MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Majdnem Mortal Kombat a Nyugati karámnál

2007. július 21. - georgejr
Már hallottunk aggresszív bkv ellenőrökről, de még nem vol szerencsénk a Nyugati karámnál szolgáltatot teljesítő birodalmi lépegetőhöz. Eddig.


Tisztelt mindenki


2007. július 20. reggel 9: 08 perc körül. Én a Vác-Budapest vonalon utazom rendszeresen bérlettel. Mivel kapukat építetek a Nyugati pályaudvaron néha elég nehéz a ki bejárás a peronon. A jegyeket, bérleteket ellenőrző takarító és biztonsági őrnek álcázott hajléktalan kinézetű emberek ellentmondás nem tűrő hangnemben és stílusban kérik a papírjainkat. Mivel képtelenség ellenőrizni ennyi embert, így aki nem szimpatikus nekik elé álnak meg fogják a karjukat és elkezdik ráncigálni őket. És nem épen kulturált módon veszik rá az embereket, hogy megmutassák jegyüket, bérletüket. Nekem épen az jutott hogy a karomat megfogta az egyik ember én természetesen nem, hagytam és kirántottam. Bár sok esélyük nem lett volna, mert elég képzet ember vagyok ilyen téren nem bántottam őket. Csak utánam szóltak hogy majd jól nyakon vágnak meg egyebek. Mire én megjegyeztem nem biztos, hogy sok esélyük lenne, és ere békén hagytak. De kérdem én mi jogon, korlátozzák az emberek személyi szabadságát olyan emberek, akiknek semmilyen jogosultságuk sincs. Pláne hogy meg fogja a karomat és elkezd rángatni. Gondolkoztam, hogy feljelentsem őket, de sok értelmét nem láttam. Majd a Máv előbb utóbb elkezd gondolkodni, hogy mért csökken a vasúti forgalma. 24000 Ft a bérletem de már gondolkozom erősen, hogy jobban járok, ha autóval megyek a munkahelyemre. Talán oda
kellene figyelni, hogy milyen embereket alkalmaz a Máv mert így nem sok jövőt, jósolok nekik. A pontosságról meg ne is beszéljünk. A dugóbban legalább tudom, hogy mért kések el és nem zaklat senki.

Üdvözlettel egy utas.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr27122315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökmindeggyki 2007.07.24. 16:07:58

Banyek, te is egyszerű vagy mint a fakocka! OKÉ hogy a MÁV egy nagy adag fos, de te sem vagy különb...

Napsugrar 2007.07.24. 17:52:08

Tökmindeggyki: azért a jómodort megtarthatnád!

Talán segítene a dolgon, ha az elvileg "tájékoztatásra használt" hangszórókon szólnának előre, hogy vegyük elő a jegyeket, mert a kijáratnál ellenőrök dolgoznak. Igazán kellemetlen, amikor az utolsó pillanatban kapom elő, mivel nem mindig kérik, és számitok arra, hogy ismét csak a kaput támasztja az ellenőr. Pedig nem ...

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.24. 18:40:52

a hangnem tényleg lehetne finomabb

Fedup Sári 2007.07.25. 16:35:04

Jogi álláspontom szerint, ha késve érkezik a vonat (i.e. eleve hibásan teljesítenek) nincs joguk arra, hogy a pályaudvar elhagyását bármilyen módon meglassítsák, a kijáratokhoz/lejáratokhoz vezető legrövidebb utat leszűkítsék/elzárják, és újabb jegyellenőrzést végezzenek, és a további késleltetéssel további szubjektív/objektív kárt okozzanak a menetdíjat megfizetett utasoknak.

A karámőrök ilyenkor legfeljebb elnézést kérhetnek, de nem a jegyeket.

Amúgy természetesen senkihez még csak hozzá sem érhetnek semmilyen körülmények között.

Nem is beszélve arról, hogy nincs is érvényes üzletszabályzatuk (ld. másik topikban), amire esetleg mutogathatnának, hogy a jegy megvételével/az utazás megkezdésével ráutaló magatartással ehhez az ellenőrzéshez is hozzájárultál.
süti beállítások módosítása