MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kalandos hazaút

2012. szeptember 09. - Vittore.

 

Mi csak haza szerettünk volna jutni a Művészetek Völgyéből vasárnap (2012.08.05-én), hogy végre 9 nap után a saját ágyunkban tölthessük az éjszakát. Mivel nem volt kedvünk a z utazóhátizsákokkal stoppolni, így a MÁV szolgáltatásainak igénybe vétele mellett döntöttünk a párommal. Ki is néztük a 18:45-kor Tapolcáról induló vonatot. Az volt a tervünk, hogy Kelenföldön átszállunk egy Hárosig közlekedő vonatra, melyre az utazástervező szerint lett volna 24 percünk.  Előre megvettünk minden jegyet, páromnak Budapest bérlete is volt. Gondoltuk, azt csak elérjük, még ha késik is valamennyit a vonatunk, merthogy ezt ugye az ember tapasztaltan belekalkulálja…

A hozzászólás ide kattintva folytatódik: Kalandos hazaút

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr374764069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2012.09.09. 09:39:20

Minek szálltak le a vonatról ,ha egyszer Kelenföldig ment az eredeti és ott akartak átszállni Háros felé? Kelenföldig elmentek volna és onnan már a BKV is játszik éjszakai busz biztos megy Háros felé.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.09.09. 09:39:57

Hát sajnos ezt a kalauz eléggé benézte. Legközelebb kérjétek meg, hogy nézze meg a gépében hogy pontosan mikor érkezik az az utolsó vonat, mert számolgatva a tiétek ~22:30+80 perc=23:50 körül volt Érd felsőn, az utolsó vonat viszont Pusztaszabolcsról 23:32-kor van ott. Esetleg, Érd alsón el lehetett volna érni a 23:48-ast, de az is necces.
Viszont ha én Hároson lakom és késik a vonatom, inkább bemegyek kelenföldre és legrosszabb esetben éjszakai busszal hazabumlizok...

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.09.09. 12:52:39

jajjj...

az emberi tehetetlenseg,ugye...
van kilenc napos kirandulasra meg bulizasra zseton,de nincs erden fogni egy taxit(ha mar ennyire megbonyolitottad magadnak a dolgot posztolo...)par ezer forintod...
inkabb alszol az allomason,etlen-szomjan...
(amugy erden az allomas kozeleben kapasbol tudok 3(!!!)non-stop boltot,ahol vizet tudtal volna venni,ugyhogy...)

mifelenk az ilyet taigetosz pozitiv embernek titulaljak...

SzerződésSertés 2012.09.09. 13:08:59

"Remélem, mindenki számára tanulságokat hordoz történetünk."

Judit és Gábor: szerezzetek barátokat!!!! Akkor ilyen esetben lenne kit megkérni, hogy jöjjön értetek.

Adani 2012.09.09. 13:34:54

@oregember nem venember:

Arról nem is beszélve, hogy miért nem Kelenföldön szálltak le? Onnan közelebb van Háros ha nagyon minden kötél szakad lehet gyalogolni is, ill. onnan a taxi is olcsóbb. Vagy ha nagyon nincs más Hárosnál vészfék és 8000 ft-ból megúsztad (bár Kelentől sztem olcsóbb a taxi).

oregember nem venember (törölt) · http://receptekferfiaknak.blog.hu 2012.09.09. 14:21:07

@Adani: azert is irtam,hoyg onmaganak bonyolitotta meg a dolgot a magasan kvalifikalt...

ez kb olyan,mintha azt mondanak nekihogy verjen mar ra az ujjara kalapaccsal es fajni fog,ez megcsinalja es megallapitja,hogy faj...
hihetetlen...

de utana a netre menni es posztolni a sajat eletkeptelensegunket az bezzeg meno...
:(

VJVMan 2012.09.09. 21:29:03

Ha a kolléga tényleg ezt mondta, akkor hülyeséget mondott és hibázott.

Iza Béla (törölt) 2012.09.10. 08:36:13

@Adani: "Minek szálltak le a vonatról ,ha egyszer Kelenföldig ment az eredeti és ott akartak átszállni Háros felé?"
Mert a vasutas azt mondta. Az utasok ilyenek. Megpróbálnak megbízni a vasutasban, hátha tudja, mit csinál. Sajnos ritka, hogy aki képes lenne az információkat az utasok számára megfelelően becsomagolni, ahhoz az infó nem jut el, akihez eljut, az pedig nem tudja megfelelően átadni.

"Ezek után mit volt mit tenni, megágyaztam: polifom, hálózsák, és a cuccainkra vigyázván felváltva szunyókáltunk az állomáson"
Érdről sajnos éjjel kevés busz jön Budapestre, vagy legalább is nehéz felszállni rá. Éppen ezért érdemes olyan átszállást választani, ahol van tartalék.

Cirrocumulus 2012.09.10. 20:17:36

Nem mondom, hogy nem mondott hülyeséget a vezető jegyvizsgáló, de én azért inkább Kelenföldet láttam volna biztonságosabbnak.

Sok esetben viszont csak félreértik egymást az utas és a vasutas.

Pl. Sportosan öltözött középkorú ember szállt fel, nagy hátizsákkal a veszprémi vonatra. Elhelyezkedés után ablak lehúz és kiszól a jegyvizsgálónak:
- Mikor érünk Zircre?
-Ez a vonat nem arra közlekedik, hanem Szombathely felé.
- Nekem azt mondta a forgalmista, hogy innen a másodikról megy.
- Nem tudom ki mit mondott Önnek, de ez nem arra megy.
- Akkor most szálljak le?
- Ha Zircre szeretne eljutni akkor igen.
- Biztos,......hát nekem innen mondták.
- Nézze tisztelt uram, én vagyok a vonat vezető jegyvizsgálója. Elhiszi, hogy tudom, hová közlekedik a saját vonatom?
- Jó,....de akkor miért mondták.

