MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Öregeket és kismamákat kínzott a MÁV a hőségben

2007. július 16. - georgejr
APE kiegészíti a homáros cikket:



A Midnight Express, a vágányzár és az Ikarus esete..

A sztorit nem részletezem, mert azt már utastársam megírta a homárra (is).
Negyed óra után jött egy ezeréves sárga ikarus, aztán kb 20-25 perc amig egy zöld ikarusz is odakeveredett valahonann..
Mi harmadjára fértünk fel a buszra. Ez a busz az első volt, csak addigra már fordult egyet..
Szóval nagynehezen feltuszkoltuk magunkat, muszály volt mindenkinek, mert aki itt lemarad az a vonatról kimarad. ezzel az utolsó busszal jött a kalauz is.
Pechünkre egy enyhén italos koma is mellénk szállt fel, aki már várakozás közben is hangosan anyázott (jogosan) és bizonygatta hogy ő bizony arabokkal is dolgozott már együtt! Bár ez utóbbiban nem értettem az összefüggést :)
Szóval nem nagyon tudta magát tartani önerejéből a zötyögő pattogó buszon a barátunk és mindenkinek nekiverődött aki testközelben volt.
Volt aki azt kifogásolta hogy nem mondták be hová megy a busz és "lehet hogy a vágóhídra visznek minket".
Szóval a buszozás is egy élmény volt..

Ismét megbizonyosodtam arról, hogy milyen csodás a magyar vasút!
Máshol ilyenért már fejek hullanak, itthon meg évente többször is képesek ezt eljátszani
következmények nélkül sajnos.. a többmillió forintos végkielégítés az persze jár, mert olyan nagyszerűen végzik a munkájukat odefenn!
Csak gratulálni tudok nekik!

Üdv.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr71119231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedup Sári 2007.07.16. 21:36:32

Az ilyen és ehhez hasonló _nap_mint_nap_ megtörténő esetek miatt gondolom azt, hogy ezekkel a senkiházi szemétládákkal nem érdemes leállni bratyizni, és kitakarítani helyettük néhány kocsit... Ezeket az embertelen cselekményeket tudatosan követik el, miközben a sajtó felé optimista nyilatkozatokat tesznek, csak azért, hogy lezüllesszék a vasutat, illetve hogy addig is az állami pénzeket magánzsebekbe kanalizálják. (Akinek nem inge... ld. jóságos kalauz, aki kitelefonálta a lelkét; de ha már itt tartunk, ő vajon megírta a jelentését az esetről, és továbbította azt a megfelelő helyre, vagy pedig egyszerűen úgy töltötte ki a menetlevelet, mintha minden rendben lett volna?)

Sajnos itt tartunk 2007-ben.

petya.bacsi 2007.07.16. 21:58:18

:( szerintem egy ilyen malőr miatt senki sem vonható felelősségre. hiszen "műszaki" és "forgalmi" okokból szinte mindig késik a vonat, utastájékozatatás meg nincs.

gondolom mindenkinek van véleménye az egészről, egy rövid sztorit mesélnék: emlékszem, hogy osztálykirándulásokon a vasutas-gyerkőc a padból szinte kiesve javasolta, hogy vonattal menjünk kirándulni. na ja, mert ő INGYEN utazott.
szerintetek ha egy tollvonással elvennék a vasutas dolgozók családjától az INGYEN jegyet, akkor mit szólnának? akkor is lelkesen utazgatnának, amiért mi fizetünk?
mert a diákok, hallgatók, sőt, már a nyugdíjasok is fizetnek, ha vonatozni kényszerülnek, nem is keveset! A vasutasok családtagjai miért utaznak INGYEN?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.16. 23:08:38

A Midnight Expresses Bhv-t én is láttam asszem Kökin.

