MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Amikor a hangos nem tudja, hogy mit beszél

2007. július 09. - georgejr
Miki csak haza akart menni Békéscsabáról Mezőberénybe. A hangos azt mondta megáll a vonat. Nem állt meg.

"szombat... reggel.... 7:55 ös vonat Budapest Keletibe igyekszik. a kedves utas is a vonatra, főleg akkor amikor bemondja h Mezőberény-Gyoma Mezőtúr-szolnok állomásokon át Budapest keleti pu.
a vonat csak a felsorolt állomasokon és megállohelyeken megáll! szuper akkor megyek haza, még elég hamar haza is érek.... ja persze.... Berényben lassit egy kicsit, aztan nem áll meg. csak gyomán! ott a kedves bakter könnyesre röhögi magát h hetente van mindig vagy 10-15 ember aki megszivja. mert még mindig nem állitották át a hangost
csabán. dejo! majd 9:17kor ment viszafele berénybe. hazaértem végül 200 HUF plussz bánta mert nem akartam kockztatni azzal h nem hiszi el a sztorimat a vonaton levő kaller.

jegyzőkönyvet majd küldik állitolag postán. ha megkapom, akkor majd ha
kell neked akkor odaadom nagyon szivesen.


páááá"
Várjuk szeretettel

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr50114875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.09. 21:21:40

Ha a kijelölt megállóhelyen vagy állomáson nem áll meg a szerelévny, akkor használható a vészfék. Mivel a hangosbemondó bemondta, hogy mezőberényben megáll, ezért nem büntethetnek meg, ha meghúzod a vészféket. Mondjuk hasonló velem is történt, csak ott az a gond, hogy az Esztergomi járatnak van olyan variációja, ami Ürömben vagy Szabadságligeten, vagy mindkét helyen nem áll meg. De a táblára minden variáció személyként van kiírva, és nem írja, hogy hol nem áll meg, csak a hangsból derül ki. Desirón ott a műnéni meg a vezető is tud beszélnbi a mikrofonba, de egyik se tájékoztat, hogy xy megállóban nem fogunk megállni. Jegyemen rajta van, hogy Ürömig szól, keller egy szóval nem mondja, hogy ez a vonat nem jó nekem, mert ott nem állunk meg. Szerencsére Solymáron hamar jött vonat, és visszafelé nem volt kaller.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.10. 00:33:29

Délibe folyton bemondják, hogy "csak 2. oszt. kocsikkal közlekedik" erre van benne 1.oszt is, 3 kocsi rész. Ha valaki nem figyel és oda ül le, akkor bünti is lehet belőle, kallertól függ. Nem olyan rossz, mint Miki esete, de bosszantó ez is.

T. bátya 2007.07.10. 08:04:39

Aranyos.
Nekem is van félig-meg-nem-állós élményem. Még megboldogult egyetemista koromban jártam úgy, (2 alkalommal is !), hogy a vonat elfelejtett megállni, a megadott állomáson (vagy Apafa, vagy Bocskaikert) és amikor észbe kapott valaki, akkor visszatolatott. Úgy egy jó 500-1000 m-t. Nekem nagyjából mindegy volt, mert én nem ott akartam leszállni, csak vigyorogtam, hogy ilyen előfordulhat. (Még az első eset az menetrend váltás után volt, azt még értettem, mert előtte az adott állomáson nem állt meg a vonat, de a második az vagy egy fél évvel később volt. Ja, és én csak péntekenként utaztam azzal a vonattal. Ki tudja hányszor játszhatták el ezt hétközben...)

Adani 2007.07.10. 11:35:04

Ilyen esetekre én is a vészfékezést jabvaslom. Én még nem jártam így, de ismerőseim közül már többen. És volt már, aki mondta, h a sokadiknál már leszarta és meghúzta a vészféket, a vonatm egállt ő meg leszállt és mire odaért volna a kaller már eltünt. A többi mondandóját a hátával beszélte meg, utánam eg ugye nem mehet, mert a vonatot nem hagyhatja ott.

efi 2007.07.10. 20:36:34

BKV figyelő
Ha a hivatalos menetrendkönyvben ott a 2. a fejlécben, akkor akár kormányzati különkocsiban is üldögélhetsz a 2. oszt jeggyel.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.12. 11:00:50

egyik ősöm kaller volt. megkapták a menetrendet és rögtön hozzá a javítást is, ami persze a "piacon" még nem volt hozzáférhető....

krtek24 2007.07.12. 22:09:17

Ha jól emlékszem, Lengyeltóti térségében 3-4 ember halálával járó katasztrófával járt, hogy a Szombathely-Fonyód-Pécs gyorsvonat mozdonyvezetője - a menetrendet felrúgva - elfelejtett megállni az egyik állomáson. Az állomás után lévő közúti átjáróban pedig még nem eresztették le a sorompót, mivel arra csak az elvileg megálló vonat menesztését megelőzően lett volna szükség. Az átjáróba pedig éppen akkor érkezett egy 5-tagú család a kocsijával...
süti beállítások módosítása