Később kiderült, hogy valóban azt mondták, hogy arról a vágányról fog indulni a vonat. DE KÉT ÓRÁVAL KÉSŐBB!
Ugye milyen könnyű egy ilyen ügyből panaszt csinálni? Bárki jelentheti, félretájékoztatták. Pedig csak Ő nem figyelt...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.10. 22:58:04

"Remélem, mindenki számára tanulságokat hordoz történetünk."

Igen. Tanulság, hogy marhák vagytok.

De nézzük tényszerűen:

Fehérváron mögöttetek indult az a vonat, amiről nem Hároson, hanem Budafokon szálltok le (Vagy a Camponánál), és az így olcsóbb vonatjegy differenciájából még BKV jegyre is futotta volna.

Mondjuk én ha nagyon haza akarok menni, akkor Bp-n nem alszok az otthonomtól pár km-re a pályaudvaron, hanem elsétálom azt a pár kilométert. Egészen 8-10 km-ig hajlandó vagyok gyalogolni, de éjszakai járatok is közlekednek ám arra, taxi is van (igaz, drága egy kicsit).

Mindentől függetlenül, a MÁV bakot lőtt azzal, hogy a pusztában álldogáltatok, de ettől még faszul terveztétek meg a hazautatokat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.10. 23:01:33

@Iza Béla:

Érdről a Tétnyi MÁV állomásig kell lesétálni, ez kb 30-40 perc alatt megvan, onnan van 973-as éjszakai is.

Iza Béla (törölt) 2012.09.11. 06:05:20

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jár a pont. Azért gondoltam, hogy a vasútállomás környékén kellene néznem buszt, mert az utasok csomagokkal voltak. Az igaz, hogy egy jó hátizsákkal akár 30 kilósan is egy 30-40 perces séta nem gáz. Más kérdés, hogy a vidéket ismerik-e. Ha nem, akkor elég szépen el lehet tévedni.

Adani 2012.09.11. 08:24:24

@Iza Béla:

Az Elvira szerint Érd-alsó-Háros 9 km, szép kis gyalogtúra, de nem lehetetlen, két éve a Murony-Békés 8 km-es távot másfél óra alatt legyalogoltuk a síneken egy vonatváró vonalbejáró túrán, jó mondjuk nem a síneken gyalogolva, hanem mellette több pár km-el (bár ugye most ott épp felújítás van, így ott a sínek mellett a töltés kiszélesítés a 2. vágánynak, ott szinte veszélytelen és ugye éjszaka ott nem nagyon jön semmi a tehervonatok nagy része a másik pécsi vonalon megy), de még mindig jobb elindulni mint várni a 5-6 órát is a vonatra. Ha meg van busz a Camponától akkor csak addig kell gyalogolni. De Kelenföldtől pl. csak 6 km vissza és onnan már van éjszakai. A legnagyobb marhaságot ott követték el ,hogy nem mentem el Kelenföldig.

lyken 2012.09.11. 18:25:52

1. Az Érden leszállás okát nem értem. Kelenföld? Vagy az túl logikus?
2. Érdről Budapest külső része 2 óra gyalog. Ott már van éjszakai tömegközlekedés. Nincs az a pénz, hogy órákat aludjak egy állomáson.
3. Kalauztól információt elhinni rizikós. Akár jóindulatú is lehet, de azzal tisztában kell lenni, hogy nem felelős az általa adott információ valóságtartalmáért.

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: "Legközelebb..."
Lenyűgöző a hihetetlen optimizmusod. :D

@Adani: "Az Elvira szerint Érd-alsó-Háros 9 km, szép kis gyalogtúra..."
Azért ne csináljunk már úgy, mintha a Kinizsi 100-asról lenne szó. 5 óra alatt egy túraedzetlen átlag felnőtt 20-25 km-t meg tud tenni túrahátizsákkal. A kaller rossz tanácsot adott, vagy félreértették, de akárhogyan csinálták az biztos, hogy ők se gondolkoztak.

Adani 2012.09.11. 20:38:59

@lyken:

Én nem is csinálok úgy, főiskolásként a koelszunk a belvárostól meg sok kedvenc szórakozóhelytől 7-8 km-re volt és nem egyszer gyalogoltunk haza, 2 óra volt általában nem józanul, útravaló sörrel és többször megállni kisdolgot végezni. De volt mikor a szomszéd városból gyalogoltam haza hajnali 1-kor indulva, mondván a buszig még 4 óra van, a buli befulladt, hát átgyalogoltam a 10km-re évő másik városba és még 3-4 km volt hazaáig.

lyken 2012.09.11. 20:53:24

@Adani: 10 km-t 4 óra alatt abszolváltál? :D

lyken 2012.09.11. 22:46:13

2 óra alatt 10 km, vagy 4 óra alatt 5 km? ;)

Adani 2012.09.11. 23:13:27

2 óra alatt 10 km, ez sima ügy sima rendes tempóban.

szubjektiv 2012.10.02. 11:51:01

Tudom, hogy semmi köze a MÁV-hoz, de miért kell ezt a párom kifejezést erőltetni? Annyira modoros és szerencsétlen.
Amúgy meg bénák, de azért kellemetlen lehetett a késés miatti éjszakázás a pályaudvaron. Én biztos nem maradtam volna ott, de nem vagyunk egyformák.
süti beállítások módosítása