zipi 2007.07.16. 23:40:52

ez semmi a MÁV mai műsorához képest...
az történt, hogy du. két óra körül felszálltam Szentlőrincen a Keletibe menő IC-re. az még csak a kezdet volt, hogy sem dohányzó sem müködő légkondival rendelkező kocsi nem volt. Dombóvár után nem sokkal megáll a vonat, és bejelentik (hivatalosan a hangosbemondón), hogy határozatlan időre áll a vonat. Remek 40fokban tűző napon megállunk egy kis falun, kb 50 km-re a 6-os úttól. A kalauz közben végfut a vonaton és közli mindenkivel, hogy "pályaégés" van, nincs mit tenni állunk amíg el nem oltják. Vicc :) 3 órán keresztül álltunk körülbelül, ez idő alatt elfogyasztottam a büfé kocsiban 2 fél literes hideg ásványvizet. A 2. órában közölték, hogy dejó visszatéritik a jegyárakat (erről írtak valami igazolásfélét is) ami jogosít a büfékocsiban egy vízre (ami természetesen 3 dl-es meleg ásványvíz volt), és akkor még nem ejtettem szót az ájuldozó idősökről, a gyerekkel utazó kismamákról, a Ferihegyre utazó társaságról akik megkérdezik a kalauztól, hogy esetleg nem tud mondani valami pontosabbat. Hát 8-ra beérünk...(5-re kellet volna eredetileg), nekik 9-kor indul a repülőjük. Válasz: ne aggódjanak, a MÁV megtéríti a repülőjegyük árát... A srác aki átszálással szeretett volna eljutni Balatonfüredre, természetesen lekési a csatlakozást így már nem ér oda munkába a főnöke pedig közli, hogy hát ne lepődjön meg ha legközelebb már nem kell vonatra szállnia. Nagy nehézségek árán 8 óra körül beértünk a Keletibe. Irány a pénztár. Kígyózó sorok, alap... szerencsénkre megnyitnak egy kasszát így hamar sorra kerülünk, ámbár látjuk, hogy egy-két társaságot már visszapenderítettek a kasszától mi mégis megpróbáljuk. Odanyomjuk a pénztáros néninek a kalauzoktól kapott "igazolásokat". Erre közli, hogy mi a probléma? :) Felvázoljuk neki a MÁV-val eltöltőtt kellemes óráink alatti történéseket. Erre közli, hogy ez nem a MÁV hibája úgyhogy ő nem téríti vissza pénzt (emlékeim szerint mintha a MÁV Start már csak természeti csapás esetén nem téríti vissza a pénzt). A sorban mögöttünk álló hölgytől kapunk egy tippet, hogy a "légkondi". Már csak azért is odavágjuk, hogy légkondi. Erre néz egyett a pénztáros néni, és azt mondja az nyolcszáz-valamennyi forint, és a kezünkbe nyomja. Erre barátnőm megkérdezi, és ezt szó nélkül nem kellett volna odaadnia??? Erre a hölgy: NEM!

