájci vasút, jóval mostohább időjárási körülmények között, kevesebb alkalmazottal hogyan képes olyan szolgáltatást nyújtani, hogy az ilyen levelek megírásának és az ilyen blogoknak ottani körülmények között nem lenne létjogosultsága?

hattyú 2007.09.27. 07:16:37

Svájc és Magyarország egy topicban? Ráadásul vonatok terén? Ez bizarr :)

iurko: "Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy a jóval nagyobb forgalmat lebonyolító svájci vasút, jóval mostohább időjárási körülmények között, kevesebb alkalmazottal hogyan képes olyan szolgáltatást nyújtani, hogy az ilyen levelek megírásának és az ilyen blogoknak ottani körülmények között nem lenne létjogosultsága?"

hát szerintem ezt a kérdést nagyon sok területen fel lehetne tenni, nem csak a MÁV-al kapcsolatban...de hidd el felesleges... :)

subotei 2007.09.27. 10:06:20

Forgalomszabályzási ok például, ha az, aki a forgalmat szabályozza, el- vagy lesz*rja, vagy nem ért hozzá. Csak így jobban hangzik.

Peron8 2007.09.27. 20:24:46

Nem kell itt egy vonatot se megszüntetni, csak átszervezni..ami egyeseknek nem lesz jó hir...ugyanis ha megszüntetnék a gyorsitottakat, -max csak 7 végén egy egy közelekedne- ezen is háborognának...
de gondolom reggeli csúcsidőben bp fele sok az utas minden állomáson és megállóhelyen.
na ehhez ki mit szólna ?
várom a véleményeket ....