MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

'Metró ez bazmeg?' - Videóbizonyíték arról, hogy szopat a MÁV

2007. szeptember 17. - georgejr
From Homár:

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr53167585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

államcsőd · http://www.allamcsod.hu 2007.09.17. 10:52:08

hol itt a gond? a csaj sétált a vonat mellett, elment a nyitott ajtók mellet, és b*szott felszállni. mire várt?

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2007.09.17. 11:41:23

Dettó...legalább három ajtó mellett sétáltak el, ráadásul igazán felrakhatták volna az első kocsi első peronjára is a biciklit.
Egyébként az egész szándékos vonatlekésésnek tűnik...én legalábbis egyszer sem videóztattam magam, miközben szállnék fel a vonatra.
A végén pedig a nő stílusa...és még a MÁV-osok a bunkók.

hattyú 2007.09.17. 14:23:14

ne hari, de ez szerintem is egy szándékosan kitalált felvétel. elsétálnak szinte az egész vonat mellett...szarnak felszálni és azt sem látom, hogy a kalauznak hol szóltak volna intelligensen rendesen és azt sem, hogy miért volt ott éppen egy kamera. ez egy szép kisfilm, de nem hiszek nektek ez egy műbalhé a biliben. ettől természetesen még a MÁV ugyanúgy genya marad és előfordul ugyanez a valóságban is (láttam már ilyet), de az ilyen filmekkel pont azt érik el, hogy komolytalan lesz a kritika. szóval gratula nektek.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.09.17. 14:50:49

Idézem a cikket. Bár ettől még lehet megrendezett a dolog:
"Egyszerű kis eset lenne, de a hangulatos videófelvétel igazi gyöngyszemmé avatja azt, ahogy Istvánékat otthagyja a vonat a balatonszemesi állomáson. Komplett abszurd dráma: befut a vonat, nulla másodpercnél tartunk, a kis társaság elkezdi hátrafelé tolni a feladásra szánt bringát, közben odakiáltanak a kalauznak, hogy hol a poggyászkocsi, aztán a vonat 29 másodpercnél elindul, és otthagyja őket. Az eset leírása István klaviítúrájából hajtás után.


Kedves Homár!

Nyaralásunk során volt "szerencsénk" találkozni életünk eddig leggyorsabb vonatával....

Balatonszemes - 2007.08.28. 20:17. Déli pu.ra tartó vonat.

Kimentünk az állomásra, poénbólelkezdtünk videózni, és gondoltuk felvesszük, ahogy kedves kolleganőmnek feldobjuk a kerékpárját a bicókocsiba.
Mivel az a bevett szokás, miszerint a bringáskocsi a vonat elején vagy végén helyezkedik el, már naon sokszor megdölt, ezért beálltunk kb középre.
Megjött a vonat az első kocsi elsőosztályú, tehát oda nem rakhatjuk fel. Elkezdtünk hátrafelé menni, és keresni a bringát.
A kalauz a 43.másodpercnél kezd el villogni, és simán látta, hogy tolljuk hátra a bringát a tárolókocsihoz. még kiabáltunk is neki, és mielött még villogott volna oda is szóltunk, hogy hol a bringáskocsi.
A vonat 0:23-0:52-ig, azaz 29mpig volt az állomáson. Egy felszálló volt még mellettünk egy öreg bácsi csomagokkal, és 2en szálltak le.
A kaller láthatta hogy a vonathoz megyünk, mivel már az aluljáró lépcsőjét, ahol elhagyhatjuk az állomást már elhagytuk, és csak a vonatra tudunk felszállni...
Miután elment a vonat a hatalmas agyi kapacitással rendelkező helyi mávos csak mekegett makogott...:)
És azért az milyen már Európában, hogy a fővárosba hétköznap 20:17 után már nem indul vonat a Balaton mellől? Mert még siófokról sem megy, vagyis ezt mondta a sínbohoc:P

Kolleganő másnap reggel hazament, és a Déliben megtette a szükséges lépéseket, vagyis panaszt tett, amit majd ő elmesél, de a mávnál a panasztevéshez kb. bekisérnek a wcre, ráírod a papírra, és kitörlik vele."

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.09.17. 15:21:30

hattyú 2007.09.17. 14:23:14

...miért volt ott éppen egy kamera...
elárulom, ma már nagyon sok mobiltelefonban van. a képminőség is ezt támasztja alá. Szólhattak is a kallernak, még ha ez nem is hallatszik a felvételen, a mobiltelefon mikrofonja ugyanis nem a kamera felőli oldalon van, nem feltétlenül hallható minden a felvételen.