Kósa Gergely

zipi 2007.07.16. 23:45:31

ez semmi a MÁV mai műsorához képest...
az történt, hogy du. két óra körül felszálltam Szentlőrincen a Keletibe menő IC-re. az még csak a kezdet volt, hogy sem dohányzó sem müködő légkondival rendelkező kocsi nem volt. Dombóvár után nem sokkal megáll a vonat, és bejelentik (hivatalosan a hangosbemondón), hogy határozatlan időre áll a vonat. Remek 40fokban tűző napon megállunk egy kis falun, kb 50 km-re a 6-os úttól. A kalauz közben végfut a vonaton és közli mindenkivel, hogy "pályaégés" van, nincs mit tenni állunk amíg el nem oltják. Vicc :) 3 órán keresztül álltunk körülbelül, ez idő alatt elfogyasztottam a büfé kocsiban 2 fél literes hideg ásványvizet. A 2. órában közölték, hogy dejó visszatéritik a jegyárakat (erről írtak valami igazolásfélét is) ami jogosít a büfékocsiban egy vízre (ami természetesen 3 dl-es meleg ásványvíz volt), és akkor még nem ejtettem szót az ájuldozó idősökről, a gyerekkel utazó kismamákról, a Ferihegyre utazó társaságról akik megkérdezik a kalauztól, hogy esetleg nem tud mondani valami pontosabbat. Hát 8-ra beérünk...(5-re kellet volna eredetileg), nekik 9-kor indul a repülőjük. Válasz: ne aggódjanak, a MÁV megtéríti a repülőjegyük árát... A srác aki átszálással szeretett volna eljutni Balatonfüredre, természetesen lekési a csatlakozást így már nem ér oda munkába a főnöke pedig közli, hogy hát ne lepődjön meg ha legközelebb már nem kell vonatra szállnia. Nagy nehézségek árán 8 óra körül beértünk a Keletibe. Irány a pénztár. Kígyózó sorok, alap... szerencsénkre megnyitnak egy kasszát így hamar sorra kerülünk, ámbár látjuk, hogy egy-két társaságot már visszapenderítettek a kasszától mi mégis megpróbáljuk. Odanyomjuk a pénztáros néninek a kalauzoktól kapott "igazolásokat". Erre közli, hogy mi a probléma? :) Elmeséljük neki a MÁV-val töltött kellemes órákat. Erre közli, hogy ez nem a MÁV hibája ő nem térítheti vissza pénzt (emlékeim szerint a MÁV Start már csak természeti csapás esetén nem téríti vissza a pénzt). Áll leesik, hangosan kiabál. A mögöttünk álló hölgy add egy tippet, hogy a légkondi nem müködött akkor kérjünk azért pénzt. Szólunk a légkondi miatt, a pénztáros néni lenéz, majd felkapja a fejét és közli, hogy nyolcszáz-valahány forint, és kiadja a pénzt. Erre barátnőm megkérdezi, hogy ezt nem kellett volna odaadnia szónélkül??? NEM!

Kósa Gergely

efi 2007.07.18. 09:06:50

Most nem azért, de a vasutasok ugyanazon okból utaznak ingyen, amiért az ELMÜ-sök féláron kapják az áramot, a T-Com-osok a telefonálást, mások a szolgálati kocsit, ingyenjegyet stb, stb, meg amiről még nem is tudunk. Szinte minden nagyobb munkahelyen van valami "specialitás"

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.07.18. 14:51:18

a vasutasok családja azért utazik ingyen, mert különben senki nem menne vasutasnak

efi 2007.07.18. 15:29:44

Szerintem kevered a tanárokkal a dolgot :) /nyári szünet esete/

Napsugrar 2007.07.18. 15:45:20

Januártól, ha jól tudom, már csak a személyszállításban (Máv-Start) dolgozók családtagjai kaphatnak ilyen kedvezményt.

petya.bacsi 2007.07.18. 19:47:26

Efi, álljunk meg egy szóra: igen, lehet, hogy van ilyen juttatás a T-Comosoknak, meg az ELMÜ-söknek.
De ez a MÁV-os juttatás nem hozható párhuzamba az említett juttatásokkal.

Napsugrar 2007.07.18. 21:06:10

petya.bacsi: CSAK! Kiváncsi lennék, hogy miért más a MÁV-os juttatás. Az ELMŰS családtagoknak a nyakában külön mérőóra van, és csak a különbözetet fizetik? Vagy a céges autóban utazó papa utánfutón utaztatja a családját (vagy a család majd vonattal utazik a céges nyaralóba)? Ez sántit ...
Csak azért szekáljuk a MÁV-osok családtagjait, mert sérelem ért? (A MÁV nem csak a személyszállításból áll, de gondolom ez stim.)
Az én édesapám a MÁV-nak élt. A hét minden napját bent töltötte az irodában, nem túlzás még vasárnap sem láttuk, max az ebédnél (figyelmedbe ajánlanám Moldova György: Akit a mozdony füstje megcsapott, 1977). Mindig megkövetelte a rendet abban a műhelyben,és azon a részen, ahol vezető volt. Amikor meghalt, az emberek nem épp szép szavakat skandáltak rá, mert a pókhálót is kiszedette a sarokból!!!!- persze amíg élt nem nagyon merték mondani. És az is igaz, hogy ez már a múlt...

de erről szivesen nyitnék veled vitát, más keretek között... Ha érdekel még képeket is tudok neked küldeni egy másik rendszerről, ahol igenis működtek a dolgok.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.18. 22:43:18

efi, felháborító! Postásoknak nincs ingyen levél:(
süti beállítások módosítása