Vérforraló, persze a kollegina is felpattanhatott volna a bringára, míg a kísérő szólhatott volna a kallernak.

Adani 2007.09.17. 17:46:26

Ilyenkor én azt csinálnám ,h a legközelebbi ajtón felszállnék bringával együtt aztán majd megkeresem utána már a vonaton a bringás kocsit, vagy ahová lehet tenni, és akkor legalább nem késem le emiatt.

Gobbihilda 2007.09.17. 18:20:48

Ha jól megnézem a felvételt, akkor látszik, hogy a párocska nem nagyon töri össze magát, hogy eljusson az utolsó kocsihoz. Az elején még szedik a lábukat, aztán már csak sétálnak. E jelekből - a kalauz, mozdonyvezető és a forg. szolg. tevő - JOGOSAN ítélte úgy, hogy nem a vonat leendő utasai ballagnak(!) a szerelvény mellett.
A fentebb említett 3 (három) MÁV alkalmazott NEM hibázott, mivel nem volt egyértelmű utalás a párocska részéről arra, hogy az állomáson tartózkodó vonatra kívánnak felszállni.
Summa summarum csatlakozom azokhoz a véleményekhez, amelyek egy szándékos vonatlekésés dokumentálását látják a topic-ban.

Peron8 2007.09.17. 19:15:12

Csupán kérdéseket tennék fel....
Látjátok hogy kihalt az egész állomás, jön a vonat, mikor majdnem megáll csak akkor kezdtek el szép komotosan tolni a kerékpárt,és együtt keresni a brigaszállitó kocsit miért?
Elhaladtok a kalauz mellett, én többször megnéztem a felvételt, de hogy rendesen odaszóljatok neki, ,,ne haragudjon a kerékpárszállító kocsit keressük, merre található?,, erre a kérdésre biztosan segitőkész lett volna, de nem tovább toljátok a kerékpárt, elhaladtatok mellette, miért?
Miért nem tudott valamelyikőtök ráülni a bringára, és tekerni kicsit gyorsabban, -miközben kb a3. kocsinál álló -kalauznak illedelmesen odaszoltok, hogy a bringaszállitó kocsit keressük, mi is ezzel a vonattal szeretnénk menni?
igy könnyű csepülni a MÁVos alkalmazottat hogy ilyen meg olyan...
Mert tök úgy néztetek ki, mint akik nem is a vonattal akarnak menni...
Erre nem gondoltatok, hogy a kalauz azt hihette hogy nem is vonattal akartok elmenni, hanem csak sétálók vagytok ?
Elég ennyi kérdés szerintem, aki megnézi a felvételt, tudja a válaszokat....
Valamibő kelett a ,,balhé,,

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.09.17. 19:41:16

Ha párocskáról beszélünk, ki az a 3. személy, aki a videót veszi, és mit keres ott?:) Miért most került elő a felvétel, és miért nem már másnap? Én tuti nem bírtam volna eddig húzni a dolgot. Ez a videó a régi kandikamerás videókra hasonlít, mikor pont véletlen azt veszik fel, hogy valaki beleesik a medencébe, elesik a lépcsőn, stb. Ott is pont volt egy kamera, de senki nem tudja, miért. Azt sem értem, egy világító ablakú vonatra miért mondják azt, hogy tehervonat:) Amennyiben igaz a felvétel, abban az esetben is hibának tartom, hogy a felszállási szándék töredékét sem látom. Mit gondoltak, azt a 2 percet, amig a vonat végére elcammognak, majd megvárják?

trewq 2007.09.17. 20:04:29

Akkor most szabad a peronon kerékpározni vagy nem?

A legegyszerűbb az lenne, ha minden vagonban lenne hely 2-4 kerékpárnak. Ha éppen nincs kerékpáros, akkor poggyásztartónak vagy állóhelynek is lehet használni a kialakított részt.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.09.17. 21:00:48

Ingyen Online TV · www.itv.at.hu 2007.09.17. 16:08:58
Miért? Szabad bringázni a peronon?

trewq 2007.09.17. 20:04:29
Akkor most szabad a peronon kerékpározni vagy nem?

Nem...
ennek ellenére ha kell, ha nem, aki bringával van, felül rá...

kenshikun 2008.06.22. 18:25:06

Megmondom őszintén szállítottam én már bringát a mávval, és eddig semmi gondom nem akadt vele. Beálltam kb peron közepére, amint elment az első vagon eldöntöm, hogy előre v hátra és elindulok, mire megáll már a végén vagyok. Sajnos nekem is inkább arra utal a dolog, hogy ez egy szándékosan megjátszott eset.
süti beállítások módosítása